AMA BİRİSİ BANA DEMİŞTİ Kİ MERAL AKŞENER AKP İLE..

Spear of Chaos

PG.com Kullanıcısı
Konular
368
Beğeni sayısı
807
PG Nakit
855
RPG Karakteri
Brock Lesnar
Favori Güreşçi
Seth Rollins
Matematiksel oran haricinde söylediğin her şey kanımca ya yanlış ya da fazla iyimser. HDP yıllardır bölücü kürtlerin silahli kolu olan PKK'nın siyasi kolu. Meydanlarda ve mecliste söyledikleri söylemler ile bu konunun tartışmaya açık olduğunu da düşünmüyorum. Bu ülkede doğan ve vatandaşlığını almış her ırk için anayasa kitapçığı teoride aynıdır, ırk ayrımı yoktur ki bu ülkenin İçişleri bakanı bile Kürt kökenli :D HDP'nin söylediği şeyler direkt olarak bağımsızlık veya en hafif tabiri ile özerklik ile alakalı kıvırmanın alemi yok. Önder dedikleri Abdullah Öcalan'ın kurduğu silahlı örgütün ismi Kürdistan İşçi Partisi, hala nasıl bu insanlar Türkiye Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğüne tehdit değildir diyebiliyorsun? Son 9 senede sence AKP'nin oylarını dereceli olarak azaltan Kemal Kılıçdaroğlu'nun #herkesicinchp mottosu mu yoksa 10 yılda Türkiye'nin başından geçen başta ekonomik olmak üzere sosyal, siyasal ve kültürel felaketler ile beraber devlet kademelerinde olan yozlaşma mı? Mansur Yavaş bu yürüyüşün başında suyun karşı tarafında olması ne ifade eder? Madem çok şey ifade eder, o halde bu yürüyüşü devam ettirmek isteyenler neden bu yürüyüşü devam ettirdikleri ile beraber konuşmanın ilkeli duruşu bozduğunu söylemekten çekiniyor? Bazen çoğunluğun uygulanması gereken kararlar vardır ki bunu 14 Mayıs seçimlerinde yıllardır meclis oranı düşen MHP'nin meclisteki oy oranını nasıl arttırdığı ile görebiliriz. Mansur Yavaş doğru adaydı, Kılıçdaroğlu hırsları ile beraber bizi de karanlığa sürükledi hepsi bundan ibaret. "Görmek isteyenler için nice ibretler vardır" (Hicr 75)
Anayasaya göre herşey güllük gülistanlık olabilir ki olması da normaldir çünkü öyle olması gerekir ancak uygulamada bu öyle mi? Onu tartışmak lazım bence. 2 3 bakanın Kürt kökenli olmasıyla bu sorun çözülmez, oradaki insanlar kendi dilleriyle bir işlem yapabiliyor mu? Veya direkt bu sorunların çözülmesi için Kürtlerin desteklediği partisi olan HDP'yi direkt PKK diye yaftalamak mı? Kürt hareketine katkıda bulunan herkesi Kürtlerin "sayın" diyerek veya başka şekillerde el üstünde tutması da yanlış zaten bence, aklına perde çekilmiş anlamına geliyor çünkü. Mesela ben Kürtleri -genellikle doğuda kalanlar için söylüyorum- medeniyet seviyesi olarak sevdiğim söylenemez ama bu insanlar öyle diye 30-40 milyonluk bir azınlığın haklarını görmezden mi geleyim veya da gelelim? KK konusuna gelirsek de zaten Kılıçdaroğlu 2010'da bu çürümeyi on gördüğü için ana muhalefetin başına geçerek engel olmaya çalıştı ama 13 sene sonunda alınan %48 karşı tepkiye rağmen çok daha güçlü çıktı bu yapı maalesef. Bu çürümenin içinde herkes için CHP yani ana muhalefetin başa gelmesi iyi olacak mantığıyla bir motto gayet uygun görülür ki karşılık da gören bir motto oldu. Tam AKP'yi devirecekti ki IYIP masadan kalktı ve o zaman 5 senedir içinde olduğu masa sayesinde kastığı %14-15 oyun yarısını MHP oyu yaptı ve dediğin sonuç gerceklesti. Masadan kalkılmasa IYIP %14 MHP %6 falan alırdı haliyle KK'da %5 fazla alarak 53 ile kazanırdı.

JonMoxley

#FatihTerimNefreti
Konular
63
Beğeni sayısı
271
PG Nakit
50
Favori Güreşçi
John Cena
Anayasaya göre herşey güllük gülistanlık olabilir ki olması da normaldir çünkü öyle olması gerekir ancak uygulamada bu öyle mi? Onu tartışmak lazım bence. 2 3 bakanın Kürt kökenli olmasıyla bu sorun çözülmez, oradaki insanlar kendi dilleriyle bir işlem yapabiliyor mu? Veya direkt bu sorunların çözülmesi için Kürtlerin desteklediği partisi olan HDP'yi direkt PKK diye yaftalamak mı? Kürt hareketine katkıda bulunan herkesi Kürtlerin "sayın" diyerek veya başka şekillerde el üstünde tutması da yanlış zaten bence, aklına perde çekilmiş anlamına geliyor çünkü. Mesela ben Kürtleri -genellikle doğuda kalanlar için söylüyorum- medeniyet seviyesi olarak sevdiğim söylenemez ama bu insanlar öyle diye 30-40 milyonluk bir azınlığın haklarını görmezden mi geleyim veya da gelelim? KK konusuna gelirsek de zaten Kılıçdaroğlu 2010'da bu çürümeyi on gördüğü için ana muhalefetin başına geçerek engel olmaya çalıştı ama 13 sene sonunda alınan %48 karşı tepkiye rağmen çok daha güçlü çıktı bu yapı maalesef. Bu çürümenin içinde herkes için CHP yani ana muhalefetin başa gelmesi iyi olacak mantığıyla bir motto gayet uygun görülür ki karşılık da gören bir motto oldu. Tam AKP'yi devirecekti ki IYIP masadan kalktı ve o zaman 5 senedir içinde olduğu masa sayesinde kastığı %14-15 oyun yarısını MHP oyu yaptı ve dediğin sonuç gerceklesti. Masadan kalkılmasa IYIP %14 MHP %6 falan alırdı haliyle KK'da %5 fazla alarak 53 ile kazanırdı.

Kendi dilleri ile bir iş yapmamaları onların alt sınıf vatandaş veya kast sistemindeki gibi paryalar gibi bir konuma mı sokuyor? İngiltere'de Cornish devlet dairelerinde resmi dil olarak mı kullanılıyor? Dünyanın her bir yanında resmi dilin yanında azınlık dilleri kullanılıyor da bizim mi haberimiz yok? Hala HDP'yı PKK olarak yaftalama diyorsun, Atatürk'ten bahseden birisi İttihat ve Terakki ile beni bagdaştıramazsını demesine benziyor bu konu. Siz isteseniz de istemeseniz de PKK, HDP'nın silahlı örgütüdür. Hayır dostum Kürtler aslında 65 milyon, biz Türkler 30 milyon olarak azınlık biziz (!) Kimsenin kimsenin hakkını göz ardı ettiği yok, sizin istediğiniz özerklikten azı değil. Bir kılıf bulmaya çalışmanın da manası yok. Kılıçdaroğlu %48 almadı, bu iki kişinin arasında bir seçim de değildi. Bu iki hizip'in arasında bir secimdi. Eğer Kılıçdaroğlu sadece kendi partisi ile ittifak'a girmeden %48 alsaydı evet o zaman Kılıçdaroğlu %48 alabildi diyebilirdin. Seçim sisteminin ittifaklar çerçevesinde dondugunun ben de farkındayım ama bu konumda Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanamaması yine kendine yazar. Seçim konusunda sizin de anlamadığınız durum şu; Kılıçdaroğlu bir tercih yaptı. DEM ve TİP oylarını ZP, MP, BTP ve "küskün" MHP'li oylarına tercih etti. Sonuçta da kaybetti, tüm kayıplarda olduğu gibi kaybeden taraf bedelini ödedi. Bunun IYIP ile alakası yok.

Bu arada, herhangi birimizin HDP-PKK ilişkisi açısından fikrini değiştirmediği sürece tartışmanın gittiği bir yer yok :d

Son düzenleme:
Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: