- Konular
- 156
- Beğeni sayısı
- 592
- PG Nakit
- 385
- Favori Güreşçi
- Steve Austin ve mOx
Uyuşturucu bahanesi direkt gökten iniyor herhalde hocalara. Bize de aynı şey denmişti. Dışarıdaki döner lise 2'ye geçtiğimde 2 lira falan olmuştu. Kantindeki de 3.5-3 arasında değişiyordu. Dışarıdan yemek için cuma günleri diğerlerinden kolay gündü. O gün yemek işi bana kalıyordu çünkü cuma namazına gitme iznim vardı. Namaz yerine yemek almaya giderdik Allah affetsin. Okulun arkasındaki demirin biri yamuktu, cuma dışındaki günler de oradan geçip döner alınıyordu. Zayıf arkadaşlar oradan geçip döner alır gelirdi. Demirin üstünden atlayamıyorduk kolay kolay çünkü tel örgüyle sarmışlardı. Birkaç kere okuldan kaçarken orayı kullanmak zorunda kaldık. Elimde hala o tellerin izi vardır. Okul hapishane gibiydi. Neyse işte. Okul hademesiyle aram iyiydi. Uzaktan bir tanıdıktı. Kilitli sınıfların anahtarını bizim arkadaş grubuna verirdi. Dışarıdan söylediğimiz dönerleri orda yerdik. Bir gün hocanın biri baskın yaptı. Sana söylenenleri söyledi bize de. Okula dışarıdan yemek söyleme yasağı geldi. Ama sizinki gibi kantinde kaliteleşme olmadı, aynı tas aynı hamam devam etti. Ama bu dışarıdan yeme işleri cuma günleri yine de devam etti.Aynısını biz de yapıyorduk. Hatta aynı eğitim-öğretim yılında. 3.5 lira olan tavuk dönerin içinde bir şey olmaması canımıza tak ettirdi ve yakındaki sandviççiden 5li menü söylemeye başladık. Öğleye kadar 5 kişi tamamlama derdi oluyordu ama 20 liraya 5 sandviç + biraz patates + 1 lt kola geliyordu. Kişi başı 4 lira. 50 kuruş fazla verip hem içecek hem patates tüketmek. Muazzam iş ama her güzel şeyin bir sonu vardı. Bir gün yakalandık. Müdür yardımcısı da bir güzel fırça kaydı. "Bunun içinde uyuşturucu soksanız biz ailenizin yüzüne nasıl bakarız?" diye sitem etti. Biz de 3.5 tlye içi salata dolu dürüm yiyeceğimize biraz daha uğraşıp daha iyi karnımızı doyuruyoruz dedik. Ha Allah için o müdür yardımcısı da bunun üstüne gitti kantinin kalitesi yükseldi. Bizim bu macera da böyle bitti.