Başıma bir şey gelmeyecekse oynadığımız oyunu beğendim ben. Tabii böyle gözükmesinde Ferdi-Kenan kanadının muazzam işleri ve Arda’nın klasiklerinden birini ortaya koymasının da büyük etkisi var. Ama genel olarak takımın sahaya dizilişi ve neyi nerede yapması gerektiğini hissettirmesi hoşuma gitti. Görece iyi geçen bir Euro’dan ve Uluslar Ligi’nde yükselmemizin de sonunda artık takımda güzel bir uyum yakalanmış durumda gibi. Bugün bizi olması gerekenden kötü gösteren de final paslarını bir şekilde ulaştıramamak ve yine finalde hatalı kararlar vermekti. Zaten birinde doğru yapınca asistiyle, pası alışıyla, bitirişiyle ne kadar güzel bir gol olduğunu gördük. Eh Lucescu’nun bize iyi çalışması beklenen bir şeydi, nitekim öyle de yapmış ve en tehlikeli silahlarımız olan kanat bölgelerine yönelik muazzam bir pres şeması çizmiş; böyle bir faktör de olunca elle tutulur gol pozisyonuna girmemiz iyiden iyiye güçleşti. Her bir parçası kusursuza yakın olan takımın santrafor gibi kritik bir eksiğe sahip olması da bizim bahtsızlığımız. Bugün Kerem 1-2 aksiyon dışında pek bir varlık gösteremedi ama diyecek bir şey de yok, aşina olmadığı bir mevkide verebileceğinin en iyisini verdi Kerem bence. Ne olursa olsun oraya elimizde Deniz Gül gibi bir seçenek varken onu monte etmek gerekiyor. Porto’da da fena süre almıyor çocuk, Samu Omorodion’un sakatlığı kesinlikle en çok Deniz’e yaradı; sezonun kalanında da mutlaka süre alıp maç tecrübesi kazanacaktır. Dünya Kupası’na gidebildiğimiz senaryoda Deniz’in fazlaca süre alması gerektiğini düşünüyorum, hatta bugün de oyuna alınmalıydı bence.
Bugün Barış’ı beğenmedim, genel olarak etkisizdi. Bir de abi Montella’nın şu Samet evlatçılığından vazgeçmesi lazım. Savunmamızın en rahat maçlarından biriydi bu maç, o rahatlıkta bile yürekleri ağza getirecek 1-2 hareket yapmayı başardı yani. Gerçekten evlerden ırak. Merih var, artık Ozan da var yani hiç gerek yok bu herifin süre almasına. Rakibimiz de Kosova oldu, bize göre tek avantajları bir santraforları var ve o da Vedat Muriqi yani boru değil. Vedat’a dikkat edersek, bugünkü oyunumuza final kararlarında doğru farkındalıkları eklersek rahat rahat Dünya Kupası’na kendimizi atacağımıza inanıyorum.