Açıkçası Tony Khan bile kendi kadınlar divizyonunu böyle övmez. Kadınlar divizyonunun ilerleyişi şöyle;
-Bir isim farklı hareketler yapar.
-Bu farklı hareketleri yapan isim, twitterda Drainmaker ya da Dark Puroresu Flowsion gibi hesaplar tarafından abartılır.
-Fan kitlesi buna dayanarak o ismin arkasında durur.
-Bir aya hızlı hızlı maç kazandırıp, yalandan bir momentum oluşturulur.
-O isim kemeri alır ve sonrasında yeni bir güreşçiyi bekler.
Eğer bu bir divizyonun nasıl olması gerektiğinin göstergesiyse, vah o zaman şansımıza. Hayır kimse koyun falan değil ya da sen AEW izlediğin için herkesten üstün de değilsin. Ben All Japan Women's Classic dönemi de dahil pek çok şirketten kadınlar divizyonu izledim ama yine de kendimi cahil sayarım. Burada önemli olan etken, şirketin bu isimleri booklayışı ve sonrasında aldığı getiri. WWE ile kıyaslıyorsak, hiçbir AEW kadınlar şampiyonu, Becky Lynch (burada örnek versem de kendisini hiç sevmem) kadar merch satamamıştır. Burada önemli olan, Twitter postlarında kaç like aldığı olmamalı. Elinde yıldız olarak gördüğün bir isim olur, onu yetiştirirsin ve sonunda gerçekten yıldız olur. Sana para getirir ve seyirciyi ekrana çeker. Eğer ki WWE'de de, kadınlar kısmında reyting düşüyor dersen, geçen sene tarihini tam hatırlayamasam da, 2023'ün son çeyreğindeki şovlardan birinde olan Asuka vs IYO maçı, şovun en izlenen kısmıydı ve şovun reytinglerini yukarı çekmişti. Önemli olan doğru isimleri, doğru şekilde kullanmak. Şu an IYO ve Rhea bunun bir örneği.
Yani kimse, herkesten farklı bir şeyi seviyor diye kimseden üstün değil. WWE'de mükemmel değildi. Hatta sexist oldukları için yıllarca ben de WWE'den nefret ettim. Hatta şu anda da mükemmel değiller. Birisi çıkıp WWE en iyi kadınlar divizyonuna sahip dese, onu da eleştiririm. Ama bunlar benim kendi görüşüm. Benim için mükemmel olan kadınlar divizyonunda ben Kong, Bull, Toyota ve Hokuto gibi pek çok ismi gördüm. Ama önemli olan kısım bu, benim görüşüm. Kendi görüşünü savunabilirsin, sayıları argüman olarak kullanabilirsin, bunlar çok normal. Ama insanların zevkini koyunlaşmak ya da zombileşmek olarak yargılamak, kimsenin haddi değil. Bu eğlence sektörü. Kimin neyden eğleneceğini yargılayamayız ve bunun üstünden kimseye zombi diyemeyiz. İnsanlar yeni bir isim gördüklerinde elbette hype yapacaklar. Mone, All In de gözüktüğünde AEW seyircilerinin yaptığı gibi ya da Jade, WWE'ye geldiğinde Twitter'da yapılan hype gibi. Çok normal bu, insanın doğasında var. Bunun için sinirlenmeye hiç gerek yok.