- Konular
- 78
- Beğeni sayısı
- 6,402
- PG Nakit
- 2,415
- Favori Güreşçi
- John Cena
Koca odanın ortasında, oval bir düzende sıralanmış sandalyeler... Kadınlı erkekli, gençlisi yaşlısı her türden insan aynı çemberde oturmaktadır. Grup lideri bakışlarını yavaşça gezdirirken bir noktada duraksar. Diğerlerinden daha dik ve özgüvenli oturan yeni bir yüz: Omzunda koca, gösterişli Dünya Şampiyonluğu kemeriyle Val Venis.
Grup Lideri: Hepiniz hoş geldiniz. Aramızda yeni yüzler görüyorum. Geçen hafta kaldığımız yerden devam etmeden önce ona bir hoş geldin diyelim mi? (Venis'e bakarak.) Bize kendinizi tanıtır mısınız, şampiyon?
Venis burada olduğunu yadırgayan bir tür utançla gülümser. Etraftaki insanlar bakışlarını yerden kaldırıp Venis'e bakarlar. Venis biraz fazla sessiz kalınca...
Grup Lideri: Burası yargılanacağınız bir yer değil. Kimse kimseyi düzeltmez, kimse kimseye akıl vermez. Sadece dinleriz. İstemezseniz konuşmak zorunda değilsiniz... Ama eğer buradaysanız, söyleyecek bir şeyleriniz var demektir.
Val Venis: Adım Val... Val Venis. Dünya Şampiyonu'yum.
Grup Lideri: Harika! Aramızda böyle başarılı birini görmek sevindirici... Peki, sizi buraya hangi rüzgar attı Bay Şampiyon?
Val Venis odadaki yüzlere göz gezdirir. Gülümseyince bazıları da ona bakıp gülümser. Bazılarıysa bunu fark edemeyecek kadar içlerine gömülüdür.
Val Venis: Babam öleli yıllar oldu. Annemin çoktan bizi terk ettiğini düşünürsek daha 16 yaşımda bu koca dünyada yapayalnız kalmıştım. Sığınacak bir ev yoktu. Tanıdığım birkaç insan da aylarca karaya ayak basmayan, oradan oraya savrulan babamın gemici arkadaşlarıydı. Elimden hiçbir iş gelmezdi. Gelenleri de sıkıcı bulurdum. Bir güreş koçunun yanında çalışmaya başladım. Onun ayak işlerini yapıyordum. Canımı sıkıyordu ama en azından, beni eğitiyordu. Bu birkaç yıl sürdü. Profesyonel bir güreşçi olduktan kısa bir süre sonra hayatta sevdiğim tek insanı, koçumu kaybettim. Yine yapayalnızdım ama en azından para kazanıyordum. Sonrası... Sonrası malum. Kariyerimi cüzi bir meblağ karşılığında internetten izleyebilirsiniz... Ben şampiyonum. Ben siktiğimin Dünya Şampiyonu'yum.
Venis hafif kıpırdanınca grup lideriyle göz göze gelir. Öfkesinin onda bir karşılık bulmadığını, yalnızca can sıkıcı bir sessizlikle kendisine baktığını fark edince gerilimi biraz daha artar.
Val Venis: Hayalin neydi?
Grup Lideri: Ah, benim mi? Şu an yaptığım şey. Burada sizlerle birlikte olmak.
Val Venis: Siktir... Kimse burada olmayı istemez. Her şeyi çözmüş gibi o sandalyede ukalaca oturmayı bile.
Grup Lideri: Belki de hayalini gerçekleştirmiş birinin uğrayacağı ilk yer burada olmaktır Bay Val. Diğerlerine umut ve örnek olmak için... Peki ya sizin, hayaliniz nedir?
Val Venis: Profesyonel güreşe tutkuyla bağlanan bir çömezin hayali neyse o... WrestleMania ana gösterisi! Ve ben, 1 ay sonra orada olacağım!
Grup lideri gülümser. Bazı katılımcıların bakışları değişir.
Val Venis: Bir hafta önce No Way Out'taki o lanet çemberde hakem 3'ü saydığında, müziğimi duyamadım. Sikik yuhalamalar yüzünden! Hepsi birden, anlaşmış gibi protesto etmeye başladı. Hakeme baktım, gözlerine... Kemeri bana verirken kaşları çatıktı. O bile bunu istemiyordu adamım.... Demek istediğim, kimse beni sevmiyor ve ben bunu hak edecek hiçbir şey yapmadım.
Grup Lideri: Ama hayalinizi gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştınız?
Venis ironik bir şekilde güler.
Val Venis: Ah evet, hayalim... 18 yaşında kimsesiz bir çocuğun, gece başını yastığa koyduğunda karabasanları kovmak için sarıldığı şu şey. Ona bir adım daha yaklaştım, doğru... Peki ya, bunu paylaşacağı tek bir kişi bile yoksa?
Eliyle yüzünü ovalar.
Val Venis: Kimse, bir aile kurmak için çabalamadığımı iddia edemez. Denedim. Hem de çok denedim. Anlıyor musun? Ailem yoksa, sırtımı yaslayacağım arkadaşlar edinirdim. Paranız varsa ve biraz olsun başarılıysanız kızlar kucağınızdan inmek istemez. Bu kalabalık, etraftaki bu hareketlilik, beni taşır sandım. Sonra... aşık oldum. Beni tanıyan birinin duyabileceği en çılgın şey. Venis aşık olmaz adamım. Venis düzer, geçer, bir sonrakine... Ve bir sonrakine... Ama, geç de olsa aşkla tanışmıştım işte ve herkes gibi benim de gözümü kör etti. Geçen sene bu zamanlar, bir düğünüm olacaktı. WrestleMania'da, sevdiğim kadınla, en yakın arkadaşımın şahitliğinde... Bam! Sonra ne mi oldu? Gerçekler! Aşk ve arkadaşlık, bir yanılsamadır. Hatta bağ kurduğunuz herkes, zaafınızdır Bay Çokbilmiş. (Venis katılımcılara döner.) Hadi, hepinize soralım. Niye buradasınız? Kendi hatalarınızdan mı? Aptallığınızdan mı? Beceriksizlik veya şanssızlığınızdan mı?
Val Venis: Buradasınız, çünkü sizi bu hale getiren birileri var. Anneniz, babanız, arkadaşınız veya sevgiliniz... Ama biri.
Grup Lideri: Birinin hatasını tüm insanlığa yükleyebilir misiniz?
Val Venis: Güzel soru... Ama geriye dönüp, hayatınızdaki tüm kırılmalara baktığınızda, gerçekten suçsuzsanız, ve tüm bu şeyleri hak etmediğinizi düşünüyorsanız; tüm bu teorik soruların da cevapların da bir değeri yoktur. Ben bunları hak etmedim! Terk edilmeyi hak etmedim! Sevgisizliği hak etmedim! İhaneti ve dahası düşmanlığı... Hak etmedim! Ve her şeyini tek başına inşa etmiş biri olarak, hayalime bu kadar yaklaşmışken...

Val Venis: ... hepinize dönüp bir orta parmak çekmek istiyorum. Canınız cehenneme.
Val şaşkın bakışlar altında ayağa kalkar ve odadan çıkar.
- Oynadığınız Karakterin Adı
- Val Venis