Her Karşılaştıklarında Farklı Keskinlik Sayesinde Büyüyen Rekabet(1. Bölüm)(30 Aralık 2023)

Michael_Falcon

PG.com Kullanıcısı
Katılım
6 Ara 2023
Konular
9
Mesajlar
9
Beğeni sayısı
12
PG Nakit
0
MP-Landscape-Watermark-–-White-Logo-2.jpg

Her Karşılaştıklarında Farklı Keskinlik Sayesinde Büyüyen Rekabet(1. Bölüm)

Yapılan değerlendirmeler yalnızca güreşçilerin gösterdikleri performansla alakalıdır.

Değerlendirmeler karşılaşma sıralamasına göre yapılmıştır.

-

Hikayemiz ebedi dostlar ve ezeli düşmanlar olan Katsuhiko Nakajima ve Kento Miyahara ile alakalı olacak. Hemen anlatmaya başlayalım. Hikayemiz Pro Wrestling NOAH şirketinin NOAH One Night Dream şovuna duyurulan karşılaşmayla başladı. Bu karşılaşma güreşçilerin kariyerlerindeki büyümeyi gösterdikleri özel bir karşılaşmaydı. Bambaşka dünyaların hüküm sürenleri seneler sonra tekrardan karşılaşacaktı.

NOAH ONE NIGHT DREAM

Katsuhiko Nakajima vs Kento Miyahara: Beklendiği gibi oldukça ağırdan aldıkları, birbirlerini sürekli sınadıkları ve tatmin edici karşılıklar verdikleri bir karşılaşmaydı. Ayrıca karşılaşma ilerledikçe temponun ve uyumun inanılmaz seviyelere çıktığı bir karşılaşmaydı. Yaratıcılıktan mahrum kaldıkları hissediliyordu çünkü hareket setlerini esnetmeye yönelmediler. Yani karşılaşmanın anlatmak istediği hikaye zaten öyle bir güreşi benimsemiyordu fakat ekstralar göstermelerini beklerdim. Yine de yetersiz bulduğum hareket seti esnekliğini çok takılacak bir şey değildi çünkü savurulan darbelerin ve uygulanan hareketlerin ağırlığı ve oturaklılığı hissediliyordu. Bazen karşılaşmayı bitirecek kritik hamleyi yapmak istemelerine rağmen güreşçilerin karşılık veremeyecek kadar yorulduklarını ve sersemlemiş şekilde ayakta aylak gibi yalpalandığını dahi gördük. Her şeyin mantığı ve ciddiyeti olduğu inanılmaz bir karşılaşmaydı.

Bu karşılaşmaya vereceğim yıldız: *****

-

Katsuhiko Nakajima zafer sarhoşluğunun havasıyla hareket etmedi. Katsuhiko Nakajima yerde hareketsizce yatan Kento Miyahara'yı kaldırmak istediğinde Kento Miyahara mağlup olmanın ağırlığını kaldıramayarak Katsuhiko Nakajima'yı elinin tersiyle ittirmişti. Katsuhiko Nakajima beklediği karşılığı alamadığında karşılaşma çoktan bitmiş olmasına rağmen Kento Miyahara ile kavga etmeye devam etti. Ancak kısa bir süre sonra Katsuhiko Nakajima'nın kavgadan üstün gelmesiyle Kento Miyahara kendisini ringin dışında fırlatılmış halde buldu. Ne yazık ki Katsuhiko Nakajima ve Kento Miyahara birbirlerinin samimiyetini ve güvenini benimseyemedi.

Katsuhiko Nakajima, Pro Wrestling NOAH ile kontrat yenilememeyi tercih etti. Pro Wrestling NOAH kendisine uğur getiren kayan yıldızının silikleşmesine tanıklık etti. Kento Miyahara ise takım arkadaşı Yuma Aoyagi ile Triple Crown Title için karşılaştı fakat mağlup oldu. Artık bağımsız çalışan Katsuhiko Nakajima takım elbisesi giymiş ve elinde bir demet çiçekle mağlup olmuş Kento Miyahara'ya yaklaştı. Ardından kafasına çiçek demetini geçirip Kento Miyahara'yı yere yığdı. All Japan Pro Wrestling, Yuma Aoyagi'nin bir sonraki şampiyonluk karşılaşması için rakibinin Katsuhiko Nakajima olacağını duyurdu.

AJPW GIANT SERIES 2023

Katsuhiko Nakajima vs Yuma Aoyagi: İşte bu sefer ağırdan almayı deneyen olduğundan ağır cezalandırılan bir karşılaşma gördük çünkü Yuma Aoyagi hiç böyle büyük bir rakiple karşılaşmamıştı ve o rakibinin yapabileceği şeylerin farkında değildi. Katsuhiko Nakajima üstünlüğü aldığında Yuma Aoyagi'yi resmen yerden kaldırmadı. Katsuhiko Nakajima bir yerden sonra insanlığına yenik düşüp üstünlüğü kaptırdığında Yuma Aoyagi, Katsuhiko Nakajima'yı yerle yeksan eyledi. Yani ağırdan aldıklarında veya birbirlerini sınadıklarında genellikle beklemedikleri bir esnada gelen hamleyi karşılamamaları karşılaşma ilk yarısına hakimdi. Ancak ikinci yarıda sürekli yaratıcı hazırcevapların verildiği, güreşçilerin tükenene kadar mücadeleyi sürdürdüğü ve pes etmediği daha kaotik bir karşılaşma gördük. Ayrıca görece esnek ve geniş diyebileceğimiz hareket seti kullanımı sayesinde karşılaşma sıkıcı, bayıcı değildi. Yuma Aoyagi'nin seviye atladığını gösteren, Katsuhiko Nakajima'nın farklı keskinlikle güreştiğini gösteren inanılmaz bir karşılaşmaydı.

Bu karşılaşmaya vereceğim yıldız: *****

-

Real World Tag League turnuvasının basın konferansı yapılırken Katsuhiko Nakajima sürpriz bir katılım gerçekleştirdi ve turnuvada yalnız mücadele etmek istediğini duyurdu. Hokuto Omori konferansa katılan diğer sürpriz katılımcıydı. Hokuto Omori, Katsuhiko Nakajima'ya takım olmak istediğini söyledi. Katsuhiko Nakajima, Hokuto Omori'ye ihtiyacı olmadığını söyleyip basın konferansının yapıldığı salonu terk etti ve turnuvadan çekileceği zannedildi. Ancak All Japan Pro Wrestling turnuvaya dahil edilen son takımın Hokuto Omori & Katsuhiko Nakajima olacağını duyurdu. Real World Tag League turnuvasının final gününün ana olayında Hokuto Omori & Katsuhiko Nakajima karşısında Kento Miyahara & Yuma Aoyagi vardı. Bu karşılaşmayı kazanan takım en yüksek turnuva puanına erişeceğinden haliyle turnuvayı da kazanmış olacaktı.

AJPW REAL WORLD TAG LEAGUE 2023

Hokuto Omori & Katsuhiko Nakajima vs Kento Miyahara & Yuma Aoyagi: Her güreşçinin yeteneklerini sergilemesine müsaade buyurulan ve güreşçilerin birbirleriyle olan geçmişlerinin güzel yansıtıldığı bir karşılaşmaydı. Katsuhiko Nakajima temkinli davranıp Hokuto Omori'yi kurban etti. Hokuto Omori üstünlüğü kaptırdığında Katsuhiko Nakajima, Hokuto Omori'yi kurtarabileceği pozisyonlarda Kento Miyahara yüzünden müdahale edemiyordu. Aynı şekilde Yuma Aoyagi üstünlüğü kaptırdığında Kento Miyahara, Yuma Aoyagi'yi kurtarabileceği pozisyonlarda Katsuhiko Nakajima yüzünden müdahele edemiyordu. Hokuto Omori & Katsuhiko Nakajima gerçekten takım gibi hissettirmelerinden ziyade daha bireysel farklar yaratarak karşılaşmayı sürüklüyordu. Kento Miyahara & Yuma Aoyagi ise daha uyumlu ve odaklı kalmalarıyla karşılaşmayı sürüklüyordu. Her güreşçi hazırcevap verme konusunda muazzamdı. Yani kısacası tıpkı Katsuhiko Nakajima ve Kento Miyahara arasındaki karşılaşma gibi her şeyin mantığı ve ciddiyeti olduğu inanılmaz bir karşılaşmaydı. Ayrıca temponun ve uyumun fena olmadığı bir karşılaşmaydı. Ancak karşılaşmada gereksiz hareket tekrarı ve sekans tekrarı vardı. Gerçi güreşçilerin uygulamadaki ustalığı sayesinde çok takılacak bir şey değildi.

Bu karşılaşmaya vereceğim yıldız: ****1/2

Hokuto Omori & Katsuhiko Nakajima en yüksek turnuva puanına erişerek turnuvayı kazanmış oldu. Hokuto Omori & Katsuhiko Nakajima böylece AJPW World Tag Titles için Voodoo Murders'in(Jun Saito & Rei Saito) sıradaki rakibi oldu. Ayrıca karşılaşma yeni bir yıldız yarattı. Hokuto Omori sonunda zirvedeki yerini perçinleyecek galibiyeti getiren hamleyi yapmıştı. Katsuhiko Nakajima, Hokuto Omori'nin sergilediği performanstan memnun kaldığı için Hokuto Omori'yi tebrik etti ve gelecekte Triple Crown Title için karşılaşacaklarını belirtti. Katsuhiko Nakajima, Hokuto Omori ile tokalaşmak istediğinde Hokuto Omori beklenmedik esnada Katsuhiko Nakajima'ya tokat attı. Katsuhiko Nakajima'da hemen Hokuto Omori'ye tokat attı. Hokuto Omori sendeledi fakat devrilmedi. Hokuto Omori bir önceki senede istediği sonuçları alamadığını belirtti ve bugün için izleyen herkese teşekkür etti. Hokuto Omori & Katsuhiko Nakajima kutlama seremonisinde coşkularını gösterdiler ve ringde yakın çekim yapan kameramanlardan birisinin kamerasına imzalarını attılar ve son havalı hareketlerini yaptılar.
 
Son düzenleme:
Üst
Click here to login using your socials account