- Ocak 2012'de Japonya'ya döndüğünden beri, Rainmaker olarak ilk kez Amerika'da bir şirketle anlaştın. Bu süreç nasıl gerçekleşti?
Kazuchika Okada: Amerika, hiçbir zaman benim tercihim değildi. Fakat Japonya'da başka bir mücadele kalmamıştı. Yıllarca aynı isimlerle güreştim ama gaijinler* (outsider yani dışarıdan gelen anlamında kullanılır) giderek azalmaya başladı. Dışarıdaki insanları çeken başka bir şey vardı. Tsuji, excursion* (Japony'da çaylak güreşçiler, kendi karakterlerini oluşturmaları için dışarıdaki şirketlere yollanır. 1-2 yıl süren bu olaya excursion denir.) için bu şirketi seçtiğinde, ilginç bir tercih olarak, merak ettirdi. Bir süre izlediğimde, bir televizyon dramı olduğunu gördüm. Yükseklerdeki kötü adamlar, sorunların üstünden gelen kahramanlar. Yani Will (Ospreay) bile bu şirket için ayrılmıştı New Japan'den. Onun hallerini gördükçe sadece güldüm. Sırf bir adamla birkaç kere karşılaştı diye şirketten ayrılmak ya da aşağılarda, kimsenin umursamadığı bir kemeri kaybettiği için aylarca mücadeleden kaçmasını izlemek komikti. Ancak sıkıntım daha büyüktü. İnsanlara güreş sadece yüksek entrikaların olduğu bir sirk gösterisi gibi sunulmaya başlanmıştı. Büyük ağabey olarak sanırım bu işe bir el atmam gerekiyor dedim.
- Şu ana kadar söylediğin çoğu şey, durumdan memnun olmadığın şeklinde. Bunlara rağmen neden yine de buraya gelmeyi tercih ettin?
Kazuchika Okada: Basit, çünkü yapmam gerekiyordu. Güreş böyle bir şey değil. Hiçbir zaman da olmadı. Yaşanan şey ringde olmalı. Bir hikaye anlatılmak isteniyorsa, ringde anlatılmalı. Prestige Grand Wrestling, bir ringe sahip ancak kimsenin derdi o ringle değil. Herkes karakter dramının içinde. Ben bir uyanma çağırısıyım sadece. Ben belki de sonu tek kalmış olan, güreşçilerdenim. Buradaki insanlardan farkım bu. Ben güreşçiyim. Benim işim ringle. Benim işim seyirciyle. Sözler, uçup gidici. Kimin ne dediğini, bir ay sonra kimse hatırlamayacak. Fakat ringde rakibinin omzunu yere değdirdiğinde ve hakem üçü vurduğunda oluşan anı, kimse unutmaz. Ne kazanan unutur, ne kaybeden, ne seyirci, ne de sırada bekleyen.
- Debut maçını şirketin en çok tanınan güreşçilerinden birisi ile, Alberto Del Rio ile yaptın. Ancak maçın sonu biraz mu...
Kazuchika Okada: Beni suçlayabilir misin? Yıllarca John Cena'nın adını çok duydum. Ona güreşin Superman'i gibi bakıyorlardı. Ancak maç, sadece maçtı. Olan olduğunda sadece aklımda onunla tekrar karşılaşacağımız vardı. Yine de Alberto'yu yenişime gölge düşürmesini kabul etmiyorum. Alberto eğer bu ringe bir daha adım atacak olursa, karşısında ilk beni bulacak. Bu sefer adil bir şekilde onu yeneceğim.
- Sonrasında sıra November the Remember'a geldi. Esasında gerçekleşecek iki eleme maçı iptal oldu ve dört kişi birden Prince of PGW tacı için ringe atıldınız. Orada ise istediğin sonucu alamadın.
Kazuchika Okada: Açıkçası hayal kırıklığı ama büyük bir kayıp değil. Tony ile karşılaşmam gerekiyordu ama maç iptal oldu. Ben kazanacağımdan emindim. Cena ile final olarak kapışıp, ona haddini bildirmeyi tercih ederdim. Ancak keşmekeşin içinde benden kaçmayı başardı. Sanırım PGW'de olay bu. Herkes bir şekilde benden kaçıyor. Ringe girmeye korktuklarını düşünüyorum. Adil bir mücadele. Matt, o garabet işi yapmaya başladı. "Deathmatch" diyorlar ya, o. Gram manası yok. Kırık camlar, raptiyeler, çelik aletler... bunların hiçbiri güreşçinin kendi gücünü gösteren şeyler değil. Korkakların savaşma yöntemi. Sırtım çelik basamaklara vurduğunda, yaptıklarının ne kadar salakça bir şey olduğunu daha iyi anladım. Ancak dediğim gibi, hayal kırıklığı olsa da, büyük bir kayıp değil. Plastik bir tacın benim için bir anlamı yok. Eğer ciddi bir turnuva yapılacaksa her zaman varım. Fakat böyle bir şeyin, benim için anlamı yok.
- Geliyoruz Money in the Bank dönemine. Bray'e meydan okumadan önce, çanta maçında olmayı planlıyordun. Ancak Strowman sana beklenmedik bir mağlubiyet yaşattı. Senin bu konudan şikayetçi olman da bayağı konuşuldu. Sanırım bir kon-
Kazuchika Okada: Strowman beni hiçbir zaman yenmedi. PGW'deki kimse beni hiçbir zaman yenmedi. Dört maça çıktım ve çıktığım hiçbir maçta omzum yere değmedi. Hakem benim omuzlarımı yerde üçe kadar göremedi. Çünkü bu şirkette, beni tuşlayabilecek birisi yok. Alberto yenildi. Cena, beni tuş edemedi. Strowman kaçtı. Bray ise, ona Rainmaker'in korkusu yetti. Maçı sattı. Bana saldırmasının, hiçbir etkisi yok. Bana vurduğu o Abigail'lerinin hiçbir anlamı yok. Benim omuzlarımı yerde tutamadığın, hakeme üçü saydıramadığın sürece, hiçbir anlamın yok.
- Money in the Bank'de, PGW tarihinin en uzun süreli ana kemer şampiyonu, Bray Wyatt ile PGW Championship Belt için kapışacaksın. Son olarak bu konuyla ilgili düşüncelerini alabilir miyiz? Bu maçla ilgili ne hissediyorsun?
Kazuchika Okada: Hiçbir şey hissetmiyorum. Bray benim için hiçbir şeyi ifade etmiyor. Benim için bir rakip bile değil. Kemeri ortada bile değilken, maçtan kaçan birisi, benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Bray sadece süslü sözlerden ibaret. Onun aksine ben çiftçi bir aileden geliyorum. Toprakların içinde büyüdüm. Buraya gelmek için ellerimle kazıdım. Bray beni seyirciler için bir put olarak görebilir. Ancak söylediğinin hiçbir anlamı yok. Kimse bana tapmıyor. Seyirciler beni seviyor çünkü onun aksine ben gerçekten savaşıyorum. Bray bana kabuslarının mimarıyım diyor ancak benim için hiçbir anlamı yok. Ben her gece mışıl mışıl uyuyorum Bray. Çünkü senin aksine Bray, ben savaşıyorum. Kaçmıyorum. Saklanmıyorum. Kağıda imzamı korkmadan atıyorum Bray. Bir insan olarak, bir güreşçi olarak senin karşına çıkıyorum. Senin gibi sahte bir tanrı olarak değil. Canımla, kanımla, etimle, tırnağımla...
Kazuchika Okada: Sözlü süslerin yeri kalmadı. 24 Ocak, cumartesi, Nevada'da karşı karşıya olacağız. Bray, beni izlediğini iyi biliyorum. Eğer beni kurban etmek istiyorsan, o süslü oyunlarından fazlası gerekecek. Ev avantajını unut. Hayatında ilk kez gerçek bir mücadeleye gireceksin. O mücadeleyi de kaybedeceksin. O maçı kaybetmem için, ruhumun bedenimden ayrılması gerekiyor. O maçı kaybetmem için, beni öldürmen gerekiyor. Bunu yapamayacağını ikimiz de biliyoruz Bray. Cumartesi günü, senin dünyanı yerle bir edeceğim. Bataklığındaki bütün çamur, yağmurumda akıp gidecek ve geriye berrak suyun içinde, benim PGW Championship kemerim kalmış olacak. I WILL MAKE IT RAIN!
- Oynadığınız Karakterin Adı
- "Rainmaker" Kazuchika Okada