Batuhan, Hikmet, Bedir ve Bilge Adam tayfayı kurmuş oturuyorlar. Zaraki ve Yunus Emre her zamanki gibi sahilde turluyorlar ama bu kez yanlarında Vahit Guetta da var. Reis yine tek. Kayanın üstünde derin düşünceler halinde. Prenses Ela ve Jahrein de ikili koalisyona devam ediyorlar.
Reis'in yanına LynxÇerez geliyor.
Reis: Sen kimsin?
LynxÇerez: Reis tanımadın mı ya? Aman reis ya. Twitch izlemez misin hiç?
Reis: Bilgim yok.
LynxÇerez: Vergi almıyorsun normal. (suskunluk) Eee reis anlat, ada hayatı nasıl? Kimler kimlerle gruplaştı? Zaraki ne yapıyor adada?
Reis: Bilgim yok.
LynxÇerez: Reis ayıp ediyorsun. Eminim bu adada en çok bilgi sende vardır. Hadi anlat.
Reis: Muhbir değilim canım kardeşim. Başka kapıyı çal.
LynxÇerez: Öyle olsun... Öyle olsun reis.
Bozok sudan balıklarla çıkıyor. Hikmetlerin tarafına doğru geliyor.
Batuhan Karadeniz: Hikmet abi, takıma yeni gelenlere baksana. Biri balık tutar bize katkı sunar. Biri de kapı kapı dolanır. Bu adam için emek harcamaya ne gerek vardı?
Vahit Guetta: Doğru diyorsun Batuhan kardeş. Bu Furkan kardeşi benim baştan gözüm tutmamıştı. Gevşeğe benziyordu.
Hikmet Tuğsuz: Gevşek mi değil mi görcez şimdi, buraya geliyor.
LynxÇerez: Eeee gençler nasılsınız.
Vahit Guetta: İyilik Furkan kardeş, oturmaz mısın?
LynxÇerez: Yok be Vahit abi. Adadaki herkesle sıra sıra tanışıyorum. Sizden sonra Jaho'ya kaçıcam.
Vahit Guetta: Güzel güzel. Alıştın mı adaya nasıl gidiyor?
LynxÇerez: Abi, ne desem ki. Fena değil şimdilik. Oyuna çıkarsam her şey netleşir.
Hikmet Tuğsuz: Reis ne diyor? Yanında uzun kaldın bayağı.
LynxÇerez: Ne diyecek abi, klasik boşunu sıktı durdu. Bir şey bilmiyorum falan. Aklınca beni başından savmaya çalışıyor.
Batuhan Karadeniz: Başarmış gibi o zaman.
Hikmet Tuğsuz: Reis'ten bahsederken bir şey bilmiyorum dediğini söyledin. Neyi bilmiyormuş?
LynxÇerez: Zaraki hakkında malumat almak istemiştim.
Dördü birbirine bakıyor. Bu esnada Bozok geliyor.
Bozok: 10 tane palamut tuttum arkadaşlar. Düzeneği kurarsanız pişirelim.
LynxÇerez: Oooo Bozok abi, sen nasıl bir kralsın ya.
Bozok: Bu kim?
Batuhan Karadeniz: Yeni arkadaş. Bizle tanışmaya gelmişti.
LynxÇerez: Aynen. Adım Furkan, Bozok. Memnun oldum.
Bozok: Ben memnun olmadım. Benle öyle laubali konuşamazsın. Balıklardan da vermiyorum. Dal denize kendin yakala.
LynxÇerez: Allah allah. Sen nasıl bir eşşeksin mi deseydim mala bak.
Bozok: Haddini bil, şu balıkları suratına çalarım.
LynxÇerez: Bilmiyorum dede. Balıklarının da aq. O balıkları sana yedirirsem ne olayım.
Bozok: Şu çocuğu elimden alın bir kaza çıkacak. Aç sefil kalırsınız.
LynxÇerez ile röportaj yapılıyor.
LynxÇerez: Salaksınız. En dipten en tepeye salak dolu. Aralarında barınmak imkansız. Ama ben yapacağımı biliyorum.
Röportaj bitiyor. LynxÇerez sırıtarak o bölgeden ayrılıyor. Jahrein ve Prenses Ela'nın yanına geçiyor.
Bozok ile röportaj yapılıyor.
Bozok: Çerezin hareketleri daha ilk geldiği anda rahatsız etmişti aslında. Bugün tanımamazlıktan gelme sebebim de bundan kaynaklı. O herifle iletişim kurmak istemiyorum. Benden ne kadar uzak olabiliyorsa olsun. Beni bilen bilir, adım Bozok Gören. Kimseyi alttan alacak biri değilim. Herkes haddini bilecek.
Röportaj bitiyor. Bozok, Hikmetlerin grubuna nutuk kesiyor.
Bozok: Bu çocuğu yanınızda bulundurmayın kardeşim. Ne adaya bir katkısı var ne de kafamız uyuşuyor.
Vahit Guetta: Bize niye celalleniyorsun Bozok, biz mi çağırdık adamı? Kendisi geldi tanışmak istedi. Cazgırlayacaksan bak adam orada. Ona bağır çağır. Kafamızı ütüleme.
Bozok: Bu kim? Ben seninle mi konuşuyorum kardeşim. Seni daha tanımıyorum bile.
Batuhan Karadeniz: Abiler sakin olun Allah için. O piç geldi gerginlik yarattı siz de ona uymaya devam ediyorsunuz. Oturun yerinize,
Bozok: Çeneni kapa Batuhan. Kimse bana emir memir veremez.
Vahit Guetta: Aynı şekil.
Batuhan Karadeniz: Abi meydan sizin buyurun o zaman. Hiçliğin ortasında birbirimizi yiyip duralım.
Hikmet ile röportaj yapılıyor.
Hikmet Tuğsuz: Bozok'una da Çerez'ine de. Yeter lan. Survivor'a mı geldik koca karı programlarına mı belli değil. Nerede götü göbeği salmış insan var buraya gelmiş. Kuvvetli 5 kişi say desen sayamam ama bakıyorum herkes kurt herkes çakal. Ama merak etmesinler. Toros kaplanı, avlanmayı bekliyor. Bu sakin günlerim. Merakta kalmasınlar.
Röportaj bitiyor. Bozok balıkları yere fırlatıp adanın kayalık tarafına doğru yürüyor. Kayalıkların tepesinde Zaraki dayı ve Yunus Emre var. Yukarıdan ona bakıyorlar.
Yunus Emre: Şu Bozok'a ne diyorsun dayı? Patlamaya hazır bir bomba değil mi tam.
Zaraki Dayı: Aynen Yunus kardeş. Baksana şu gruba, hepsinin suratı asık. Onlarla tartışmış.
Yunus Emre: Suratlarının asıklığına bir şey demiyorum. Eğer çevrende Hikmet varsa yüzün gülmez.
Zaraki Dayı: Sorun Hikmet'ten kaynaklı değil gibi geldi bana. Deminden beri izliyorum ve Hikmet tek bir kelime bile etmedi. Bence sorun çıkaran kişi aha şu velet. Jahreinlerin tarafına bak. Çerez var ya o.
Yunus Emre: Sen o çocuğa neden bu kadar kurulusun dayı. Fena birine benzemiyor. Hikmetleri de kudurttuğuna göre bence gayet kaliteli birisi.
Zaraki Dayı: Sen izle. Birkaç güne ne olduğunu görürsün.