Ateizm Metasının Son Bulması

eta

PG.com Kullanıcısı
Konular
6
Beğeni sayısı
75
PG Nakit
0
RPG Karakteri
Roman Reigns
Favori Güreşçi
Bruno Alves
2010’ların başında Facebook’taki Karikateist sayfasıyla başlayan ve yıllar içinde giderek yerini sağlamlaştıran ateizm metası sona ermiş arkadaşlar.

Namaz kılmak, oruç tutmak, inançlı olmak artık sosyal medyada daha çok hit alıyor. Herkes kafir olduğu için ortamlarda ateist olmak değil inançlı olmak artık daha havalı.

Başta Celal Şengör ve Allah olmadığı için dernek kurup para kazanmaya çakışan Ateizm Derneği başkanına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Sizce sıradaki meta ne olur?

Netuno

The Last World Beater
Konular
216
Beğeni sayısı
1,919
PG Nakit
880
RPG Karakteri
Will Ospreay & Don Callis
Favori Güreşçi
Hana Kimura
Meta ile ateistlik ne alaka ya? "Ateist olunca kızlar düşüyor mu" kafası mı? Öyle bir şey ise aşırı saçma. Ben lisenin başından beri ateistim çünkü din insanlara eşit davranmıyor. Yıllardır boş boş ateistlere karşı önyargı var zaten, insanlara karşı söyleyemiyorsun bile. Yemin ederim sinir oldum.

Kara

-
Konular
158
Beğeni sayısı
1,274
PG Nakit
740
Favori Güreşçi
Roman Reigns
Son bulmuş mu ya? Koni ironi değilse aksine ben Allahsızlığın son yıllarda tavan yaptığını düşünüyorum. İnsanlar çekinmeden fikrini belirtebilse ülkedeki ateist sayısı milyonları geçer.

Cyber

PG.com Kullanıcısı
Konular
6
Beğeni sayısı
181
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
r3k0gjy7rf531.jpg

Ganbarimasu

PG.com Kullanıcısı
Konular
365
Beğeni sayısı
628
PG Nakit
1,175
Meta ile ateistlik ne alaka ya? "Ateist olunca kızlar düşüyor mu" kafası mı? Öyle bir şey ise aşırı saçma. Ben lisenin başından beri ateistim çünkü din insanlara eşit davranmıyor. Yıllardır boş boş ateistlere karşı önyargı var zaten, insanlara karşı söyleyemiyorsun bile. Yemin ederim sinir oldum.
Kızlar düşüyor kafası değil de ateist olunca kendini çok akıllı havalı sanma kafası vardı cidden bir zamanlar. "Dostum sen 500.000 tanrıyı inkar ediyorsun ben de 500.001 tanrıyı inkar ediyorum." tarzı sanki hayatın gizemini çözmüş gibi triplere giriyorlardı. Onlardan ortalıkta pek kalmadı cidden. İnsanlar artık böyle argümanlara başvurarak değil de daha çok kişisel nedenlerle ateist oluyorlar.

Ama ortamlarda inançlı olmanın havalı olduğu konusu ilginç. Öyle bir "reel" ortam ne gördüm ne işittim şimdiye kadar. Ama sosyal medyada daha çok hit aldığı bir tık doğru bence. Şimdi düşününce bu durumun da aslında yine sosyal medyada son yıllarda çıkan "spor yap, yazılım öğren, kendini geliştir, borsaya gir, zengin ol" tarzı motivasyon akımının bir neticesi olduğu sonucuna varıyorum. Bunlar insana hayatını düzene sokmasını öğütleyen şeyler; inançlı olup ibadetlerini yerine getirmek de bir bakıma insanın hayatını düzenli tutmasına ve zorluklara karşı ayakta kalmasına fayda sağlayan şeyler. Kuran okuyan Andrew Tate, ben ve Allah diyen Lucifer videolarını falan düşününce böyle bir çıkarımda bulundum. Haklılık payın var.

Yine de bu durum ateistlerin çoğalmasını yavaşlatsa bile engellemeyecek bence. Şu ahir zamanların getirdiği hedonist yaşam tarzı anlayışı ve dini temsil(!) eden figürlerin yozlaşmış olmalarından dolayı bence ateizm artmaya devam edecek, maalesef. Allah sonumuzu hayır etsin diyelim.

god is an astronaut

too audiological to be deaf
Konular
28
Beğeni sayısı
772
PG Nakit
165
RPG Karakteri
''The Fallen Angel'' Christopher Daniels
Konuyu doğru anladıysam dediklerin ülkede müslümanlıktan çıkan insan sayısı ile alakalı. Bu sayı arttıkça bunu hava atmak için kullanan bireyler azaldı çünkü bu giderek normalleşti, ve yeniden; bu sayı arttıkça sosyal medyada müslümanlık hit almaya başladı çünkü ülkede toplumu bir arada tutabilecek vatan ve din var zaten sadece. Eskiden din bu kadar ön planda değildi çünkü karşısında duran kesim kendi kabuğundan dışarı çıkmıyordu bile. Yani dinin bir rakibi olmadığı için bunun üstünden reklam çalışması da yapılamıyordu. Değişen şey bu durum.

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: