Gümrük Sıkıntısı İle İlgili Sorum

KamilKursat1905

0 YIL BAN
Konular
29
Beğeni sayısı
110
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Rey Mysterio
Arkadaşlar selam. Bir konuda çok sıkıntıdayım bu konuda bilgisi olan, benzer sorunları yaşamış olan veya tanıdığı birisi bu konuda bilgili olanlar yardımcı olursa veya fikrini belirtirse sevinirim.

Konu şu ki Detroit Pistons bana forma hediye etti geçen sene uluslararası taraftarlara geçen sene ettikleri gibi. Hatta belli bir güne kadar fotoğraf alırlarsa beni resmi hesaplarından paylaşacaklardı.

Ancak yolladıkları ürün geldiği gibi gümrüğe takıldı. FedEx ile iletişime geçtim ve bu konuda ne yapacağımızı sordum. Söyledikleri üzere bu işle ilgilenen gümrük şirketiyle iletişime geçtik. Ürünün tüm masraflarını Pistons'ın karşıladığını istedikleri belgeler ile ispat ettim.(Hoş bunu yapmaları bile 1 hafta aldı ve sürekli taksit taksit söylediler ve düzgünce cevap vermekten acizdiler) Ancak bu sabah daha da tuhaf bir şey oldu. Gümrük şirketi ürünümün TAREKS denetimine takıldığını yani birnevi riskli ürün olarak belirlendiğini ve gönderici yani Detroit Pistons tarafından test raporu istediklerini ve bu olmadan işlemlerin devam edemeyeceğini, sonrasında e-imza sürecine gireceğimi, devam etmek istemediğim denklemde ise iade işlemleri için FedEx ile iletişime geçmem gerektiğini söylediler.

Test raporu : Ürünlerin 23/6/2017 tarihli ve 30105 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik uyarınca azo renklendiriciler ve azo boyar maddelere ilişkin şartları sağladığını gösteren test raporu ve ürünleri tanıtıcı doküman olarak geçiyor.

Daha da tuhafı her mailime dönüş yapan, bana özel fatura gönderen, istekleri üzerine ürünlerin linkini yollayan Detroit Pistons tarafı bu belgeyi nasıl alacağını bilmiyor. İnternette şöyle bir baktığımda akredite bir laboratuvardan alınabileceği söylendi ama Pistons kanadı da maalesef böyle bir laboratuvara ulaşımının olmadığını ancak benden alabilecekleri bir form doğrultusunda hareket edebileceklerini söyledi. Gümrük tarafı yardım etmek hak getire köstek olmaya çalışıyor resmen. Çok arada kaldım.

Bu konuda bilgisi, benzer bir şey yaşamışlığı veya bir tanıdığı bu konuda bilgili olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Yarın bir gün başıma bela almak istemiyorum...

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi