Sizce Hangi Süper Lig Kulüpleri Avrupa Süper Ligi’ne Katılacak?


Ganbarimasu

Ayın Üyesi
Katılım
3 Tem 2023
Konular
262
Mesajlar
2,730
Beğeni sayısı
567
PG Nakit
925
Çeyrek finalde Real Madrid’e kök söktürdüğümüz için, ertesi sezon prime Juventus’u ölüm kalım maçında yenerek turnuva dışına ittiğimiz için, daha 2 sene önce Avrupa Ligi’nin ölüm grubundan namağlup lider çıkıp o kısır kadroyla Barcelona’yı elimizden kaçırdığımız için akla gelmiyoruz yani… Pekala.


Saydığın başarıların akılda kalma oranı
 

Tolgamer

Pepsi Konseyi
Katılım
2 Tem 2023
Konular
375
Mesajlar
3,292
Beğeni sayısı
626
PG Nakit
1,030
RPG Karakteri
Adam Copeland
Favori Güreşçi
Nic Nemeth
1
Ben çoğu kişinin aksine Türkiye'den yaklaşık 5-10 kulüp alabilirler gibi düşünüyorum. Ne de olsa 3 tane lig barındıracaklarmış, 192 kulüp eder. Yani en azından 3 büyükler, Trabzon + ADS çekerler gibime geliyor. Ama en üst lig söz konusuysa 3 büyükler ya da sadece FB ile GS gibi geliyor.
 

Kara

-
Katılım
3 Tem 2023
Konular
146
Mesajlar
2,783
Beğeni sayısı
1,212
PG Nakit
690
Favori Güreşçi
Roman Reigns
Bu lige katılmak isteyenler yerel liglerden men edilmekle tehdit edileceği için hiçbiri. Bu ligin hiçbir zaman kurulmayacağını düşünüyorum. Peki bu Galatasaray ve Fenerbahçe'ye ne oluyor? 96 takımlı bir lig planları varsa belki davet gelir.
 

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Katılım
27 Haz 2023
Konular
5,405
Mesajlar
14,277
Beğeni sayısı
3,718
PG Nakit
3,035
Konum
İzmir
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Avrupalıların herhangi bir uzvunda bile değildir bu dediklerin, ülke içinde takımların kendi taraftarlarının kullandığı bir mastürbasyon sadece. Taylan'ın dediği doğru, GS'nin adı müzesinde bulunan UEFA Kupası sayesinde biliniyorsa biliniyor. Beşiktaş taraftarı olarak ülkedeki "üç büyük" takımın cürmü anca bu coğrafyada söküyor, Avrupa'da bir kupa alındı ya da - üç takım için geçerli bu dediğim - üç beş kendinden üst gömlek takımı yendi diye aynı kulvarda olamıyoruz, olamayacağız maalesef. Klişeye battım gibi görünüyor olabilir fakat söylenmesinde hiçbir sakınca olmayan, gerçekler olarak bakıyorum aynı zamanda.

Dev aynasının karşısında ben de bir dönem çok bulundum, oradan ayrıldıktan sonra realist bakış açısının ne kadar da doğru olduğunun farkına vardım, tavsiye de ederim.


Saydığın başarıların akılda kalma oranı

Bu saydıklarım zaten başarı değil ki. Başarı dediğin şey sporda kupa demektir, madalya demektir. Kaldı ki ben Galatasaray’ı büyük Avrupa kulüpleriyle aynı klasmanda da görmüyorum, bunu yapabilmenin yolu ülke futbolunun en az 2-3 kademe yükselmesinden geçer zaten. Ama Galatasaray’ın Avrupa sahnesinde Fenerbahçe’den de Beşiktaş’tan da daha çok bilindiği ve saygı gösterildiği bir gerçek. Üstte saydıklarım da Avrupalı taraftarların tabii ki akıllarında tuttukları şeyler değil, belki 2013’teki 3-2’lik Madrid maçı ile kardan dolayı iki gün süren Juventus maçı popülerdir Avrupa taraftarları arasında. Benim varmaya çalıştığım şey bu yaptıklarımızın olay bazında akılda kalması değil, bu yaptıklarımızın Galatasaray’ın Avrupa sahnesinde her an tehlike sağlayabileceği görüşünün büyük Avrupa kulüpleri arasında kabul gördüğü. Ve bu konuda da Fenerbahçe’nin de Beşiktaş’ın da 1-2 gömlek üstünde olduğumuz açık. Avrupa sahnesi için kendimizi dev aynasında gördüğüm yok yani, ama bu ülkeden sadece bir takım çağırılacaksa o da Galatasaray’dan başkası olmaz. Ha belki Hasan Arat’ın geçmişteki Avrupa Kulüpler Birliği görevinde edindiği çevrenin etkisiyle bu takım Galatasaray değil de Beşiktaş olabilir, onun da sebebi dediğim gibi Hasan Arat’ın kendi şahsı olur, hepsi bu.
 

Nature Boy

🤙pura vida
Katılım
2 Tem 2023
Konular
149
Mesajlar
6,521
Beğeni sayısı
2,044
PG Nakit
1,090
Konum
Nostr
Favori Güreşçi
Jacob
Beşiktaş taraftarı olarak ülkedeki "üç büyük" takımın cürmü anca bu coğrafyada söküyor, Avrupa'da bir kupa alındı ya da - üç takım için geçerli bu dediğim - üç beş kendinden üst gömlek takımı yendi diye aynı kulvarda olamıyoruz, olamayacağız maalesef.
Ben ESL'yi bu yüzden önemsiyorum açıkçası. Bu sistemin daimi parçası olmayı başaran bir Türk takımı edindiği gelirlerle bu gidişatı değiştirebilir.
 
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: