Güreşten Silinen Bir İsim: Sexy Star

American Psycho

mr.lucha underground
Konular
429
Beğeni sayısı
2,230
PG Nakit
1,530
Favori Güreşçi
Stephanie Vaquer
RPG Karakteri
Dark STG

3fb083c53a6847122b44fa2dbe6e921a

AAA ve Lucha Underground gibi şirketlerde babyface olarak yer alan ve oldukça potansiyeli olduğu söylenen Sexy Star'ı hatırlayan var mı? 2017 yılında Rosemary'e yaptığı kilit sonrası Rosemary sakatlandı. Üstüne maçtan sonra da daha sert bir şekilde harekete devam edince durumun farkına varan seyircilerden de tepki gördü. Olaydan sonra Joey Ryan, Cody Rhodes, Khan, Road Dogg, Velvet Sky, Gail Kim gibi isimler Rosemary'e destek verirken güreş dünyasında Sexy Star kara listeye alındı ve bir daha bu sektörde iş verilmedi. Bu olaydan sonra Sexy Star'ın kariyeri bitti.

Sexy Star'ın olaydan sonra paylaştığı yazı
Öncelikle kariyerimin ve özel hayatımın en zor anlarından biri haline gelen, bir kabusa dönüşen son birkaç günde yanımda olan herkese teşekkür etmek istiyorum.

Bildiğiniz üzere, geçtiğimiz cumartesi, 26 Ağustos'ta, Mexico City Arena'da düzenlenen TripleMania XXV etkinliğinde, son 11 yıldır canlandırdığım Sexy Star karakterini ve maskesini kullanmaya devam edebilmem için bağımsız çalışan olarak anlaşma imzaladığım AAA organizasyonunun şampiyonluk maçını gerçekleştirmek üzere hazır bulundum.

İlk başta, yakınlardaki bir organizasyondan bir Meksikalı kadın güreşçiyle birebir bir maçta Reina de Reinas şampiyonluk maçında dövüşeceğim söylendi. Ancak etkinlikten birkaç gün önce, maça iki güreşçi daha dahil edeceklerini söylediler; bunlardan biri Kuzey Amerika organizasyonu Global Force Wrestling'dendi. AAA, bildiğim kadarıyla Meksika'da veya en azından büyük Meksika organizasyonlarından birinde hiç güreşmemiş bu güreşçiyi getirdi ve anlaştığı maç için ringe çıkmamızdan sadece birkaç dakika önce bu güreşçiyle tanıştım.

Ben 10 yıldan fazla bir süredir arenaya çıktığımda, güreşeceğim kişilerle bir araya gelerek, AAA'nın bu işi yapmasından sorumlu olması nedeniyle, kamuoyuna sunacağımız karşılaşmayı koordine edebiliyoruz.

Daha önce hiç birlikte çalışmadığım insanlarla, özellikle de yabancılarla güreşmek geleneksel olduğundan (güreş stilleri ülkeden ülkeye değişir), daha Amerikan güreş stilini tercih ederim. Planladığımız şeyin onlar için uygun olup olmadığını veya ringde kendilerini daha güvende hissedebilmek için bir değişiklik yapmak isteyip istemediklerini sordum.

Benimle çalışanlar, her zaman işlerimi bu şekilde yaptığımı bilirler; benimle ve kendimle çalışan herkesi her türlü olaydan koruma düşüncesiyle, sadece görgü kurallarından ve evde bana aşılanan vatanseverlik gibi değerlerden dolayı değil, güreşçilerin ringe her adım attıklarında, ister ilk maçları ister 100. maçları olsun, karşılaştıkları tehlikeler konusunda sürekli tetikte olmak için. Şunu açıklığa kavuşturmak isterim ki [Rosemary] hiçbir zaman sunacağımız hiçbir şeyi değiştirmemi istemedi, bu benim için çok önemli bir şey. Bu yüzden onun bildiğini yaptım ve yapacağımız her şeyin kontrolü bendeydi. AAA'daki yetenek koordinatörü, herhangi bir şeyi değiştirmek için önceden herhangi bir toplantı yapmadan maçımızı yapmamıza "onay" verdi.

Maç anı geldi, yıllardır güreş camiasının önünde her zamanki gibi güreşmek için maça doğru yola koyuldum, "Sexy Star"ın her dövüşünde sergilediği aynı stil, öfke ve enerjiyle.

Maç sona erdi ve [Rosemary]'yi, üzerinde anlaşılan ve seçilen teslim hareketiyle pes ettirdiğimde, bu aynı zamanda tehlike aralığında uyguladığım ve defalarca uyguladığım en az tehlikeli teslim hareketlerinden biriydi. En azından her zaman böyle oldu.

Gösterinin sonunda ve yabancı tıbbi yardım almadan kendi gücüyle yürüdükten sonra protokolümüz devam etti ve kemerimi bana derin bir hayranlık duyduğum ve hatta bana güreş sporunun inceliklerini ilk öğreten, tüm kalbimle sevdiğim ve vücudumu sürekli olarak darbelere ve pes ettirmelere hazır hale getiren Martha Villalobos takdim etti. Çok az kişi profesyonel güreşin sırlarını bilir ve bu mektupta bunlardan herhangi birini ifşa ediyorsam, bunu dürüstlüğümün güvenliği ve profesyonel ve kişisel hayatım boyunca kazandığım saygı için yapıyorum. Bunu yeterince vurgulayamam, sadece iniş çıkışlar, düşüşler ve tekrar ayağa kalkışlar, sakatlıklar ve kanlar içinde kariyerlerini koruyanların ne demek istediğimi anladıklarını söyleyebilirim.

Kemerim bana verildikten yirmi dakika sonra soyunma odasına gittim ve AAA ile çalışma ilişkisi olan Global Force Wrestling temsilcileri tarafından saldırıya uğradım. Bana gönderdiğim güreşçinin kendi anadillerinde belirgin bir yaralanma geçirdiğini söylediler. Bu beni şaşırttı çünkü daha önce de belirttiğim gibi, ringden yardım almadan inmişti.

Hemen, sadece görgü kuralları gereği değil, aynı zamanda endişelendiğim için, iyi olup olmadığını görmek için yanına gittim ve onu prodüksiyon ekibinin bulunduğu odada, dirseğinde sadece bir buz torbasıyla ayakta duran başka biriyle gördüm. Ne onunla ilgilenen kimse vardı ne de ona yardım edecek bir şeyi. Bu, birinin yaralanmasından şüphelenilmesi durumunda uygulanan bir güvenlik protokolüdür. Oturmuyordu bile ve bu beni rahatlattı çünkü kendi gözlerimle onda bir sorun görmemiştim. AAA'nın yetenek koordinatörü her şeyin yolunda olduğunu yineledi ve ben de eşimle birlikte her şeyin yoluna gireceğine dair huzur ve güvenle mekandan ayrıldım. AAA'nın sahibi Dorian Roldan'dan bir şeylerin ters gittiğine dair hiçbir işaret almadım ve sanırım durum buysa, olası bir durumu çözmeden gitmeme izin vermezdi.

Ayrıca insanların bilmesi gereken bir şey var ki, söz konusu güreşçinin herhangi bir sakatlığını gösteren herhangi bir tıbbi haber veya radyografi almadım.

Durumdan endişe etmedim çünkü tekrar ediyorum, onu kendi gözlerimle gördüm, yaralı olduğunu ve sağlık personeli tarafından tedavi edilmediğini görmedim, yaralıysa tıbbi ekipmana ihtiyaç duyması ise hiç söz konusu değildi. Profesyonel güreş kariyerim boyunca sakatlıklar gördüm ve kazalara maruz kaldım ve inanın bana, o gece TripleMania XXV'deki Reina de Reinas şampiyonluk maçında böyle bir şey olmadı.

Ertesi gün, sosyal medyadan bir dizi siber saldırı almaya başladım. Bunlar arasında, ülkesinde bulunan Kuzey Amerikalı bir güreşçinin yazdığı, bana herhangi bir tıbbi veya başka türlü kanıt göstermeden, onu kasten yaraladığımı belirten saldırgan bir mektup da vardı. Üstelik bunu yüzünü veya sesini göstermeden sadece yazılı olarak yazmıştı.

Bu mektupta, daha önce hiç birlikte çalışmadığım, hatta o gece orada bulunmadığım Kuzey Amerikalı erkek ve kadın güreşçilerden çok şey açığa çıktı. [Rosemary'nin mektubundaki] kelimeleri kullanarak, sözde profesyonellik karşıtlığım hakkında yazmışlar; bu mektup şimdiden 4.000'den fazla kez retweetlendi.

Sosyal medyadaki zorbalık giderek arttı ve olay yerinde bulunmayan, olayı takip etmeyen, hatta Meksika'da çalışmayan blog yazarları ve medya kuruluşları bile "Omzunu çıkardı" veya "Kolunu bilerek kırdı" gibi iddia edilen yaralanmayı doğrulayan ifadeler yazmaktan kendilerini alamadılar ve tek kaynak olarak sadece [Rosemary'nin] Twitter'daki mektubunu ve maçın çeşitli açılardan sonunu kullandılar. Hiçbir noktada yaralı kadının kendi gücüyle ve ellerini kullanarak ringde yürümesine bakmadılar. Hatta bazıları yaptığım şeyin hem yanlış hem de kasıtlı olduğunu söyledi. Medyanın ve çevrimiçi köşe yazarlarının çoğu tutarlı değildi ve bazıları yaralanmanın dirseğinde olduğunu belirtti, bazıları omzunun yaralandığını söyledi ve bazıları da tüm kolunun yaralandığını söyledi.

İnternette dolaşan videoda size temin ederim ki, gördüğünüz tek şey, Sexy Star'ın bu karakterin karakterize ettiği aynı enerji ve öfkeyle, aynı şekilde ve hakem zili çaldıktan saniyeler sonra bile bırakmadan, tıpkı Sexy Star'ın her zaman yaptığı gibi, teslimiyet hareketini yapmasını tasvir etmemdir. Bu teslimiyet hareketinin, Sexy Star'ın [Lucha Underground]'daki son maçlarından biri de dahil olmak üzere, diğer güreşçilere aynı şekilde ve aynı güçle birçok başka durumda yapıldığını gösterebilirim. Size temin ederim ki, o zaman teslimiyeti alan güreşçi, kanıtlarla, herhangi bir yaralanma yaşamadı çünkü ısrar ettiğim gibi, tehlike aralığında olan teslimiyet hareketlerinden biridir ve hiçbir zaman kimseye zarar vermek için kötüye kullanmaya çalışmadım.

Geçtiğimiz 30 Ağustos'ta, hayatımı verdiğim güreş ringinde 11 yılımı doldurdum ve bedenim, mecazi anlamda olmasa da, çok fazla hasar gördü çünkü bu sporda, benim gibi bir kariyere sahipseniz, dinlenemezsiniz. Güreşe karşı her zaman saygım vardı, istisnasız tüm güreşçi arkadaşlarımla ilgilenirken gösterdiğim saygıyı ve bunu yapmaya devam edeceğim, milliyetime veya ailemden, öğretmenlerimden ve bu mesleğin öğretmenlerinden, Meksika güreşinin doğduğu yer olan Meksika'daki hanedanlıklı insanlardan miras aldığım saygının farkında olsunlar ya da olmasınlar. Eminim ki güreş öğretmenlerim konuşup hiçbir güreşçi arkadaşıma kötü davranmadığımı söyleyebilirler.

Öğretmenlerime, bana sevgi ve ilgi gösteren hayranlarıma ve kariyerimi borçlu olduğum kişilere, özellikle de beni şahsen tanıyanlara saygı ve sevgiyle, bu mektubu size ithaf ediyorum çünkü gerçekte neler olduğunu bilmeyi gerçekten hak edenler sizlersiniz. Ama her şeyden önce, bunu bana sunulan ve 11 yıldır onur, dürüstlük, saygı, dürüstlük ve tutkuyla savunduğum bir karakter olan Sexy Star'a ithaf ediyorum. Aynı değerler bana, Dulce Maria Garcia Rivas'a ait ve hikayenin doğrulanmamış versiyonları olmadan, hiçbir kimsenin bunu itibarsızlaştırmasına izin vermeyeceğim.

Sizce bu olay abartılmış mı yoksa Sexy Star bu sonu hak etti mi?​

Hülya Avşmaz

Punk's First WMME Slayer
Konular
711
Beğeni sayısı
1,371
PG Nakit
785
Favori Güreşçi
Seth ''Punk's First WMME Slayer'' Rollins
RPG Karakteri
Enzo Amore
İşin Meksika tarafında devam ettiğini sanıyordum. Olayı bilsem de bu kadar uzun süreceğini düşünmemiştim. Keşke bu tür tepkileri suça karışan güreşçilere karşı da görebilsek.

American Psycho

mr.lucha underground
Konular
429
Beğeni sayısı
2,230
PG Nakit
1,530
Favori Güreşçi
Stephanie Vaquer
RPG Karakteri
Dark STG
İşin Meksika tarafında devam ettiğini sanıyordum. Olayı bilsem de bu kadar uzun süreceğini düşünmemiştim. Keşke bu tür tepkileri suça karışan güreşçilere karşı da görebilsek.
Zaten amerika'daki büyük isimler tepki gösterince ortalık karıştı ve piyasadan silindi bence.

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi