Meral Akşener'in aynı hesaba çalışması için Akp'yle ortak masada olmasına gerek yok ki. Mhp'den devşirme hiçbir partinin devlete ve dolayısıyla devletleşmiş Akp'ye muhalif olma penceresi kalmadı. Hatta birçok açıdan Mhp'ye olan kinleri Akp'den bile fazladır. İyip de Dem de Aym krizinden doğabilecek yeni çözüm süreci için beklemede. Apocular bugün Akp kendilerine el uzatsa şen şakrak kutlayacaklar, İyip de Aym kapatılmalı beyanı veren Mhp'ye karşı muhalefet edip devletinin yanında olacak. Ee şimdi Meralle Akp aynı masada olmadı mı? Asıl Mhp'nin bu tabloda Dem'le aynı ortak çıkarı gütmesi garip kaçacak. Kartların dağıtıldığı yer desek abartı olmaz ama başımız çok ağrıyacak belli.
Demirtaş'ın algıya yol açan cümlesinin altındaki yazıda durum gayet net. Buradan ekmek çıkmaz.
Yalnız burada Demirtaş "HDP her partiyle konuşabilmeli" demesi mevzu. HDP ile AKP düşman olsa da HDP normal ilişkiler kurabilmeli diyor, demokrasi için önemli bir milat bence bu açıklama. Başlıkta bahsettiğin Akşener ise masadan demokratik bir şekilde adaylığını çıkartan Kılıçdaroğlu'nu sırf masada oy çokluğuyla adaylık kazandı diye yerden yere vurdu. İkisi aynı şey değil.Ekmeği meydanlarda aponun heykelini dikeceğiz diyip bol bol vermisti zaten, ben ilkeli siyaset yapıyoruz ayağına sağcılari eleştiren minik ayrılıkçıların nasıl aynı ayağı ikinci kez yalayabiliriz demesine gülüyorum. Oyna devam.
Yalnız burada Demirtaş "HDP her partiyle konuşabilmeli" demesi mevzu. HDP ile AKP düşman olsa da HDP normal ilişkiler kurabilmeli diyor, demokrasi için önemli bir milat bence bu açıklama. Başlıkta bahsettiğin Akşener ise masadan demokratik bir şekilde adaylığını çıkartan Kılıçdaroğlu'nu sırf masada oy çokluğuyla adaylık kazandı diye yerden yere vurdu. İkisi aynı şey değil.
HDP'nin amacı zaten ülkede Kürtlerin de demokratik haklardan eşit şekilde faydalanabilmesi ve bu yüzden de bu konuya önem veren tarafa yanlamaları gayet normal. HDP'nin o söylemi de ozerklik veya direkt bağımsız bir ülke olacak bir söylem değil, dediğim gibi bu ülkenin içindeki bir sorunu bu ülkede çözmek için bir hareket yapıyorlar. Ve ayrıca AKP tarihinin en düşük oyunu 2002'de aldı. Son seçimde %1.5 daha fazla aldılar o oy oranından. KK'da seçimi %2.2 ile kaybettiğine göre bu oy oranı AKP'yi iktidarda tutmak için yeterli hala ama Kılıçdaroğlu son 9 senede AKP oyunu %15 eriterek tünelin sonundaki ışığı tuttu bizlere. Yeni yönetim o oranı %17-18 yapmayı başarabilirse AKP'yi KK devirmiş olacak. Mansur Yavaş bu yürüyüşün başladığı tarihlerde suyun öteki tarafındaydı bu yüzden onun adaylığı bu iktidarı bitirmek için uygun değildi. Bazen çoğunluğun her dediğinin uygulanmaması gereken durumlar vardır, mesela %52 şu an Erdoğan iktidarını onaylıyor ama bu sana göre de bana göre de ters bir durum.Söylemek istediğim şeyi ya ben anlatamıyorum, ya da sen anlamak istemiyorsun. Seçim vakti sağcıları "ilkeli siyaset" yapmamakla suçlayan DEM'liler şu anda inanılmaz ilkeli bir siyaset mi yapıyorlar? Elestirdikleri guruhun davranışlarını sadece altı ay sonra tekrarlamak mı ilkeli siyaset oluyor? Demokrasi için önemli bir milat değil, HDP Türkiye Cumhuriyeti demokrasisine katkı sağlayan bir parti değil aksine Türkiye Cumhuriyeti toprak bütünlüğüne açıkça saldırıda bulunan bir parti. Konumuz demokrasi olsaydı Kemal Kılıçdaroğlu değil, halkın istediği bir aday seçimde altılı masanın adayı olarak girerdi ve mecliste tarihinin en düşük oranını alan AKP'yi devirirdi. Sakın bana halk Kılıçdaroğlu'nu istiyordu falan deme, inandırıcı değil çünkü. Zafer ve Memleket Partisinin bile altılı masada olmamasına rağmen desteklediği Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olarak çıksaydı şu anda Kızılay'da nasıl çorba dağıtırım demek yerine Anayasa Mahkemesinin hükümlerini uygulardı.
HDP'nin amacı zaten ülkede Kürtlerin de demokratik haklardan eşit şekilde faydalanabilmesi ve bu yüzden de bu konuya önem veren tarafa yanlamaları gayet normal. HDP'nin o söylemi de ozerklik veya direkt bağımsız bir ülke olacak bir söylem değil, dediğim gibi bu ülkenin içindeki bir sorunu bu ülkede çözmek için bir hareket yapıyorlar. Ve ayrıca AKP tarihinin en düşük oyunu 2002'de aldı. Son seçimde %1.5 daha fazla aldılar o oy oranından. KK'da seçimi %2.2 ile kaybettiğine göre bu oy oranı AKP'yi iktidarda tutmak için yeterli hala ama Kılıçdaroğlu son 9 senede AKP oyunu %15 eriterek tünelin sonundaki ışığı tuttu bizlere. Yeni yönetim o oranı %17-18 yapmayı başarabilirse AKP'yi KK devirmiş olacak. Mansur Yavaş bu yürüyüşün başladığı tarihlerde suyun öteki tarafındaydı bu yüzden onun adaylığı bu iktidarı bitirmek için uygun değildi. Bazen çoğunluğun her dediğinin uygulanmaması gereken durumlar vardır, mesela %52 şu an Erdoğan iktidarını onaylıyor ama bu sana göre de bana göre de ters bir durum.