RPG Güreş Bağımlılığı

Hacken

Bret Hart
Konular
37
Beğeni sayısı
2,801
PG Nakit
765
Favori Güreşçi
Bret Hart
RPG Karakteri
Maxwell Jacob Friedman
06.03.2026
Chris Van Vliet Show
North Little Rock, Arkansas

Kameralarımız, iyi bir dekora ve setup'a sahip geniş bir odada açılıyor ve Chris Van Vliet’i görüyoruz. Açılış ekranından sonra Van Vliet, yeni bir programa başladığını, bunun sadece PGW Exclusive olduğunu ve bu konseptte yeni programların geleceğini söylüyor. PGW hakkında güncel soruları içerecekmiş program. Kamera geniş açı aldığında oturan konuğun MJF olduğunu görüyoruz. Van Vliet, bu zamana kadar en sansasyonel içeriğini Maxwell ile yaptığını söylüyor. Tam bu esnada MJF’ten isim kullanımına yönelik bir göz devirme geliyor. Program start veriyor ve ilk soru geliyor:

1772801524248.png

Chris Van Vliet: Bray Wyatt ile PGW kemeri için yaptığın maçta birçok olay yaşandı ve neticesinde oradan mağlup ayrıldın. Bazılarının senin özelinde tertemiz yenildiğin ve bu işin peşini bırakman gerektiğine dair homurdanmaları oldu. Sen hem bu süreç hem de maç hakkında ne düşünüyorsun?

İlk sorunun bu olmasına biraz bozulan ve bunu ekranlardaki insanlara belli edecek bir surat ifadesi takınıyor ve konuşmaya başlıyor:

Maxwell Jacob Friedman: Bir şeye açıklık getireyim, o gün yaptığımız şey Bray Wyatt’ın arka bahçesinde güreşmekti. Maç bir anda buna döndü. İki tane hakem harcandı ve pislik bir düello sergilendi. Bundan gocunmam, aksine sevdiğim şeylerdir. Çünkü karşısı ne kadar pisleşirse o seviyede bir cevap verebilirim. Herkes de bunun farkında. Ancak o gün başka bir şekilde reaksiyon gösterdim. Bu, kahraman olmak için değildi. PGW’yu Bray Wyatt’tan kurtarmak içindi. Ona yüzükle vurduğumda tekrar ringe çıkıp hak iddia edebilecek, bu yüzü üst zümreden de bulabilecekti. Ancak ben, onun egosunu kırıp çırılçıplak haliyle kalması için yüzüğü kullanmadım. Şu an bakınca bu size aptalca gelebilir. Evet, ben bir hilebazım. Ama o gün bir şeyi hatırladım Chris… Ben önce bir güreşçiyim. Güreşçi olmamın da en büyük sebebi, güreşe duyduğum saygı ve bağdır. Bir maça çıktığında kıçın yırtılana kadar mücadele edip mesleğinle alakalı bir ego tatmini yaşadıysam, o maçı hile yaparak kazanabilirim. Çünkü beni ben yapan şeyin, güreşin hakkını vermiş oluyorum. Ama bunu Bray’e yapmam, onu sektörden silmem için yeterli olmayacaktı. Ha kemeri kazanıp koleksiyonuma eklemek de oldukça keyif verirdi ancak o gün, nadiren yaptığım bir şeyi yapıp güreş için mücadele ettim. Olay, “Sandalyayle vurdu ama yüzüğü vurmadı” denkleminden oldukça farklı ama yorum yapan kuş beyinlilerin bunu detaylı düşünemeyeceği de aşikâr. Sonuç olarak, şansı tekrar elde edeceğim ve başladığım işi bitireceğim. Gerek teke tek, gerekse üçlü bir maçta bunu gerçekleştireceğim, hiçbir şüphe duymuyorum.

Chris Van Vliet: En nihayetinde Ring Of Honor’ın ana kemerini taşıyorsun. Sahi John Cena’nın yaptığı hakkında ne söyleyeceksin? ROH ziyareti oldukça ses getirdi.

Maxwell Jacob Friedman: Oraya kesinlikle önünü keseceği genç ve yetenekli bir güreşçi aramak için gitmiştir (kahkaha atıyor). Biliyorsun, Cena böyledir. Halkın adamı gibi davranıp birilerinin üstüne basmayı, hatta kurduğu yakın ilişkiler sayesinde bundan bir kariyer inşa etmeyi sever. Öyle ki masum ve aptalca bakan varlıklar olan çocuklar dışındakiler o gülüşe inanmıyorlar Steve. PGW tarihinin en nefret edilen adamının karşısındaki iyilik meleğiydi ama Wyatt’a efelendiğim için ondan çok daha fazla desteklenen bir figüre dönüştüm. Buna da ihtiyacım yok ancak yaptığım işin getirisinin olduğunu görmek iyi hissettirdi. Cena’nın oraya gitmesini kim planladıysa derhal işine son verilmeli. İzlerken kahkaha attım. Çünkü bu dizaynı yapan moronlar, ROH’ı kalkındırmanın anahtarının ben olduğumu fark edemediler. Ancak bu işin planını yaptım, rahat olabilirler. PGW’da bu kemeri görünür kılarak, şovların Main Event’ına taşıdım. PGW Championship kadar değer gördü. Farkında mısınız? Bray Wyatt, bu kemeri almaya çalışırken mağlup oldu. Kariyeri boyunca konfor alanından çıkmamış, move-set’inde beş hareketle güreşmiş samimiyet yoksunu bir manipülatörün, ilk günden beri performansa odak veren ROH arenasına çıkıp kötü durumdaki şirketi kurtarmaya çalışan şampiyona sallaması, tek kelimeyle rezillik. PGW yönetiminin bu kadar ucuz şeylerden uzaklaşması gerekli. Eğer Cena bunu tek başına elini kolunu sallayarak organize ettiyse, taze rakibim Okada ile birlikte Cena kadar overrated olan bir keli pataklamaya şimdiden başlamalıyız.

Chris Van Vliet: Okada demişken, Wyatt ile içinde bulunduğunuz gerilime o da katıldı. Doğrusunu söylemek gerekirse kaldığı yerden devam ediyor. Halihazırda karşılaşacaksınız. Hem Okada hem de mücadele hakkında ne söylemek istersin?

Maxwell Jacob Friedman: Kazuchika Okada, PGW sınırları içinde saygıyı hak eden nadir insanlardan biri. Çünkü “kral çıplak” diyebilmeyi başardı. Hakkını araması ile ilgilenmiyorum, ama öyle ki güreş dünyasının en sinsi adamı The Rock’ı karşısına almasını takdirle karşıladım. Okada iyi hoş da bir şeyleri düzgün yapabilecek kadar zeki bir insan değil. Meltzer’in puanlarıyla tatmin olmaya devam etmesi ve büyük sularda yüzmemesi gerekiyor. Twitter’da yazılan övgülerin büyüsüne kapılmamalı. Güreş mark’ları bu işten anlasaydı, sektörün en tepesinde Hollywood’un artıkları olmazdı.

Bu cevabın ardından Chris Van Vliet, MJF’e dönüp teşekkür ediyor ve programın sonuna geldiğini söylüyor. Kameralar kapanıyor.

Oynadığınız Karakterin Adı
Maxwell Jacob Friedman
Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi