Sabiha Gökçen Dersim Harekatına Nasıl Katıldı?


Spear of Chaos

PG.com Kullanıcısı
Katılım
3 Tem 2023
Konular
359
Mesajlar
5,544
Beğeni sayısı
773
PG Nakit
855
RPG Karakteri
Brock Lesnar
Favori Güreşçi
Seth Rollins
Ben aranızdaki tartışmaya girmiyorum. Nature Boy ile de önceden tartıştığım bir konuda yorum yaparım sadece, başka bir konu hakkında fikrim sorulmadığı sürece. Filistin 75 yıldır bu durumla boğuşuyor. Kendi topraklarında itilip kakılıyorlar. Soykırımdan kaçan yahudilerden önce de oradalardı (Orada ilk kimin yaşadığı tartışması yapmıyorum, İsrail kurulmadan önce Filistin halkının orada olduğuna değiniyorum) Dersim'deki isyan ile Filistin'deki durumu nasıl bir tutuyorsun? Netanyahu'nun emirleriyle Atatürk'ün verdiği emri de mi bir tutuyorsun, yoksa bunlar Nature Boy ile aranızda yaptığınız bir goygoy mu bilmiyorum ama propagandalar yanlış. Dersim olayları eleştirilecekse o dönemde daha iyi bir alternatif ne olur, bunu da belirtmek gerekir. Yoksa yapılan eleştiri boş kalıyor.

Bu iki olayı birbiriyle kıyaslamak Atatürk'e soykırımcı, emperyalist, katil demektir. Açık olarak bu anlam çıkar. Başka da hiçbir anlamı, geri dönüşü yoktur. Bence demek istediğin bu değil.
Kim yapmış olursa olsun bir soykırımı övmek ve bunu meşrulaştırmak doğru değil, Dersim olayı oldu bitti ancak İsrail bunu 75 senedir uyguluyor bu da doğru ancak Hamas'ın isyanının tüm halkın sesi olmadığı gibi birkaç kişinin veya topluluğun isyanı Dersim'deki tüm halkın sesi olarak niteleyip bunu tüm halka -yani tüm halktan kastim sivilleri- mal edilemez. Nature Boy ile aramızda goygoy yok normal tartışma dönüyor aslında ancak benle goygoy yapmak için orada yaşayan insanların yaşadığı katliamı harekat adı altına alarak meşrulaştıran da o.

Daha iyi alternatif sadece isyanı çıkaran adamları tutup öldürmek veya kendi elleriyle asmak olabilirdi ben sivil bombalanmasını savunmuyorum. Hamas'ın ilk gün yaptığı bu sivil katliami nedeniyle ben Hamas karşıtı bir tutum sergilemiştim hatta, şu anda da Hamas karsitiyim ama İsrail onların 100 katını yaptığı için Hamas hedefinde başarılı olsun isterim.
 

Spear of Chaos

PG.com Kullanıcısı
Katılım
3 Tem 2023
Konular
359
Mesajlar
5,544
Beğeni sayısı
773
PG Nakit
855
RPG Karakteri
Brock Lesnar
Favori Güreşçi
Seth Rollins
Kanka asılanlardan tanıdığın var mı uzaktan ya da yakından tamamen merak?
O olay nedeniyle göç yapanlar var ancak ölen var mı diye hiç sormadım. Olsa anlatırken şunu şunu kaybettik diye söylerlerdi zaten muhakkak.
 

JonMoxley

#FatihTerimNefreti
Katılım
2 Tem 2023
Konular
55
Mesajlar
1,137
Beğeni sayısı
248
PG Nakit
50
Favori Güreşçi
John Cena
Şimdi de Netanyahu emrinde bombalanıyor, Filistin de isyan ettiği için aksa tufanını başlattı. Aynı olaylar.

Hayırdır hacı Sabiha Gökçen'in bombaladığı yerlerde meşru bir devlet mi vardı da biz mi bilmiyoruz? Bu yoruma göre 2015 de isyan ettikleri için mi barikat kurdular sokaklara? Bu yüzden mi barış isteyen sözde anneler gerillaların yanlarına yemek götürürken sokakların tuzaklanmasına göz yumdular? 1935'te kim Fransızlar tarafından el altından silahlandırılıp cumhuriyete baş kaldırmışsa onun soyunu sopunu öpüyorum buradan.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Katılım
27 Haz 2023
Konular
4,964
Mesajlar
13,198
Beğeni sayısı
3,430
PG Nakit
3,015
Konum
İzmir
RPG Karakteri
Brock Lesnar w/ Paul Heyman
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Beyler konuyu şimdilik kilitlemiyorum, birkaç ufak tefek hareket dışında kuralları ihlal etmediğinizi görebiliyorum çünkü ama o potansiyel de mevcut görünüyor öte yandan. O potansiyeli harekete geçirirseniz konuyu kilitleyip size de işlem yapmak zorunda kalacağım. Sizden sadece dikkatli bir şekilde, tartışma kültürünü zedelemeden konuşmanızı sürdürmenizi rica ediyorum.
 
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: