Evet yeniden buradayız. Başlayalım. Ben Gacy hamlesini Team Chairman için oldukça beğendim, bana kalırsa Civil War'ın en sürpriz çarı. Şov esnasında olmasa bile sonrasında o şovda yapacaklarının ekmeğini yiyebileceğini düşünüyorum, kaldı ki devamında takım kemerlerini almış olmaları konusunda hem onu hem Goldust'ı kutluyorum. Young Bucks hamlesiyle beraber o pota alevlenecektir, ve göklerden başka desteklerin de geleceğini düşünüyorum. Bence takımlar kemeri çok arka planda kaldı Venis ve Mayhem'in hikayelerinin aldığı yönden ötürü. Bu açıdan kemer değişikliği taze bir soluk demek ki senaryo içinde de Val Venis'in kemeri kaybetmeyi bu kadar önemsememesi bunu destekliyor bana kalırsa. Çok daha fazlasına zaten sahip, Bate'de bir yükten kurtuldu ve yardakçılığı daha yüksek mertebelerde yapacak. Angelico hikayesi ise artık dış dünyaya kapandı, Muhterem döneminde ha geldi ha gelecek derken bir anda çok başka bir şeye dönüştü bu senaryo. Angelico'nun akıbeti de bence Civil War'ı gösteriyor, iki takımdan birinin gizemli son üyesinin o olacağını düşünüyorum. Bu bağlamda Sefir dediğimiz kişi kim çıkar onu kestiremesem de Chairman ile bağlanması Team PGW ile bağlanmasından daha kolay duruyor. Devamında Velveteen önce Zeke sonra Mahal'dan momentum kasmış yakışır, ancak bana kalırsa onun da kemeri salıp ileriye odaklanma vakti geldi. Angelico'yu 5v5 için soru işaretlerinden biri olarak tanımlasam da, benim kafamda dönüp dolaşan bir Chairman'in son adamının Daniels ve Team PGW'nin son adamının Dream çıktığı bir senaryo var. Gerçekleşmesi bence imkansız değil ama olacağını zannetmiyorum, yine de görmeyi çok isterim. Dream kemeri saldıktan sonra direkt buraya yönelmese bile yavaştan ana kemer potasına doğru (belki arada kemer mağlubiyeti sonrası momentum kasması için bir geçiş feudu ile) adım atacaktır. Devamındaki maç bence etkileyiciydi, Ludwig Kaiser potansiyelli bir karakterdi benim gözümde oyuncusunun biraz daha aktif olmasıyla Pure kemerinin yeni sahibi olması beni şaşırtmazdı ancak nasip olmadı diyelim. Team PGW, Main Event dışında bence burada çok daha iyi bir kozda topladı ayrıca. Hem Wes Lee, hem O'Neil'a karşı bir zafer aldı Uso. Daniels vs. Mayhem'i canlı okurken de çok keyif almıştım, Daniels'ın baştaki tavırlarından Mayhem tiradı sonrası kurtulması güzel bir detaydı. Kaldı ki düşünceli olmasının sebebi aslında bu olayların kendi geleceğine yapacağı etkiyle alakalı, bu senaryonun şimdiye kadar olan kısmında Daniels bu Civil War'ı ciddiye almıyordu ki Cody'nin ona korkak tavuk dediği ana kadar bu böyle sürdü. O anda da sadece Cody'e kitlendi, bence o noktada Daniels bu hikayenin kendine sıçrama ihtimalini düşünmeye başladı. Yani kendi geleceğini etkileme, onu amacından uzaklaştırma ihtimalini. Bu ihtimale karşı maça girip kendi kaderi için en doğru olanı yapmaya çalışması şu saatten sonra beni şaşırtmaz, bu zamana kadar dünyevi kaoslara tarafsız olduğunu bildiğimiz (Kaldı ki şovun adı ve posterde de bu yansıtılıyor.) Daniels'ın aşama aşama bu hikayeyi ciddiye almasının çok güzel işlendiğini düşünüyorum. Karakter gelişimi olarak da etkilendim bundan. Bu konuya tekrardan değineceğim. Main Eventtteki konuşmaları şahsen çok beğendim ben, Wes ve Mayhem arası diyaloglar bence gerilimi çok güzel yansıtmış. ADR'nin dönüşünden de memnun kaldım, bence oynanması gereken bir karttı ve böyle bir senaryoda O'Neil'a karşı dönmüş olması Angel Garza'nın intikamını da almak istemesiyle alakalı. Duygusal olarak da mantık olarak da çok iyi pick yapmış Team PGW.
Şimdi gizemli kişilerle alakalı yorumuma gelecek olursam. Ben açıkçası bu iki gizemli kişi için üç tane aday görüyorum. Bu adaylarsa Christopher Daniels (en barizi), Angelico ve Velveteen Dream. Bu arada bunlar tabii ki rosterda olduğunu bildiklerimiz, bir anda sürpriz bir dönüş ya da debut da gelebilir. Ama o ihtimale girmeden bunlar üzerinden değerlendireceğim.
Val Venis, Wes Lee, Joe Gacy ve Goldust vs. Johnny Mayhem, Jey Uso, Cody Rhodes ve Alberto Del Rio
Şimdi Christopher Daniels'ın her iki takıma geçmemek için geçerli sebepleri var. Cody Rhodes'a karşı odağının ekstra vurgulandığı bir haftalık şov vardı geçen hafta. Üstelik Alberto ile bir savaştan henüz çıktı, ve onla aynı safta yer almak isteyeceğini düşünmüyorum. Öte yandan, Christopher Daniels'ın geçmişten kalma bir Wes Lee husumeti de var. Bu Double or Nothing'de tamamen sonlandı sansak da MITB'de Wes Lee'yi Daniels kemeri almadığı için memnun bir halde görmüştük. Belki bu Daniels ile yüzleşmek zorunda kalmak istememesinden, ve eldeki yıldızla beraber Daniels'a karşı duyduğu gizli bir saygıdan da olabilir ama Daniels'ın senaryo içinde bunu göreceğini düşünmüyorum. Bu çıkmazda ben Daniels'ın maça gireceğini düşünmekle birlikte, girdiği takıma ihanet edeceğini ve karşı tarafın kazanmasına sebep olacağını düşünüyorum. Angelico'nun maça girmesi durumunda Chairman'ın tarafında olacağını düşündüğüm için Daniels o senaryoda PGW'ye kayar ama bu nasıl bağlanır ondan hiç emin değilim. Kafamda bu konuda karışıyor. PGW için sürpriz bir Velveteen Dream hamlesi bundan aklımdan geçiyor zaten, Dream'in Chairman'ın takımında bulunacağını düşünmüyorum. Eğer PGW'ye geçerse Chairman'de zaten Daniels olacaktır.
Bu bağlamda eldeki ihtimaller Chairman için Daniels, PGW için Dream ya da Chairman için Angelico ve PGW için Daniels gibi duruyor. Bekleyelim görelim, inanılmaz heyecanlıyım bu şov için. Haftalık şov içinse emeğinize sağlık okuması son derece keyifliydi.
Edit: Tekrar düşünüyorum da, O'Neil'ın kendi takımına kaptanlık yapmak için sahaya inmesi fikri bir anda kafamda şimşek gibi belirdi. Angelico'yu maçta yer almamasına karşın bir koz olarak da kullanabilir, Daniels'ın PGW'ye girişi bağlanırsa koyabileceğim üçüncü senaryo da bu oluyor şu an.