Twitter muhaliflerini heyecanlandırmaktan öte bir şeye yaramayacak bir buluşma.
En büyük KK düşmanıyız diye sizden de medet ummayız ya o kadar değil.
Ülkedeki siyasi tıkanıklığın özeti. Ben İnce ve Akşener CHP tarafından haksızlığa uğradığı için destekliyorum ama bu durum en çok AKP'ye yarayacaktır. Tabii AKP'ye yarayacak diye Pirom Dedem diye kesinlikle CHP'ye oy atmayacağım.
Akşener 6 Mart 2023 değil de 6 Mart 2022'de masadan kalkmış olsaydı parti olarak daha az zarar alırdı. Evet KK adaylık dayattı ama ta 2021'den bu yana adamın niyeti belliydi ona göre vaziyet almalıydı. Bir kere CHP ile o yatağa girdi maalesef. Öte yandan Ümit Özdağ'ın ayrılışı parti için çok büyük kayıp oldu. Bunun yanında Akşener'in politik geçmişi asla onu merkez sağ yapmayacaktır ve de iktidara taşımayacaktır. Kademeli olarak düşüş bekliyorum ama Üçüncü Yol iyidir. Göreceğiz.
İnce konusunda ise hataları var mı var. Ama bu adamı çok feci karaladılar. AKP medyasının senelerdir muhalif liderlere yaptığını 2 ayda yaptılar. En üzücü kısım ise Ankara Kuşu, Vartolu gibi hesapların peşinden insanların gitmesi oldu. Örneğin Babala TV yayını çok tartışılmıştı. Orada Muharrem'in bittiği söylenmişti ben o yayını geçende izledim. KK'nın suratımıza baka baka yalan söylediği yayından daha samimi. Ve sorulan sorular o kadat mantıksız ki. Ben kriz geçirdim. Yine de siyaset ateşten gömlektir. Sinan Oğan gibi soğukkanlı olmalıydı. Ve MP'nin ağırlıklı oy aldığı ilçelere bakarsak aslında Mİ adaylığını devam ettirseydi RTE ilk turu maks %47 ile kapardı KK ise %45 ile kalırdı. Çünkü Mİ'ye oy vermeyi düşünen kimse o seçimde yine KK'ya oy vermedi hatta RTE'ye oy verdiler. Mİ ister kabul edin ister etmeyin ama aslında milliyetçi muhafazakar ailelerin Z kuşağı evlatlarından ağırlıklı oy alıyordu o çocuklar da KK'ya hiçbir koşulda oy vermeyecekti ve vermediler.
Özetle aslında bu tablo yerel seçim için değil de genel seçim için daha kabul edilebilirdi. Seçimi tıpkı Oğan gibi ikinci tura taşır taleplerini de kabul ettirirdin.
Son olarak KK kadar Türk siyasetinin artık Akşener'den hatta İnce'den de bir şekilde kurtulması lazım. Yenilerin önünü açmak lazım. Akşener ve İnce istifa etsin demiyorum. Yaşadıkları mağduriyet elbette toplumda bir karşılık bulacaktır. Fakat yeni isimlerin parlatılması gelecek seçimler için daha iyi olur. Çünkü Akşener ve İnce çok yıprandılar.