- Konular
- 1,221
- Beğeni sayısı
- 1,472
- PG Nakit
- 2,200
- Favori Güreşçi
- Yota Tsuji
- RPG Karakteri
- "Broken" Matt Hardy
1
''7.19 ve 7.20 Korakuen iki gecelik serisinde yaşanan beklenmedik gelişmelerin ardından KENTA, 11 yıl 6 ay sonra tekrar GHC Heavyweight Championship’i kazandı.
Kenoh ile olan zorlu mücadelesini kazanarak altın kemeri tekrar beline taktı ve Kenoh ile olan tag ortaklığını gelişerek sonlandırdı. Ardından Naomichi Marufuji meydan okudu ve 16 Ağustos Korakuen şovunda ''MaruKEN karşılaşması'' olarak GHC Heavyweight Championship maçı kesinleşti.
OZAWA fırtınasının ardından 44 yaşında tekrar şampiyon olarak Pro Wrestling NOAH ringini sırtlama günleri başlıyor. Bu zamanda kemeri kazanmanın anlamı, Kenoh hakkındaki düşünceleri ve Naomichi Marufuji maçı için beklentilerini, KENTA ile kemeri kazandıktan sonraki gün konuştuk.
— GHC Heavyweight Championship'i kazanmanızın üzerinden bir gece geçti, neler hissediyorsunuz?
KENTA: Tabii ki mutluyum, ama NOAH’ın çok yükselişte olduğu söylenirken tekrar şampiyon oldum. Bu ivmeyi korumam gerekiyor ve bunun sorumluluğunu hissediyorum.
— Yaklaşık 11 yıl 6 ay sonra kemeri yeniden elinize aldınız.
KENTA: NOAH’tan ayrıldıktan sonra birçok şey yaşadım, birçok seçim yaptım ve tekrar NOAH’a döndüm. Burada tekrar bir 'sonuç' elde edebildiğim için verdiğim kararın yanlış olmadığını ve bu noktaya gelmemin birçok şeyin üst üste gelmesiyle mümkün olduğunu düşünüyorum.
— 11 yıl önceki halinizle şimdiki şampiyonluk döneminiz arasında nasıl bir fark var?
KENTA: O zamanlar 11 yaş daha gençtim. O gençlikle 'Bu şirketi ben sırtlayacağım!' diye deli gibi ilerliyordum. Ama 11 yıl geçti, pek çok deneyim edindim. Sadece deli gibi saldırmakla değil, deneyimlerimle NOAH’ın şu anki ivmesine katkı sunmam gerekiyor… Hayır, kesinlikle bunu yapmalıyım.
— 25. yılınızda kemeri kazanmak da ayrı bir anlam taşıyor.
KENTA: Hedefliyordum ama 25. yılda GHC Heavyweight’i tekrar kazanacağımı hiç düşünmemiştim. 25 yılım neredeyse sadece soğuk çay fırlatılma hikayesiyle bitecekti, bu başarıyla kapandı diyebilirim.
— Kenoh ile olan maçınızı tekrar değerlendirir misiniz?
KENTA: Vücudum baştan aşağı ağrıyor. Belki yaşlandım ama maç başında yediğim iç low kick hâlâ acıyor. Kenoh’un da maça ne kadar odaklandığı ortadaydı. Bu maçı kazanmak gerçekten büyük bir anlam taşıyor.
— Kenoh ile 'tag' yerine savaşmaya karar verdiniz, değil mi?
KENTA: Kenoh ile birlikte çalışmaktansa savaşmak daha iyi. Kenoh’un karakterinden hoşlanmadığım için değil. Mikrofonu çok iyi kullandığı için de değil, yanlış anlaşılmasın. Breakdance kötüydü falan da demiyorum (gülüyor). Ama birlikte savaşarak daha yükseğe çıkabileceğimizi hissettim. Onunla mücadele etmek gerçekten heyecan verici.
— Kenoh iki gece üst üste Korakuen’de GHC Heavyweight maçı yaptı.
KENTA: İki günü düşününce MVP kesinlikle Kenoh’du. Onun sayesinde bu kadar yükseldi atmosfer. Ben kısa süreliğine ayrılmış olsam da NOAH’ın ilk dönemlerinden gelen biri olarak, Kenoh NOAH için çok şey yaptı. Kemeri kazandığım için mutluyum ama bu iki gün bana farklı duygular da kattı.
— Yeni GHC Heavyweight Championship hakkında ne düşünüyorsunuz?
KENTA: Eski tasarımdan farklı. Ama her işin içine OZAWA bir şekilde dahil oluyordu, ona çok girmemek lazım (gülüyor).
— OZAWA’nın açtığı rüzgârın devam etmesini bekleyen taraftarlar var.
KENTA: OZAWA sayesinde NOAH’ı izlemeye başlayanlar oldu. 'OZAWA gitti, şimdi de bu tuhaf adam mı?' dedirtmek istemem. NOAH’ta pek çok farklı tarzda güreşçi olduğunu göstermek istiyorum. Kenoh ile yaptığımız maçı izleyip NOAH’ın savaş ruhunu görenler olduysa, bu yönü de göstermeye devam etmeliyiz. Dövüş var, ama OZAWA gibi SNS ve YouTube’dan farklı yollarla ses getirmek de var. Hem yeni izleyiciler hem eski NOAH hayranları keyif alsın istiyorum.
— NOAH da 25. yılını kutlarken büyük bir geçiş döneminde.
KENTA: NOAH 25 yılda çok şey yaşadı. Ben yokken de birçok şey oldu. Yükselişteyken geri döndüm. Zor dönemde kalanlar bana 'Hiçbir şey bilmiyorsun' diyebilir ama o dönemde benim de yaşadıklarım vardı. NOAH da, ben de, her zaman ileriye baktık. O 'ileri bakma' çabasının cevabını şimdi göstermek istiyorum.
— Marufuji’nin meydan okuması hakkındaki düşünceleriniz?
KENTA: Mutlu oldum. Marufuji’nin ateşlendiğini görmek beni sevindirir. O benim için özel bir rakip. Artık genç değiliz, eskisi gibi deli gibi savaşamayabiliriz ama bugünkü güreşimizi gösterebiliriz.
— Ringde 'Marufuji gençleri öne çıkarmak için geri durarak gelmesin' dediniz, Marufuji de 'Merak etme, hâlâ güçlüyüm' dedi.
KENTA: Harika. Daha keskin bir Marufuji görmek istiyorum. Çaylak zamanımdan beri tanıyorum, aslında huysuz bir insandır. Son zamanlarda çok olgun davranıyor, sosyal medyada da tatlı mesajlar yazıyor, biraz o 'huysuz Marufuji’yi görmek isterim.
— Marufuji sizin için ne ifade ediyor?
KENTA: Her dönemde aklımda olan biri. Aynı şirkette değilken bile onun başarısı beni hem sinirlendirir hem motive ederdi. Her zaman dikkatimi çekmiştir.
— Marufuji 'NOAH’ta kalma nedenlerimden biri KENTA’ydı' dedi.
KENTA: Ben de bir gün böyle bir şey olacağını düşünüyordum. Ama bugünkü taraftarlar bizim geçmişimizi, NOAH tarihini bilmiyor olabilir. Onların aklında tek bir şey kalsın: 'Marufuji aslında huysuzdur' (gülüyor).
— 11 yıl sonra şampiyonluk günleri başladı. Taraftarlara mesajınız nedir?
KENTA: Korakuen’deki tüm destek için tekrar teşekkürler. O destekle kazandığımı düşünüyorum. Hem arenada olanlar hem yayından izleyenler sayesinde kazandım. Bundan sonra bunun karşılığını vereceğim. Şampiyonluk yolculuğumu gözlerinizle izleyin... Son olarak şunu söylemek istiyorum: Önceki şampiyonluğum 19. dönemdeydi, şimdi 48. dönemdeyim… Ne kadar yaşlandım değil mi?
Kaynak