Son 30 Günde Türkiye

Netuno

Roses from the Abyss
Konular
430
Beğeni sayısı
4,658
PG Nakit
2,175
Favori Güreşçi
Hana Kimura
Asla akapı savunmak için değil ama merak ettiğimden soruyorum. Devlet okullarında Ramazan etkinliği olmasının nesi kötü? Türkiye laik değil dini İslam demiyorum fakat bence artık Ramazan ayı ülkemizde oturmuş bir kültür gibi geliyor, yani benim başka dine mensup olup oruç tutan arkadaşlarım da var, başka dine mensup olan iftar sofrasına oturan tanıdıklarım da var. Okullarda 1-2 tane asılan süsün bir zararının olduğunu düşünmüyorum. Alta bıraktığım videonun da üstte anlattığım kültürü özetlediğini düşünüyorum.

Etkinliği zorunlu yapıyorlar. Etkinliklerinden çetele tutmanı istiyorlar. Etkinliklerden resim çekmeni istiyorlar. İftar menün, kıldığın namaz, verdiğin sadaka falan bunları çocuklardan istiyorlar. 4-6 yaş arasındaki çocuklara zorla camiye götürme etkinlikleri yapıyorlar. İnsanların özel hayatına böyle kafalarına göre giriyorlar. Bundan sonra ne olacak, ana okulunda mecburi sünnet etkinliği mi yapacaklar? Bunların amacı dini bilinçlendirme falan yapmak değil. Tek amaçları propoganda. Küçücük çocukları bunun için kullanmaktan da çekinmiyorlar.

Netuno

Roses from the Abyss
Konular
430
Beğeni sayısı
4,658
PG Nakit
2,175
Favori Güreşçi
Hana Kimura
Etkinliği zorunlu yapıyorlar. Etkinliklerinden çetele tutmanı istiyorlar. Etkinliklerden resim çekmeni istiyorlar. İftar menün, kıldığın namaz, verdiğin sadaka falan bunları çocuklardan istiyorlar. 4-6 yaş arasındaki çocuklara zorla camiye götürme etkinlikleri yapıyorlar. İnsanların özel hayatına böyle kafalarına göre giriyorlar. Bundan sonra ne olacak, ana okulunda mecburi sünnet etkinliği mi yapacaklar? Bunların amacı dini bilinçlendirme falan yapmak değil. Tek amaçları propoganda. Küçücük çocukları bunun için kullanmaktan da çekinmiyorlar.
Şunu da ekleyeyim, bu etkinlik ana sınıfından başlayarak yapılıyor. Ana sınıfındaki bir çocuğun, günün 12-14 saatini aç susuz geçirmesi sağlıklı bir şey değil. Müslümanlıkta Allah, orucu, fakirin halini anlamak için yapılması gereken bir etkinlik olarak söylüyor. 8 yaşındaki çocuğun derdi, büyümek gelişmek olmalı. O yaştaki çocuklara oruç tutturmak, şovdan başka bir şey değil.

Netuno

Roses from the Abyss
Konular
430
Beğeni sayısı
4,658
PG Nakit
2,175
Favori Güreşçi
Hana Kimura
İlk üç maddede sıkıntı görmedim.
İlk üç maddenin sıkıntısını yazayım;

- Sosyal medyaya kimlikle girmek = bizim sevmediğimiz bir tweet mi attın, direkt içeri. Ben kendim o sıkıntıyı yaşadım. Zaten bilgilerin satıldı. Eğer kim olduğunu da öğrenseler sosyal medyada, istediklerini yapabilirler. Eski twitter hesabım mesela anonim değildi, direkt mhplilerden tehtit telefonları alıyordum numaramı vermemiş olmama rağmen.

- lgbt bir bireyin tercihidir. Bunu siyasal bir duruma getiren akp. Hiçbir trans gelip, sana cinsel organını okşattırıp trans yapmıyor seni de. Herkes hayatını yaşıyor kendince. Bu insanları göz önüne süren akp. Çünkü din falan diyerek, yobazların gözünü boyuyorlar.

- zorunlu oruç sistemi sorununu iki mesajda yazdım zaten yukarıda.

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi