BAB Road To Wrestlemania- RockyJ's Journey

Sizce RockyJ, U.S. Şampiyonu olabilecek mi?

• Evet

Oy: 3 75.0%
  • Hayır

Oy: 1 25.0%

• Kullanılan toplam oy
    4
  • Anket kapatılmış .

SoulmanRocky

ロッキーJ
Konular
9
Beğeni sayısı
189
PG Nakit
400
Favori Güreşçi
CM Punk, ASUKA
DÖRDÜNCÜ SEZON / 2.BÖLÜM (BİRİNCİ KISIM)
960px-TampaAerial-02.JPG

Mekan: RockyJ'in mütevazı müstakil evi.
Zaman: Cuma akşamı SmackDown canlı yayını sırasında.

Oda loş. Tek ışık, duvara yansıtılan büyük ekran televizyondan geliyor. RockyJ, eski, rahat bir koltuğa gömülmüş. Üzerinde sadece bir şort var. Vücudu, One Night Stand'den kalan bir savaş haritası gibi. Omuzlarında, sırtında ve kollarında morluklar ve iyileşmekte olan çizikler göze çarpıyor. Sandman'le olan savaşın bedelini ödüyor. Yanındaki sehpanın üzerinde bir torba buz, bir şişe su ve yarısı yenmiş bir pizza kutusu duruyor.

Dünya Ağırsiklet Şampiyonluk Kemeri orada değil. Onu görmeye dayanamıyor. Şimdilik dolabın içinde saklı. O altın parçası, şu anda sadece acıyı ve yükü temsil ediyor. Televizyondaki spikerlerin neşeli sesleri, odanın sessizliğinde birer hançer gibi yankılanıyor. RockyJ, şovu bir şampiyon gibi değil, yorgun bir izleyici gibi seyrediyor.

WWESmackdownHD.jpg

Mekan: SmackDown Arenası.

Rey Mysterio'nun müziği çaldığında arena patlıyor. Çocuklar babalarının omuzlarında, maskelerini takmış, en büyük kahramanlarını bekliyor. Rey, her zamanki enerjisiyle rampadan aşağı koşuyor, çocukların ellerine dokunuyor. O, bu işin kalbi ve ruhu. O, imkansızı başaran adam.

rey-mysterio-entrance.png

Sonra müzik kesiliyor. "This Fire Burns" çalmaya başladığında, atmosfer anında değişiyor. CM Punk, ne bir gülümseme ne de bir jestle, yavaş ve metodik adımlarla ringe yürüyor. O, seyircinin sevgisine değil, onların saygısına talip. Gözleri ringin ötesine, belki de televizyondan onu izleyen adama odaklanmış gibi.

hq720.jpg

Spiker (Jim Ross): "Bu gece ne maç ama! Bir yanda güreşin en büyük kalbi, Rey Mysterio. Diğer yanda ise bu işin beyni ve sarsılmaz iradesi, CM Punk! Kazanan, RockyJ ile Dünya Şampiyonluğu için karşı karşıya gelecek!"

Zil çalıyor. Maç, beklenen gibi başlıyor: Hız vs. Teknik. Rey, ringde bir su damlası gibi akıyor, Punk'ın etrafında dönüyor, bacaklarına alçak tekmeler atıyor. Punk ise sabırlı. Kollarını açmış, Rey'in bir anlık hatasını, o tek bir açığı bekliyor.

RockyJ'in Gözünden (Evde): Koş Rey, koş... Onu ayakta tuttuğun sürece bir şansın var. Seni yere indirdiği an, oyun biter.

14438702.jpg

Rey, bir hurricanrana ile Punk'ı iplere göndermeyi başarıyor. 619 için pozisyon alıyor! Arena ayakta! Ama Rey iplerden sekerken, Punk beklenmedik bir şekilde yana çekiliyor ve Rey'in momentumunu kullanarak onu omzuna alıyor. Rey çırpınıyor ama nafile. Punk, onu sert bir şekilde ringin ortasına bir gutbuster ile indiriyor. Rey, acıyla iki büklüm oluyor. Punk, bir anaconda gibi Rey'in etrafına sarılıyor. Beden makasları, karın ve sırt bölgesine odaklanan darbeler... Rey'in hızını ve nefesini kesmeye çalışıyor.

Rey, imkansızı deniyor. Köşeye tırmanıyor. Ama Punk da ayağa kalkıyor ve onu engellemek için köşeye koşuyor. Superplex pozisyonu! Ama Rey, Punk'ın kafasına yumruklar indirerek onu püskürtüyor. Sonra o an geliyor. Rey, en tepeye çıkıp kendini boşluğa bırakıyor ve bir Seated Senton ile Punk'ı yere seriyor! Tuşa gidiyor... 1... 2... Punk son anda omzunu kaldırıyor!

RockyJ'in Gözünden (Evde): Koltuğunda hafifçe doğruluyor. Elindeki buz torbasını farkında olmadan sıkıyor. Bir anlığına, sadece bir anlığına, o küçük adamın kazanmasını istiyor. Çünkü Rey ile olan bir savaş, tanıdık bir savaş olurdu. Ama Punk... O farklı bir canavar...

hqdefault.jpg

Rey pes etmiyor. Punk'ı tekrar iplere atıyor. 619! Mükemmel bir şekilde oturuyor! Arena yıkılıyor! Rey, bitirici darbe için iplere sıçrıyor... West Coast Pop için havada süzülürken, CM Punk son bir irade gücüyle dizlerini kaldırıyor! Rey'in kaburgaları, Punk'ın dizlerine bir duvar gibi çarpıyor. Rey'in nefesi kesiliyor ve acı içinde yere yığılıyor.

Kalabalıktan acı dolu bir uğultu yükseliyor.

Punk, fırsatını yakalamış bir avcı gibi yavaşça ayağa kalkıyor. Acı içindeki Rey Mysterio'yu küçümseyen bir bakışla süzüyor. Onu hiç zorlanmadan omzuna kaldırıyor. Rey'in direnecek gücü kalmamış.

maxresdefault.jpg

CM Punk (doğrudan kameraya, RockyJ'e bakarak): "Bu senin için, dostum."

G.T.S. – GO TO SLEEP!

Dizi, Rey'in suratına tam isabet ediyor. Pin.
1... 2... 3.

Zil çalıyor. CM Punk kazanmıştır.

Ama kutlama yapmıyor. Ringin ortasında ayağa kalkıyor, ter içinde ama mağrur. Hakem ona elini kaldırmak istediğinde izin vermiyor. Bunun yerine, mikrofonu istiyor.

images

CM Punk: "RockyJ... Biliyorum, beni izliyorsun. Evinde, o acınası dairende oturmuş, yaralarını sarıyorsun. Sandman'i emekli ederek bir tarih yazdığını sanıyorsun. Ama sen hiçbir şey yazmadın. Sadece eski bir kitabın son sayfasını yırttın."

"Ben ise yeni bir kitap yazıyorum. Disiplinle. İnançla. Sarsılmaz bir iradeyle. Haftaya, o kemeri senden alacağım. Ama bu sadece bir maç olmayacak. Bu bir arınma olacak. Senin bedenini kaplayan o günahlarından, öfkenden ve ilkelerinden seni arındıracağım. Haftaya, sadece şampiyonluğunu değil... ruhunu da kaybedeceksin. Çünkü dostum Straigh Edge means, I'm better than you!"

RockyJ'in evinde, televizyon ekranında CM Punk'ın kendinden emin yüzü parlıyor. RockyJ, yavaşça ayağa kalkıyor. Her hareketi acı veriyor ama yüzündeki ifade değişmiş. Yorgunluk gitmiş, yerine buz gibi bir kararlılık gelmiş.

Odadaki dolaba doğru topallayarak yürüyor. Kapıyı açıyor ve içinden Dünya Ağırsiklet Şampiyonluk Kemeri'ni çıkarıyor. Metalin soğukluğu, yaralı tenine değiyor.

Kemeri omzuna atıyor. Ağırlığı, ona kim olduğunu hatırlatıyor.

Televizyona bakmıyor artık. Gözleri, odanın karanlığında bir noktaya kilitlenmiş. Bir kelime bile etmiyor. Ama sessizliği, CM Punk'ın arenada haykırdığı her kelimeden daha gürültülü bir cevap veriyor.

guys-does-anyone-know-any-hardcore-old-style-gyms-in-v0-wrn0icy6p37a1.jpg

Mekan: Şehir merkezinden kilometrelerce uzakta, isimsiz bir sanayi bölgesinde yer alan, eski ve köhne bir spor/güreş salonu. İçerideki hava, ter, pas ve deri kokuyor. Burası WWE'nin parlak Performans Merkezi değil. Burası, şovun olmadığı, sadece acının ve tekniğin konuşulduğu bir mabet.

Saat: Gece yarısına yakın.

RockyJ, ringin köşesine oturmuş, spot ışıklarından uzakta, loş bir ampulün altında, ellerini metodik bir şekilde beyaz bantla sarıyor. Her bir parmak boğumunu, her bir bilek kıvrımını defalarca, bir ritüel gibi kaplıyor. Bu, maçtan önce zihnini boşaltma yöntemi. Omuzundaki kemer, ringin kenarına özensizce bırakılmış.

Salona giren eski, gıcırdayan kapının sesini duyuyor ama dönüp bakmıyor. Gelen kişinin adımlarını tanıyor.

CM Punk: "Hâlâ aynı şekilde bantlıyorsun."

Punk'ın sesi yorgun ama samimi. Üzerinde kapüşonlu bir sweatshirt, elinde bir şişe su var. Onu ringin kenarına bırakıp iplerin altından içeri süzülüyor ve RockyJ'in karşısındaki köşeye, aynı onun gibi oturuyor. Aralarında 10 metrelik bir kanvas ve 10 yıllık bir tarih var.

RockyJ (başını kaldırmadan): "Bazı alışkanlıklar zor ölür, Phil."

CM Punk: "Biliyorum. Mesela senin gecenin bu saatinde kendini cezalandırma alışkanlığın gibi." Hafifçe gülümsüyor. "Şu Sandman maçını izledim. Vay canına. O raptiye spotunda içim cız etti dostum. Harika göründü."

RockyJ (bandı bitirip elini sıkarak): "Teşekkürler. Ertesi sabah yataktan kalkmak pek harika değildi. Sandman'e saygım var. O nesil farklı bir kumaştan yapılmış."

Bir anlık sessizlik olur. Sadece dışarıdaki rüzgarın uğultusu duyulur.

CM Punk: "Philadelphia'yı hatırlıyor musun?"

RockyJ başını kaldırır. Gözlerinde ilk defa ne öfke ne de yorgunluk vardır. Sadece bir anı.

RockyJ: "Hangi birini? O sızıntı yapan tavandan kafamıza damlayan suyu mu? Yoksa maç sonrası ödülümüz olan bir sosisli sandviç ve 75 doları mı?"

İkisi de güler. Bu, arenada asla görülmeyecek, samimi bir kahkahadır.

CM Punk: "O 75 dolarla bir hafta geçinmeye çalışırdım. O gece sana ne kadar sinirlendiğimi hatırlıyorum. 'Bu serseri kim, benim kutsal güreşime saygısızlık ediyor' diye düşünmüştüm."

RockyJ: "Ben de senin için 'Bu kendini beğenmiş herif de kim, bana ders vermeye çalışıyor' diye düşünüyordum. Gençtik ve aptaldık."

CM Punk: "Ama açtık. Bak şimdi neredeyiz... Sen zirvedesin, şampiyonsun. Ben de o kemeri senden almak için geri döndüm." Punk'ın ses tonu değişmez, bu bir tehdit değil, bir durum tespitidir. "Vince'in planını biliyorsun. İki zıt karakter. İki felsefe. Straight Edge vs. Kırık Hayaller. Bu para demek."

RockyJ: "Biliyorum. Ve işe yarayacak. Çünkü gerçek. Senin inandığın her şey, benim hayatım boyunca kaçtığım şeyler. Benim yaşadığım her şey, senin en büyük kabusun. Bu yüzden kolay olacak."

CM Punk: "Kolay olmayacak." diyor Punk ciddiyetle. "Seni izliyorum, dostum. O karakter... RockyJ... seni yutmasına izin veriyorsun. O öfke gerçek. Babanla olan meselen... Biliyorum, bunu hikayede kullanıyorlar ama o yük gerçek. Kendini kaybetme."

-Bu, bir rakibin uyarısı değil, bir dostun tavsiyesidir.-

RockyJ: "Barıştığımızı sanıyordum, duygusal bir yemek yedik. Sonrasında bu kadar maceranın yettiğini, dünya şampiyonu olarak emekli olmamı söyledi. Ne düşünüyordum ki...Bu yüzden dostum kendimi kaybetmiyorum. Ben buyum. O karakteri ben yaratmadım, o zaten bendim. Vince sadece üzerine bir spot ışığı tuttu. Babam mı? O bu işin bir parçası değil. O benim meselem. Bunları zaten çok iyi biliyorsun."

CM Punk (o da ayağa kalkarak): "Pekala. O zaman sana bir iyilik yapacağım. Haftaya, sana o kadar sert vuracağım ki, RockyJ'i unutup gerçekte kim olduğunu hatırlayacaksın. Ringde arkadaş yok."

RockyJ: "Umarım öyle yaparsın. Çünkü ben de sana vururken Phil'i değil, CM Punk'ı göreceğim."

İkisi ringin ortasında karşı karşıya gelirler. Birbirlerine bakarlar. Sonra RockyJ elini uzatır. Bu, Ring of Honor'da reddettiği o el sıkışma değildir. Bu, iki profesyonelin, iki dostun, birbirlerine en iyisini sunacaklarına dair verdikleri bir sözdür.

Punk eli sıkıca kavrar.

CM Punk: "Bana borçlusun. O Philadelphia gecesinden kalma bir rövanşın var."

RockyJ (hafifçe gülümseyerek): "O zaman gel de al."

Punk, elini bırakır, başıyla selam verir ve geldiği gibi sessizce ringden çıkar. Kapı arkasından kapanır.

b25c85a7-55a6-415d-8cd8-1883fac48cbb.PNG

BerzerkBryan

Boliever
Konular
2,257
Beğeni sayısı
1,392
PG Nakit
550
Favori Güreşçi
Shawn Michaels Daniel Bryan CM Punk Ve Bayley
Kankam eline sağlık.

Özellikle Rocky'i geçen bölümden beridir hep tükenmişlik sendromuna yakalanmış gibi görüyoruz sanki artık bu işi yapmak istemiyor gibi.

Punk'ın promoyu tıpatıp o dönemi gibi yazmışsın tekrardan eline sağlık sonraki kısımı bekliyoruz.

SoulmanRocky

ロッキーJ
Konular
9
Beğeni sayısı
189
PG Nakit
400
Favori Güreşçi
CM Punk, ASUKA
Kankam eline sağlık.

Özellikle Rocky'i geçen bölümden beridir hep tükenmişlik sendromuna yakalanmış gibi görüyoruz sanki artık bu işi yapmak istemiyor gibi.

Punk'ın promoyu tıpatıp o dönemi gibi yazmışsın tekrardan eline sağlık sonraki kısımı bekliyoruz.
Teşekkür ederim agam 👑

Rocky'in ailevi meseleleri peşini bırakmıyor. Kontratındaki düşük ücret nedeniyle de şampiyon olmasına rağmen hayat standartları pek yüksekte değil. Kısacası mutluluğu arıyor

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi