Tutulacak hiçbir yanımız yok ama en azından içimde kalmasın.
Geçen sene Lille maçlarından beri sorduğum tek bir soru vardı: “Ne anladım bu Mourinho’dan?”
Koca 1 yıl oldu, 2. yıla giriyoruz. Tahminen şu ana kadar 15 milyon euroluk bir maaş ödemesi yapıldı kendisine. Lige de kendisiyle girdiğimiz düşünülürse bir 9 milyon daha ödeme yapılacak. Bana biri bu adamın 24 milyon euroluk ne yaptığını anlatabilir mi?
“Ulan şu CL’ne de yıllar sonra Mourinho soktu olmasa giremezdik.”
“Sonunda şampiyon yaptı be Mourinho’nun da olayı bu işte abi maratonu zaferle tamamlıyor.”
“Ulan Avrupa’da ne zamandır çeyrek/yarı final yapmıyor çok büyük bir takımı yenmiyorduk Mourinho sağolsun yaptı valla.”
“Aga yönetim bu adama transfer yapmadı ama gitti X’den Y mevkine taş gibi topçu yaptı ihtiyacımızı içimizden çözdü helal olsun.”
“Abi Mourinho effect işte şu şu kupayı da müzeye götürdü.”
Hiçbiri yok. Sıfır. 0. Yukarıdaki listeden bazılarını 10’da biri maaşa yapan eski hocalar teneke bağlanarak yollandı bu kulüpten. Bu adamın ayrıcalığı ne anlamak zor. Üstüne yediğin bir araba laf cabası ki bazıları artık saçmalık seviyesinde. Özellikle Kairat ve Pafos gibi mahalle takımlarının, Talisca’nın maaş bütçesiyle kulüp döndüren Bodo Glimt’i görünce insanın sinirleri tepesine biniyor. Öyle ya da böyle elinde 300 milyon euroluk bir kadro var. Öncelikle çatladıkapıspor muamelesi yapmayı bırak.
CL play-off’una kalmak, ligde 2. Olmak, AL gruplarından çıkmak ve son 16’ya kalmak 1 milyon euro maaş vereceğin bir antrenöre başarı yazar. 12 milyon euro maaşlı adı JOSE MOURINHO olan bir teknik direktöre değil.