Mart veya şubattan bu yana Almanca öğreniyorum. Biraz bu maceramdan bahsetmek istiyorum.
Almanca temeli bende aslında üniden var. 2 sene eğitim gördüm ama yani sınavları geçecek kadar ve sonra unuttuk.
Mezun olduktan sonra Duolingo aracılığıyla öğrenmeyi denedim ama istikrar sağlayamadım. Bir de İngilizcem zayıf olunca ona ağırlık verdim.
İngilizceyi ise belli bir seviyeye getirdim. Tekrardan Duolingo indirdim maksadım İngilizce öğrenmekti. Hatta Premium aldım ama baktım Duolingo'nun İngilizce konularını yapıyorum. Bari param boşa gitmesin dedim Almancaya devam ettim. Hatta Almancayı İngilizce üzerinden öğrenmeye karar verdim.
Aslında ilk alıştırmalar acayip kolay geliyor. Çünkü cümleler basit tak tak yapıyorsunuz ama sonradan adım adım zorlaşıyor.
Bunun yanında geçen senelerde Udemy'den online Almanca kurs almıştım onu da açıp izliyorum. Çünkü malum Almanca'da çok kural var ve İngilizcedeki gibi bir mantık oturtamıyorsunuz.
Velhasıl A1 bitti ama kendimi tabii ki de henüz A2 diye tanımlayamam. A2 tam bitince işte o zaman A2'yim derim.
Şimdilik kendimi tanıtabilecek seviyedeyim ama yine de artikel konusunda hatalarım oluyor. Pratiklerimi ayrıca bir de ChatGPT'den destek alarak yapıyorum. Bana benim seviyeme uygun sorular soruyor yanıtlıyorum ve yanlışlarımı düzeltiyor.
Hedefim sene sonuna kadar konuşma düzeyine gelmek 2 sene içinde de C1 seviyesinde olmak.
Not: Ne zaman motivasyonum düşse Hans Landa videosu izleyip kendimi gaza getiriyorum.