Lucifer Michaelson dediğimiz adam hakkında samimi görüşüm şu yönde. İlk başta adamı sevmiyorsunuz hatta kim ulan bu o diyorsunuz sonra adamı izledikçe düşüncelerine hiç katılmasanız bile adamın söylemleri özgüveni vs aşırı komik gelmeye başlıyor. Küçümseyici bir komedi de değil. Nasıl tarif etsem Patrick Bateman gibi oluyor. Sonrasında adam Patrick Bateman gibi bir meme objesi haline geliyor. Bu sayede adamı sempati duyuyorsunuz. Batu Z denen eleman aşırı ukala ve sempatik değil. Bir de viral aldığı çok belli. Bir de eleman bir paylaşımda Tyler Durden'ı bir paylaşımda Jordan Belfort'u falan taklit ediyor. Kocaman bir Andrew Tate çakması. Lucifer ise bambaşka bir karakter gerçekten de. Andrew Tate gibi motivasyondan yola çıksa da tarzı vs çok daha farklı. Bakın söylediklerini kesinlikle ciddiye almayın(veya alın banane) ama eğlencesine izlediğinde gerçekten de sarıyor.
Felsefesine gelecek olursak da. Aslında tanrının bir parçası olma durumu birçok dinde yer alan bir husus. Özellikle Uzak Doğu ve Hindistan dinlerinde evren-doğa tamamen bir tanrı kabul edildiği için kişiler de tanrı kabul edilebiliyor. O yüzden cinayet işlenmez, hayvan bile öldürülmez. Tabii bunun altında reenkarnasyon inancı da olabilir. İslam'a gelecek olursak. İslam tarihine çok aşırı hakim değilim. Ancak şöyle bir durum var;
Lucifer da işte bundan yola çıkarak ben Tanrıyım diyebiliyor. Buradaki tanrı olma durumu da kendisine has bir durum değil. Yine onun inanışına göre yola çıkacak olursak herkes birer tanrı falan. Tabii Luci biraz medyatik ve işin eğlencesinde söylemlerinde ne kadar samimi tartışılır ama bu söylemi deli saçması değil. Ki bunu savunan ilk kişi de Lucifer olmadı.
Felsefesine gelecek olursak da. Aslında tanrının bir parçası olma durumu birçok dinde yer alan bir husus. Özellikle Uzak Doğu ve Hindistan dinlerinde evren-doğa tamamen bir tanrı kabul edildiği için kişiler de tanrı kabul edilebiliyor. O yüzden cinayet işlenmez, hayvan bile öldürülmez. Tabii bunun altında reenkarnasyon inancı da olabilir. İslam'a gelecek olursak. İslam tarihine çok aşırı hakim değilim. Ancak şöyle bir durum var;
""Rabbin o zaman meleklere demişti ki: 'Ben muhakkak çamurdan bir insan yaratacağım. Artık onu düzenleyerek (hilkatını) tamamlayıp ona da rûhumdan üfürdüğüm zaman kendisi için derhal (bana) secdeye kapanın.' Bunun üzerine İblis'ten başka bütün melekler secde etmişlerdi. O (İblis) büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu. Allah: 'Ey İblis iki elimle (bizzat kudretimle) yarattığıma secde etmekten seni alıkoyan nedir? Kibirlenmek mi istedin? Yoksa yücelerden mi oldun?' buyurdu. İblis dedi: 'Ben ondan hayırlıyım. Beni ateşten, onu ise çamurdan yarattın.' " (Sâd, 38/71-76. Ayrıca bk. A'râf, 7/12; Hicr, 15/29; Secde, 32/8-9)"
Lucifer da işte bundan yola çıkarak ben Tanrıyım diyebiliyor. Buradaki tanrı olma durumu da kendisine has bir durum değil. Yine onun inanışına göre yola çıkacak olursak herkes birer tanrı falan. Tabii Luci biraz medyatik ve işin eğlencesinde söylemlerinde ne kadar samimi tartışılır ama bu söylemi deli saçması değil. Ki bunu savunan ilk kişi de Lucifer olmadı.