Albatros ile Röportaj!

BerzerkBryan

Boliever
Konular
2,257
Beğeni sayısı
1,392
PG Nakit
550
Favori Güreşçi
Shawn Michaels Daniel Bryan CM Punk Ve Bayley

Birçoğumuzun "Kapalı Kapılar" şarkısı ile tanıdığı ve Sagopa Kajmer'e çokça benzetilen Albatros mahlaslı Rapçi ile bugün güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Soru: Albatros kimdir ve Albatros'un anlamı ne?

Cevap: Albatros denizci güçlü ve balıkla beslenen bir kuş türüdür. Ben de babadan denizciyim ana kucağından balıkçıl okla büyüyen. Eğer hayatımın bir yansıması olacaksa beni yansıtan bu hayatın aynısını yaşayan Albatros kuşudur. Martıda bir kuştur fakat Martı karaya gelir ve çöplükten doyurur karnını avlanmak, balık bulmak işine gelmez kolaycıdır. Bu yüzden de ismimi seçerken Albatros'u tercih ettim çünkü aynı yaşantı. 42 yaşındayım. Hala denizin üstündeyim ve öyle olacak.

Soru: Sagopa'ya çok fazla benzetiliyorsun bu benzetme ile ilgili ne düşünüyorsun ve rahatsız oluyor musun?

Cevap: 24 yıldır beni duyan herkes benzetir ilk yıllarda çok mücadele ettim. Sonra bende kabullendim evet melankoli bir eser yaparsam bu direkt sago etkisi verecek fakat bir çok tarzı yapmama rağmen ses benzerliği hep her stilde aynı hissiyatı verdi alışkınım ve düşünmüyorum açıkçası.

Soru: Kapalı Kapılar çok fazla tuttu ve ilgi çekti bekliyor muydun bu sonucu?

Cevap: 15 yıl önce yazdığım bir eser. Elbet benim için değerli fakat şans eseri beati yapan kişi bana ulaştı. Ve bende yeniden kayıt aldığım sırada klip için sponsor olan Fatih'e demoları attım "Abi buna klip çekelim" dedi sonrasi aynen böyle gelişti. Şahsen tahmin değil aklımdan geçmezdi.

Soru: Rap'e nasıl başladın?

1756628137181.png

Cevap: Orta sonra Almanya'dan gelen tatilci arkadaşlarım sayesinde HipHop dansıyla tanıştım. Sonra sokaklarda dans etmeye başladım uzun bir dönem böyle sürdü, Yetenekli bir karakterim, agresif paten grafitiler danslar derken tabii ki daha Türkiye'de Cartel çıkmamışken Almanya da ki Arkadaşlarım sayesinde Rap kasetleri temin edip dinliyorduk. Merdiven altı evde doldurulmuş Türkçe Rapler. Cartel'in kulaklara gelmesiyle bizde beat box ile söylemeye başladık arkadaşlarla sonra Ceza ve diğer yeraltı mcleri devamında. Bü kültürün içinde buldum kendimi ve yeteneğimi keşfettim. Ama ilk yıllarım Arabesk ve Ferdi Tayfur nağmeleriyle Rap yaptığım yıllardı.

Soru: Güncel projelerin neler? (albüm parça vs)

Cevap: Yılbaşına sürpriz bir albüm planım var. 8 yeni parça. Eylül de harika bir esere klip çekimi. Ve sonrası yine harika bir eser kasımda klip çekimi. Ocakta albüm ve albüm parçalarına klip sırasıyla nasipse 2026 her ayına. Güzel anılar bırakacağız sevgili ekip arkadaşlarımla.

Soru: Rap'te ulaşmak istediğin hedefler neler?

Cevap: Gençlik hayalim olan bir konser, Sadece bu ulaştığımda belki odama çekilip sessizce üretmeye devam edeceğim. Sadece bana bakan. Şarkılarımdan birkaçını ezbere söyleyen insanlari görmek ve evet başardın diyip. İçimdeki o çocukla köseme çekilmek ve dört duvar arasında üretmeye devam etmek.

Soru: Rap dışında dinlediğin türler neler? Ben sizin sıkı bir Metal dinleyicisi olduğunuzu düşünüyorum?

Cevap: Ben zaten rap dinlemiyorum. Dinlediğim dönemler Meclis-i Ala. Anahtar albümü Cezadan. Ve Yeraltı Operasyonu sonrası Bir Pesimistin Gözyaşları. Kısaca benim bütün Rap dinlemişliğim o dönem. Ben Ferdi Tayfur, Cem Karaca, Barış Manço, Erkin Koray, Zeki Müren dinliyorum. Ve sıkça Soft Akustik 80 90 lar yabancı müzik. Öyle geniş bir yelpazem yok.

Soru: Sago düeti gelir mi?

1756629172513.png

Cevap: 24 yıldır üreten ve bir şekilde gizlice duyulan aslında çok büyük bir kitlenin dinlediği ama yeri yurdu belli olmayan birisi olarak. Sagoya çok yakın ve düet yapmış bir iki isimle düetlerim olmasınıda baz alırsak. Sago bana karşı hep kör oldu, Ve kör olmaya devam edecek. 2006 yılında birçok demo attım Melankolia resmi sitesine sadece onlara küçük cevaplar geliyordu sonra Kafile albümüne 4 sefer CD gönderdim hep kapıdan geri geldi kısaca almıyorlar denildi bunları göz önünde bulundurursak istenmediğim ve görmezden gelindiğim ortada. Yani böyle bir düet Rap tarihinde gerçekleşmeyecek bir durum, Nasıl Sago Ceza ile barışmıyorsa benimle de bir düeti olmayacak.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Röpörtaj teklifini kabul ettiği için Albatros'a sonsuz teşekkürler ve saygılarımı sunuyorum ve keyifli okumalar diliyorum PG.net ailesi!​

Son düzenleme:
Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 5)
Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi