Hikaru Shida: Kenny Omega Joshi Güreşini Dünyaya Tanıtmada Yardımcı Oldu

Johnny Sack

CM P*nk S*veni
Konular
1,806
Beğeni sayısı
1,594
PG Nakit
390
RPG Karakteri
Goldberg
Favori Güreşçi
Mark Henry

"Her zaman Japon Joshi güreşinin dünyanın en iyisi olduğunu söylerim ve Kenny Omega bunu dünyaya tanıtmak için çok yardımcı oldu. Ayrıca Japonca konuşabiliyor. Bu yüzden bize çok yardımı oldu"

Netuno

The Last World Beater
Konular
219
Beğeni sayısı
1,991
PG Nakit
930
RPG Karakteri
Will Ospreay & Don Callis
Favori Güreşçi
Hana Kimura
Omega'nın öyle üst düzey bir etkisi falan yok. İnsanlar STARDOM sayesinde zaten joshi puroresuyu duymaya başlamıştı. Bir iki tane TJPW güreşçisi getirdiniz ve onların hepsini de ezdiniz diye, joshi puroresu tanınmadı. Joshi puroresuyu hatta insanların gözünde Maki Ito'dan ibaret bir şekilde bıraktınız. Sektör elbette zamanındaki All Japan Women's Classic dönemi gibi değil ama TJPW'nün tamamen sunacağı iş de değil. TJPW, DDT'nin kadın versiyonu sadece. Buna göre de kendi şovlarınızda kullandığınız isimler, anca komedi malzemesiydi. Üç beş smark, bir iki joshiyi twitterdan takip etti diye, AEW tanıtmış sayılmıyor joshi puroresuyu.

OhMyMind

PG.com Kullanıcısı
Konular
47
Beğeni sayısı
110
PG Nakit
50
Omega'nın öyle üst düzey bir etkisi falan yok. İnsanlar STARDOM sayesinde zaten joshi puroresuyu duymaya başlamıştı. Bir iki tane TJPW güreşçisi getirdiniz ve onların hepsini de ezdiniz diye, joshi puroresu tanınmadı. Joshi puroresuyu hatta insanların gözünde Maki Ito'dan ibaret bir şekilde bıraktınız. Sektör elbette zamanındaki All Japan Women's Classic dönemi gibi değil ama TJPW'nün tamamen sunacağı iş de değil. TJPW, DDT'nin kadın versiyonu sadece. Buna göre de kendi şovlarınızda kullandığınız isimler, anca komedi malzemesiydi. Üç beş smark, bir iki joshiyi twitterdan takip etti diye, AEW tanıtmış sayılmıyor joshi puroresuyu.
Dünyaya tanıtan kişi Kenny demiyor zaten, yardımcı oldu "he helped" diyor. Neden bu kadar coştun anlamadım. Ben şahsen asla TJPW izlememiş birisi olarak AEW'de gördüğüm birkaç isim ve reklam üzerine birkaç şovlarını izlemiş bulundum. Shidanın değindiği nokta da bu zaten. Konu japonlar ve joshi/proresu olunca çok coşuyorsun, sakin. 🤓

Kenny ne kadar elinden geleni yapsa da Amerka'daki bu "Asian Hate" yüzünden joshiler pek sıcak bakamıyor hala Amerkan şirketlerinde boy göstermeye. Riho'nun sosyal medyada yediği ayrımcılık ve zorbalık yüzünden güreşi bırakması hala kalbimde yaradır.

Gloom

still just a rat in a cage
Konular
2,111
Beğeni sayısı
1,678
PG Nakit
400
1
Biz Netuno derse katılırız aga. Adamın ilk cümlesinden bile bal damlıyor.

Konular
213
Beğeni sayısı
1,014
PG Nakit
330
Açık konuşmak gerekirse Kenny'nin ve AEW'nin çoğu katkısı Amerikalı neckbeardları Maki İtoh'nun OF'sinden haberdar etmek.

Amerika'da asıl Joshi Puro'nun tanıtılması 80-lerde Bull Nakano'dan 90lar sonundaki bir RAW şovuna Aja Kong'un rakip güreşçinin burnunu kırmasına kadar olan süreç.

Yakın tarihte bakarsak açıkçası Mone'nin daha çok katkısı bile olduğunu düşünüyorum. Twitter'da Mone sayesinde birçok Stardom ve Mayu fanı görsem de. Aewda Emi Sakura TV'de gözüktüğü zaman zaten joshi güreşi izleyen insanlar çoşuyor. İtoh ve Yuka draw olsa da pandemi zamanı kalıcı bir başarı elde ettiklerini düşünmüyorum. İtoh hala draw ama biliyorsunuz işte güreş kitlesini... onun dışında Shida tabiki böyle söyleyecek çünkü güreşin en büyük sahnelerinden birine Omega yardımı ile çıktı @Netuno sakin ol kral o yüzden.

Yazarken aklıma geldi 2021deki Utami vs. Syuri muhtmelen daha çok ilgisini arttırdı insanların joshi puroya. Çünkü malum Uncle Dave sevseniz de sevmeseniz de güreşin en büyüğü

Punk City

Yasaklı Üye
Konular
0
Beğeni sayısı
0
PG Nakit
0
Açık konuşmak gerekirse Kenny'nin ve AEW'nin çoğu katkısı Amerikalı neckbeardları Maki İtoh'nun OF'sinden haberdar etmek.

Amerika'da asıl Joshi Puro'nun tanıtılması 80-lerde Bull Nakano'dan 90lar sonundaki bir RAW şovuna Aja Kong'un rakip güreşçinin burnunu kırmasına kadar olan süreç.

Yakın tarihte bakarsak açıkçası Mone'nin daha çok katkısı bile olduğunu düşünüyorum. Twitter'da Mone sayesinde birçok Stardom ve Mayu fanı görsem de. Aewda Emi Sakura TV'de gözüktüğü zaman zaten joshi güreşi izleyen insanlar çoşuyor. İtoh ve Yuka draw olsa da pandemi zamanı kalıcı bir başarı elde ettiklerini düşünmüyorum. İtoh hala draw ama biliyorsunuz işte güreş kitlesini... onun dışında Shida tabiki böyle söyleyecek çünkü güreşin en büyük sahnelerinden birine Omega yardımı ile çıktı @Netuno sakin ol kral o yüzden.

Yazarken aklıma geldi 2021deki Utami vs. Syuri muhtmelen daha çok ilgisini arttırdı insanların joshi puroya. Çünkü malum Uncle Dave sevseniz de sevmeseniz de güreşin en büyüğü
Peki sence Giulia bir draw mıdır?

Konular
213
Beğeni sayısı
1,014
PG Nakit
330
Peki sence Giulia bir draw mıdır?
Hem hayır hem evet.

Batılı hayranların çok ilgisini çekse de (ki ben de ilk Giu'yu görüp Stardom izlemiştim) adada o kadar büyük draw değil. Bu sene başı şampiyon iken dolduramadığı arenaları kemeri kaybettiği Tam Nakano doldurmuştu misal. Yine de topu @Netuno'ya atmakta fayda var

Netuno

The Last World Beater
Konular
219
Beğeni sayısı
1,991
PG Nakit
930
RPG Karakteri
Will Ospreay & Don Callis
Favori Güreşçi
Hana Kimura
Hem hayır hem evet.

Batılı hayranların çok ilgisini çekse de (ki ben de ilk Giu'yu görüp Stardom izlemiştim) adada o kadar büyük draw değil. Bu sene başı şampiyon iken dolduramadığı arenaları kemeri kaybettiği Tam Nakano doldurmuştu misal. Yine de topu @Netuno'ya atmakta fayda var
Aslında sen güzel özetlemişsin. Tam Nakano veya Mayu Iwatani'ye kıyasla, Giulia bir draw değil ama draw olma potansiyeli çok yüksek olan bir isim. Ancak Stardom'a kattığı şey başka. Dışarıdaki izleyiciyi kazanabilen, karizmatik bir isim. Bu yüzden New Japan Strong kemeri ile daha iyi bir iş çıkartıyor. Kendi başına bilet satma açısından veteran isimlerden geride. Ama onlar dışında yarışabileceği, kendi şartlarına en yakın olan Utami Hayashishita'ya baktığımızda, ondan da gerideydi. Yani Japon seyircisi için büyük bir draw değil ama Amerikan seyircisini kazanma açısından büyük bir draw.

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: