YO-HEY: 'Kemeri Hiromu’dan Savunup NOAH Junior’ı Bir Üst Seviyeye Taşıyacağım'

KAT

mr. iwgp
Konular
1,220
Beğeni sayısı
1,472
PG Nakit
2,200
Favori Güreşçi
Yota Tsuji
RPG Karakteri
"Broken" Matt Hardy
1
En güçlü "dış tehdit" olan New Japan Pro-Wrestling’den Hiromu Takahashi’ye karşı savaşacak YO-HEY’in ruh hali nedir? 8 Eylül’de Korakuen Hall’de düzenlenecek etkinlikte, New Japan Pro-Wrestling’den Hiromu Takahashi’yi rakip olarak karşılayacak GHC Junior Heavyweight şampiyonu YO-HEY ile konuştuk. Gerçekte bu maç, sakatlıktan dönüş karşılaşması olacak YO-HEY için fazlasıyla büyük bir sınav niteliği taşıyor. Peki şu anki ruh hali nasıl? Ayrıca bu röportaj, Pro Wrestling NOAH’ın resmi YouTube kanalında da yayımlanmıştır.

――YO-HEY, uzun zaman oldu.

YO-HEY: Uzun zaman oldu. Görüşmeyeli nasılsınız, merhaba.

――Sakatlığınızın durumu nasıl?

YO-HEY: Göz çukuru taban kırığıydı. (Sol dirseğini işaret ederek) Sakatlığın durumu mu? İç taraf ve alt taraf sanırım. İki yerden kırılmıştı ama görüldüğü üzere gayet iyi hissediyorum, kemikler de gayet sağlam kaynamış durumda. Burundan nefes alabilmem de epey düzeldi, yani gördüğünüz gibi. Gayet dinç durumdayım, gerçekten.

――… Göz değil miydi?

YO-HEY: Ah, özür dilerim, burasıydı tabii (gülerek). Gayet iyi gidiyor, çok sağlıklıyım.

7272_image_d1.jpg

――Bu geri dönüş maçınız olacak. Bu title maçına hazırlanırken özellikle dikkat ettiğiniz bir şey var mı?

YO-HEY: Ne kadar süredir ara verdim ki? Bir ay kadar oldu mu? Tam bir ay falan oldu işte. Bir ay boyunca ringden uzaktım. Ringden uzak bir yerden pro wrestling izlemek… Bunun aslında gerektiğini yeniden hissettim. (El hareketleri yaparak) Normalde maçın içindeyken görüş alanınız bu kadar oluyor. Böyle mi desem? Sadece burayı görüyorsunuz. Ama ringden uzaklaştığımda, videodan izleyince ya da Kawasaki’deki gibi salonun içinden izleyince, farklı bir bakış açısı oluyor. Kawasaki’de mesela Yuto'nun (Kikuchi), Hiromu (Takahashi) ile olan maçını izleyebildim. O sırada sakatlıktaydım ya, işte tam da o yüzden rakibin bazı zayıf yönleri gözüme çarpmaya başladı. Şimdi söylemem tabii. Söylemeyeceğim. Elbette söylemeyeceğim.

――O halde farklı bir konu sorayım. Uzun yıllar birlikte olduğunuz takım arkadaşınız HAYATA ile karşılaştınız. Şu an hisleriniz nedir?

YO-HEY: HAYATA ile yaptığım maç, dördüncü kemer savunmamı ortaya koyduğum mücadeleydi. O noktaya kadar kendi içimde, 'Ben artık NOAH Junior’ın zirvesindeyim!' diyebileceğim kadar bir seviyeye geldiğimi hissetmiştim. Ama işte o rakip, uzun yıllar yol yürüdüğüm HAYATA’ydı. Karım… Yani pardon, eski karımla yaptığım bir maç gibiydi. Maçın kendisi de öyleydi zaten. Ama ona karşı kazanmamla birlikte daha da fazlası oldu. 'Artık ben NOAH Junior’ı sırtlayabilirim!' diye düşünmeye başladım. Sırtlayacağım yani! Bu kesinlikle özgüvenime bağlandı. Çok büyük bir özgüven kazandırdı bana.

――Ve o maçın ardından Hiromu Takahashi ortaya çıktı. O anki içten hislerinizi bizimle paylaşır mısınız?

7272_image_d2.jpg

YO-HEY: Ya, 'Neden şimdi ya!' dedim. Şöyle bir şey yani: 'Dur dur dur dur, ne… Hmmmmm! Yanlış yaaa!' başka bir şey değildi. HAYATA ile ruhların evliliği gibi bir kavga yaptık, ben kazandım, 'Yaaataa!' diye sevindim. HAYATA mikrofona geçti, 'Boşanıyorum' dedi. Neden yaa! Yıkıldım… Sonra Hiromu-chan çıkıp geldi, 'pupupu~'. ‘Neden şimdi ya! Olmaz ki böyle!' demekten başka çarem yoktu.

――Peki, Hiromu Takahashi’nin "NOAH Junior'ı tatmak istiyorum" sözleri için ne dersiniz?

YO-HEY: Ne diyeyim ki… O sözleri duyunca savaş ilanı gibi de yorumlanabilir ama ben gerçekten daha saf bir şekilde, sadece pro wrestling’i, NOAH Junior’ı tatmak, eğlenmek istediğini hissettim. Ama tabii biraz sert laflar etsem insanlar daha çok hoşuna gider mi? O zaman 'Kızıl saçlı pislik herif!' falan derim ama, ben dürüst olmak gerekirse festival adamı gibi biriyim. Bilmiyorum yani? Ama havasından, enerjisinden kesinlikle öyle biri olduğunu düşünüyorum. Öyle bir adam, 'Burası eğlenceliymiş, NOAH Junior çok eğlenceliymiş' diye düşündü ve geldi gibi geliyor bana.

――NOAH Junior’un zirvesinde duran Hiromu Takahashi ile nasıl yüzleşeceksiniz?

YO-HEY: O anda çıkıp gelmesi, sonradan düşününce aslında çok kıymetliydi. İlk an 'Neden şimdi ya, neden böyle?' dedim. Ama sonra baktım ki aslında çok sevinilecek bir durum. HAYATA’yı yenip kemeri savundum, mutluydum. Ama ardından 'boşanma' lafı geldi, çok moralim düştü. Tam o anda Hiromu-chan çıktı geldi. O anda kafam karmakarışıktı ama düşündükçe fark ettim ki, tam moralim bozulmuşken bana hiç boşluk bırakmadı. 'Üzülmeye vaktin yok!' der gibi o anda çıkıp geldi. Bu sayede kafam dağıldı. Sanki bir politikacı bir şeyler karıştırır da sonra bir ünlünün yasak aşkı gündem olur ya, işte öyle şehir efsanelerine benzer bir durum. İnanıp inanmamak size kalmış ama… Öyle bir zamanda çıkıp gelmesine minnettarım. Hiromu-chan’ın meydan okuması, New Japan Pro-Wrestling, NOAH gibi ayrımlar yapmadan, dürüstçe, 'Japonya’da junior dendiğinde akla gelen ilk isim kim?' sorusuna verilecek isim olduğunu kanıtladı. Ben pek başka şirketleri takip eden biri değilim ama onun başarıları ister istemez gözüme çarpıyordu. NOAH Junior’un zirvesindeyim, ben çekip götürüyorum, ama onun bu divizyona ilgi duyması, ilgisini göstermesi gerçekten beni çok mutlu etti. Tehepero~.

7272_image_d3.jpg

――YO-HEY, bu mücadele aracılığıyla "NOAH Junior tarzını" nasıl göstereceğinize dair bir düşünceniz var mı?

YO-HEY: Şöyle ki, bence şu anda NOAH Junior hâlâ iyi ya da kötü anlamda tam olarak oturmuş değil. Bundan sonra NOAH Junior’ı nasıl şekillendireceğimizi biz de hâlâ arıyoruz. O yüzden 'NOAH Junior tarzı' da zamanla netleşecek diye düşünüyorum. Bu maç içinse, kazanan kimse onun cevabı doğru olacak. Yani kazanınca şöyle olacak, kaybedince böyle olacak değil de; sonuçta her şey galibiyet-mağlubiyetle belirlenecek. O yüzden 'işte bu NOAH Junior'dır!' diye bir bilinçle değil de, kendi pelon-pelon tarzımla (kendi özgün, hafif kaypak/şakacı stilimle) cevabı bulmak istiyorum. (Kazandım) gibi hani. (Zafer) gibi yani.

――16 Ağustos Korakuen’de NOAH Junior kadrosu hep birlikte Hiromu’ya yöneldi ve adeta bir kuşatma oluştu.

YO-HEY: Tabii ki bu bir fırsattı. Sonuçta o Hiromu Takahashi'nin ilgisini çekmek… Mesela Oshima’nın o şekilde saldırması gerçekten etkileyiciydi. 'Bravo, hadi git git!' dedim içimden. Artı, biraz kıskançlık bile hissettim. Böyle zorla, güç gösterisiyle ilgisini çekmesi NOAH Junior için geleceğin parlak olduğunu düşündürdü bana. O kadar çok ismin arasında en çok dişini gösteren kimdi dersen, bence Oshima’ydı. Ama hiç karışmayan Eita var ya, işte o çok 'eroi'ydi (yani karizmatik, seksi bir coolluk sergiledi). 'Vay be, bu adam işini biliyor' dedim açıkçası. Resmen, 'Benim sana bir ilgim yok' havası vardı. Çünkü zaten kendine ait bir duruşu var, kendi gücünün farkında. 'Seni yukarıda görmüyorum ki' hissiyatı yani. İşte böyle bir Eita da gerçekten güven vericiydi. Aynı NOAH Junior’ın bir üyesi olarak.

――Bu karşılaşma vesilesiyle junior sahnesinde nasıl bir gelecek yaratmak istersiniz?

YO-HEY: Açıkçası o kadar ileriye dönük düşünecek bir boşluğum yok desem yalan olmaz. Ama kesin olan bir şey var ki, YO-HEY vs. Hiromu Takahashi karşılaşması NOAH Junior’daki diğer güreşçiler için inanılmaz bir uyarıcı olacak. Diğer karşılaşmalardan daha farklı, daha güçlü bir etki verecek bir mücadele olacağına inanıyorum. Ve Hiromu Takahashi’yi basamak yaparak NOAH Junior’ı bir üst seviyeye taşımak, zirvede olan biri olarak şu anda benim görevim diye düşünüyorum.

――Aynı gün başlayacak N-1 VICTORY hakkında ne düşünüyorsunuz?

YO-HEY: Dürüst olmak gerekirse, NOAH’ta hep "heavyweight > junior" gibi bir algı var diye hissediyorum. Bunun içinde heavyweight’lerin, yani N-1’in, en önemli lig turnuvasının açılış günü var. Bu inanılmaz derecede önemli. İşte bizlerin oraya dahil edilmesi büyük bir şans. Çünkü o noktada heavy’leri bile gölgede bırakabiliriz. Eğer insanlar 'O title maçı en iyisiydi' derse, işte o zaman zafer bizim olur. 'O maç sayesinde bütün şov toparlandı' dedirtirsek, bu bizim için inanılmaz bir fırsat olur. Ben bireysel olarak da öyle düşünüyorum.

7272_image_d4.jpg

――O halde, Hiromu Takahashi'ye söylemek istediğiniz bir şey var mı?

YO-HEY: Öncelikle, aslında çoktan yapılmış olması gereken bir maç bu. Hem de Hiromu, New Japan Pro-Wrestling’de, yoğun bir takvim içinde, hatta yurtdışına da gidiyor. O programların arasında ben sakatlandığım için bu maçı erteletmek zorunda kaldım, bunun için özür diliyorum. Ve bunu kabul ettiği için de kendisine gerçekten minnettarım. Hiromu’ya söyleyeceğim tek kelime… 'mi' sanırım.

――… Tek bir karakter yani?

YO-HEY: Ah evet, tek karakter oldu. 'Mi' imiş yani. Kusura bakmayın. Hiromu-san, siz de 'NOAH Junior'ı tadayım, pro wrestling’in tadını çıkarayım' diyerek geldiniz. Öyleyse ben de size olabildiğince dopdolu, kocaman heyecanla dolu bir eğlence yaşatacağım. Sözüm bu. Benimle Hiromu-chan’ın yapabileceği, başka kimsenin yapamayacağı tarihi bir mücadele olsun. Ama kazanan ben olacağım.

――Son olarak hayranlara bir mesajınızı alabilir miyiz?

YO-HEY: Sevgili herkes, ben YO-HEY-chan, göz çukuru taban kırığı nedeniyle maalesef ara vermek zorunda kaldım. Bunun için sizden gerçekten özür dilerim. Ama gördüğünüz üzere bu sol gözümü tamamen iyileştirdim, capcanlı bir şekilde güçlendirdim. Sizlerin 'Hadi çabuk dön YO-HEY-chan! Hmm~! Hemen! Hmm~!' diye hissettiğiniz duyguların bu sol gözümde yansıdığını düşünüyorum. Gerçekten teşekkür ederim. Ve ertelenmiş YO-HEY vs. Hiromu Takahashi title maçı 8 Eylül Korakuen Hall’de benim dönüş maçım olacak. Hem de rakip o Hiromu Takahashi. İkimiz birlikte inanılmaz bir karşılaşma sergileyeceğiz. Yok yok! Ben, YO-HEY-chan, bu maçı olağanüstü bir maça dönüştüreceğim ve Hiromu Takahashi'den bu kemeri mutlaka, mutlaka koruyacağım. NOAH Junior’ı temsilen bu çok çok önemli kemeri ben YO-HEY-chan, capcanlı, gümbür gümbür, ışıl ışıl bir şekilde savunacağım. Üstelik o gün N-1 VICTORY heavy’lerin çok önemli lig turnuvasının açılış günü. Ama ben YO-HEY-chan, bir junior olarak Pro Wrestling NOAH’ı kapır kapır yiyip bitireceğim! O yüzden lütfen desteğinizi esirgemeyin, salona gelin! Gelemeyecek olanlar için de ABEMA’da yayın olacak. Oradan da mutlaka destekleyin, izleyin, bizimle olun!

Kaynak

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 5)
Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi