Buzdolabında tarihi 1 hafta geçmiş Dost yoğurt var ama helal olsun reis.
Ülke insanı senelerdir İstanbul'un Fethi, Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı gibi destanlarla büyümüş durumda. Özellikle Çanakkale Savaşı ile ilgili destanlar milli şuur dediğimiz olayı üst noktaya taşıyor. Son dönemde Diriliş Ertuğrul, Payidaht Abdülhamit gibi diziler de cabası yani insanlar ekonomik krizi RTE'nin açıklamalarından politikalarından değil dış güçlerin oyunu olduğundan kaynaklandığını düşünüyor. Ee seçimde de karşısına KK gibi iyice şeytanlaşmış bir aday çıkınca da RTE'ye oy veriyorlar.
Özetle ülkenin iktidar değil muhalefet sorunu var. Bu muhalefet maalesef bu halkı iyi tanımadığı için sadece azgın azınlık olan bir kitleye oynadıkları için ve de insanların RTE karşıtlığına hitap ettikleri için durum bu oluyor. Muharrem İnce'yi sevin sevmeyin eğer bu adam duygusal davranmasaydı gelen ilgiyi ve linci iyi yönetebilseydi en az %5 oy alacaktı. Oyları bölüyor mevzusu ise tamamen zırva. Maalesef hepimiz bu hataya düştük. Muharrem İnce o dönem artık değişim isteyen Cumhur seçmeninden de oy alıyordu ama %1 ama %2. Velhasıl kelam İnce'nin bu başarısı ne geçmiş dönemdeki cb adaylığı ne de arabada gaz pedal mevzusu. Kaldı ki adamın kursağında kaldı o mevzu da. Asıl mevzu adam iktidarın projelerini kötülemek yerine daha iyisini yapacağız diyordu. Muhalefet ise bu esnada Demirtaş'a özgürlük, Kavala diyordu. Ha bunları demese bu sefer Kürt seçmenin oyunu alır mıydı merak konusu...
Yani özetle yine bildiklerini söylüyorum ama bu ülkede CHP ve HDP olduğu sürece RTE ceketini koysa kazanır. Ve bahsettiğim iki partiyi silmek de pekala kolay değil CHP logosu şu anda her şeye rağmen en az %20 alır. KK istifa diyenlerin büyük çoğunluğu laik atak geçirip seçimde CHP'ye oy verir. İstanbul, Ankara gitse dahi oy oranı %20 civarında olduğu için KK koltukta kalmaya devam eder. Ya da insanların tamamen Mansur Yavaş örneğinde olduğu gibi partiye değil adaya verip seçtiği oyları da kendi başarısı sayar. HDP ise zaten malum. Anlatmaya gerek yok.
Sözün özü böyle bir siyasi ortamda ben RTE'nin bu ülkeye lütuf olduğunu düşünüyorum çok net. Çünkü bu adamın yerinde kim olsa aynısını yapardı hatta ileri gidiyorum daha da fazlasını yapardı. Düşün ülkenin cumhurbaşkanı sensin ve partin adeta devlet olmuş, bütün kurumlarda kendi adamların var ve rakibin KK.