Askerlik Anılarınız

Pink Floyd

biggest icon in wrestling
Konular
7
Beğeni sayısı
118
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
The Rock
Aynen. Mıntıka yaptırıyorduk sabahları. Yürüyüşleri sırasında kontrol ediyorduk yapıyorlar mı falan diye. Hatta bir keresinde ben ve yine benim gibi gidemeyen bir arkadaş PTTye gitmemiz gerekti. Kart söylemiştik evden temassız kart lazım oluyordu otomatlarda. Bizimle beraber 20 acemi daha vardı. Uzman bunları uygun adım yürüttü bölükten PTTye kadar biz de kim düzgün yapıyor yapamıyor diye ona bakıyorduk.

Hatta ilk haftamızda usta asker olarak kalma ihtimalimiz bile vardı zaten hazır işleyişi biliyorlar falan diye. Sonra Tugay Komutanı teftişe çıkmış. Başka bir bölüğün 3 tane yazıcısı olduğunu görünce eğitici er almayı bırakmış. Biz de arada kaynadık. 250 kişinin işini 3 adam yapıyor diye kızan Tuğgeneral, Tümgeneral olup da ustada ilk gittiğim birliği görüp napardı acaba? Bölük 40 kişi 4'ü yazıcı a...

Ya bu çok yazıcı olayı sizde de mi vardı? Bizim 30 yaşında bi abi vardı ilk başta yazıcı. O terhis olduktan sonra yok yedek yazıcı yok kıl tüy 3 yazıcı oldu bi anda. Ama yazıcılardan biri bölük astsubay masajcısıydı sadece masajcı diyemedikleri için yedek yazıcı diyorlardı. :D

Johnkorey

QuietQuitting
Konular
553
Beğeni sayısı
1,341
PG Nakit
1,445
RPG Karakteri
Ezekiel Jackson
Favori Güreşçi
Edge
Ya bu çok yazıcı olayı sizde de mi vardı? Bizim 30 yaşında bi abi vardı ilk başta yazıcı. O terhis olduktan sonra yok yedek yazıcı yok kıl tüy 3 yazıcı oldu bi anda. Ama yazıcılardan biri bölük astsubay masajcısıydı sadece masajcı diyemedikleri için yedek yazıcı diyorlardı. :D
İlk gittiğim yerde evet. Ama gececi olduğum için çok ırgalamıyordu beni mevzular. İkinci gittiğim yerde de bölükten sabahın köründe çıkıp akşam karanlığında geliyordum zaten. Umurumda olmuyordu mevzular. Öte yandan DK mevzusundan çok çektim. Kimine göre DK idim kimine göre değil. Çalıştığım markete beraber geldiğim adamların kep üstüyüm ama devrelerim benden markete daha önce geldiği için oradaki kıdemleri daha ağır basıyor tabi. 3/AB yim ben şakası yapıyordum hatta bazen tertibim sorulduğunda. :LOL:

Netuno

Lightswitch
Konular
213
Beğeni sayısı
1,837
PG Nakit
880
RPG Karakteri
"The Last World Beater" Will Ospreay & Don Callis
Favori Güreşçi
Hana Kimura
Ben askere gitmedim de bu dönem inşallah mezun olacaz nasıl oluyor bu işler şimdi mezun olunca direkt çağıracaklar mı bizi nolcak
Mezun olduktan sonra E-devletten iki yıla kadar erteletebiliyorsun. Diğer türlü zaten bir sene içinde yoklama için çağırıyorlar. Ben de daha gitmedim ama yoklama için çağırdılar.

KALKTI!!!!

Husband of World
Konular
52
Beğeni sayısı
2,954
PG Nakit
1,295
RPG Karakteri
Val Venis
Favori Güreşçi
John Cena
RDM kaynayan bir yerde askerlik yaptım. Tecritte kalıyordum birkaç gündür. 6 kişilik bir koğuş. Bir gün önce 35-36 yaşlarında bir adam gelmişti. Sıkıntı bir tip. Tüm komutanlar idare etmeye falan çalışıyor. Adam odada yokken diğer arkadaşa "biliyor musun, aga 16 sene hapis yatmış." dedim. "Hee, ben de yattım." dedi. Sonra bu tarz konuları kimseyle konuşmamak gerektiğini anladım. Asıl koğuşun yarısının da sicili bozuktu. Bazıları hapse girip çıkmış tipler. Bir tanesi terhis olduktan sonra girecekti hapse.

Bir keresinde de ustalıktaki 2. günüm. Sabah saat 6.40 falan. Gözümü açamamışım. Kapkara bir hava. Berbat bir ayaz. Bir an önce gün bitse de yatağa girsem modundayım. Yüzüne bile bakmadığım biri bana "siz kep aldınız mı?" dedi. Enerji harcamamak için "cık" dedim. "NE CIKI LAN? NASIL GONUŞUYON OĞLUM SEN?" cevabıyla bölük uzmanlarımızdan biriyle tanışmıştım.

Bir de gözlüksüz bir halde koridordan koğuşa gidiyorum. Kimseyi görmüyorum zaten gözlüksüz. Biri bana "sen bu koğuştan mısın?" dedi. Tıfıl bir şey, çocuk gibi de suratı var uzaktan. Merdivenden çıkarken ellerim cepte "yes, sir" dedim dalga geçer gibi. Adam üsteğmenmiş. Deli sandı beni galiba. Kızmamıştı da. Öğrendiğimde osurtmuştu.

Johnkorey

QuietQuitting
Konular
553
Beğeni sayısı
1,341
PG Nakit
1,445
RPG Karakteri
Ezekiel Jackson
Favori Güreşçi
Edge
Ben askere gitmedim de bu dönem inşallah mezun olacaz nasıl oluyor bu işler şimdi mezun olunca direkt çağıracaklar mı bizi nolcak
Mezun olduktan sonra iki yıl tecillisin yani Haziran 2025e kadar. Tecili uzatmanın tek yolu ise Yüksek Lisansa geçiş yapman. Uzatmanın derken Haziran 2025ten de ötesine geçmenin yani.

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: