- Konular
- 775
- Beğeni sayısı
- 3,024
- PG Nakit
- 1,070
- Favori Güreşçi
- Tiffany Stratton
- RPG Karakteri
- DRAGON T
İkilinin son maçına Twitter'da rastgele kaydırırken denk geldim ve ayılmalı bayılmalı izledikten sonra feuda şöyle derinlemesine bir giriş yaptık. Aklımda kalanları ve sağdan soldan topladıklarımı arşiv niyetine bulundurmak istedim çünkü gerçekten muhteşem bir rekabetmiş ve beni muhtemelen uzun yıllar favorilerimden biri olacak isimle tanıştırdı. Başlayalım.
Temmuz 2018'de Tam Nakano, K-Pop idolleri ile güreşi bir arada harmanlayan Stardom Idols'u kuruyor ve Kamitani'de bu grubun bir parçası. Ekip 15 dakikalık konserimsi performanslar sunuyor ve Kamitani'de güreşten etkilenip güreşçi olmaya karar veriyor. Kamitani kariyerinin başında Nakano ve Stardom'un diğer demirbaşlarından biri olan Kagetsu tarafından eğitiliyor. Kamitani kariyerinin başında çoğunluğu mağlubiyet olmak üzere maçlara çıkıyor ve en sonunda 14.10.2019 tarihinde gerçekleşen Stardom World Champion Wars şovunda karşı karşıya geliyorlar. Maç doyasıya saygı çerçevesinde geçiyor ve Tam Nakano kazanıyor. İkili maçtan sonra da girişte sarılarak ayrılıyor ve girişte dönüp seyirciyi selamlıyorlar. (Burayı aklınızda tutun.)

Kamitani o zamanlar çaylak tabi. Ve daha sonra kendisinin büyüdüğünün ve geliştiğinin farkına varıyor ki Nakano'da onunla gurur duyuyor. Stardom takip edenlerin bildiği ve bilmeyenlerin de şimdi öğreneceği üzere ekipler üzerinden yürüyen bir şirket. Bu konuda kendilerini New Japan'e de benzetebiliriz. 2020'ye geldiğimizde ise Kamitani'nin yer aldığı bir ekip bulunmuyor. Bazı ekiplerle birlikte maçlara çıkıyor ve bunlardan biri de Tam Nakano'nun ekibi STARS. Fakat kafasını bu süre boyunca temelli hiçbir ekibe sokamıyor. En sonunda Şubat 2020'de Kamitani'ye reddedemeyeceği bir teklif geliyor. Şirketin en ön planda olan ekiplerinden birinden Queen's Quest'den davet alıyor. Onu davet eden isim de yine Joshi tarihine damga vuran isimlerden biri Utami Hayashishita. Tam Nakano ise bu karara biraz içerliyor ve Kamitani'ye sadece şunu diyor. "Görüşeceğiz."
İkili bir süre takım maçlarında karşı karşıya geliyor ta ki Ekim 2020'deki 5 Star Grand Prix'e kadar. Bilmeyenler için Grand Prix'i Stardom'un CLIMAX'i olarak baz alabiliriz. Ve ikilinin ikinci karşılaşmasında Kamitani, Nakano'yu gafil avlayıp Roll-Up ile galibiyeti çözüyor. Ve üçüncü düelloları ise Nisan 2021'de Cinderella Tournament'de gerçekleşiyor ve Kamitani Nakano'yu muazzam bir Hurricanrana ile ringden yollayarak yeniyor. Turnuvaya özel bir konsept herhalde ben de yeni öğrendim. Ve Saya Kamitani daha sonra bütün turnuvayı da kazanan isim oluyor. Turnuvayı kazananın istediği bir dileğin gerçekleşecek ve Kamitani'nin hedefi kemerden başka bir şey değil. Kamitani gözünü Wonder of Stardom kemerine kestiriyor. Cesaret ve azmin temsilcisi kemere. Ve kemerin de o zamanki sahibi Tam Nakano'dan başkası değil.
04.07.2021 tarihinde gerçekleşen Yokohama Dream Cinderella şovunda ikili Wonder of Stardom kemeri için karşı karşıya geliyor. Maç ağırlıklı olarak vuruşmayla geçiyor ve ikili kemerin verdiği azmin karşılığını veriyor. Nakano maçı Twilight Dream ile kazanıyor. Maç sonu Nakano, Kamitani'ye elini uzatıyor fakat Kamitani reddediyor. 2021'deki 5Star Grand Prix'e geldiğimizde ise ikili yine karşı karşıya geliyor ve maç başında Nakano yine elini uzatıyor fakat Kamitani direkt köşesine geçiyor ve maç başlıyor. Yine ağırlıklı olarak sıralı vuruşmalarla geçen maçı Kamitani, Hurricanrana üstüne Roll-Up ile kazanıyor ve yine sürpriz bir şekilde Nakano'yu alt etmeyi başarıyor. İkili şu ana kadar 5 maça çıkmış durumda ve bunlardan üçünü Kamitani kazandı.
Stardom belki de Puroresu geleneklerinde yazılı olmayan bir kural vardır. Bir turnuva içinde şampiyonu yenerseniz o kemer için dolaylı yoldan maça çıkma hakkına sahip olursunuz. Kamitani'de turnuvada Nakano'ya karşı aldığı galibiyetle birlikte kemer maçı için tekrar meydan okuyor ve istediğini alıyor. 29 Aralık 2021'de gerçekleşen Stardom Dream Queendom şovunda ikili yine karşı karşıya geliyor. İkili bu maçta birbirlerini çok iyi okuyorlar. Nakano finisherı olan Twilight Dream'i vuracak iken son anda yer değiştiriyor ve hareketi yapmasına rağmen onu kemerini korumaktan bir şey engelliyor. Kamitani'nin ayağı iplerde. Kamitani daha sonra comeback gerçekleştiriyor ve Phoenix Splash'le Nakano'yu alt etmeyi başarıyor. Artık yeni bir şampiyonumuz var. Üstelik kemeri sürpriz bir şekilde de değil bayağı dümdüz alıyor Kamitani. Ve mentoru Nakano, onun bu galibiyeti hak ettiğini düşünüyor olsa gerek ki kemeri beline o takıyor.

Bu galibiyetten sonra gerçekleşen ve ikiliyi karşı karşıya getiren üç takım maçında da Nakano'nun tarafının galip gelmesi onu bir kez daha kemer potasına sokmuş olacak ki ikili Stardom World Climax 2022'de bir daha Wonder of Stardom kemeri için karşı karşıya geliyorlar ve Kamitani yine Nakano'yu aynı silahla vuruyor. Roll-Up ile. Maçtan sonra Nakano yine eseriyle gurur duyarmışçasına sarılıyor Kamitani'ye. Ve akıllarda şu soru çıtırdan yankılanmaya başlıyor. "Çırak ustayı gerçekten geçti mi?"
Ve buradan doğruca 2023 5Star Grandprix'e uzanıyoruz. Ve ikili turnuvada bir kez daha karşı karşıya geliyor. Fakat bu maç diğerlerinden biraz daha farklı olacak. Kamitani hala kendini mentoruna kanıtlamaya çalışıyor olsa gerek ki maça hızlı giriyor ve girişten ringe uzanan yolun ortasında kendisine koşan Nakano'ya gelişine güzel bir Double Foot Stomp yapıyor. Daha sonra Kamitani ringin kenarındaki kolonlardan birinin üstüne çıkıyor ve Crossbody ile atlıyor. Fakat bu atlayış pek hayra alamet olmuyor. Dirseğinden sakatlanıyor Kamitani. Hakem kontrol ediyor ve maçı durduruyor. Nakano maçı buruk bir şekilde kazanıyor ve Kamitani sedyeyle götürülürken arkasından sadece onu izliyor. Acaba bu onun suçu muydu?
4 ay sonra Kamitani geri dönüyor ve ekibi Queen's Quest ile maçlara çıkmaya devam ediyor fakat bu sefer bir farklılık var. Gözyaşı yok ve daha net bir Kamitani görüyoruz. Kamitani bir süre Queen's Quest vs Oedo Tai rekabetinde yer alıyor ve iki ekibin mücadelesi en sonunda bir "kaybeden dağılır" maçı ile çözülüyor. Kaosun ve heel-face turnlerin gerçekleştiği maçta Oedo Tai kazanıyor ve Kamitani'nin ekibi Queen's Quest dağılmak zorunda kalıyor. Kamitani ise döndüğünden beri ilk defa gözyaşı içerisinde kalıyor. Üstelik tuş onun üzerinden geldiği için daha acı bir şekilde oluyor bu.
Kamitani daha sonra tahmin edilemeyecek bir şeyi yapıp heel turn yapıyor ve Oedo Tai'a katılıyor. Onu pinleyip ekibini dağıtan oluşuma. Ve şu an isimleri H.A.T.E olarak geçiyor. Eskiden Golden Phoenix olan Kamitani, artık Phoenix Queen. Ve tüm bu duygusal birikmişliklerin acısı nefret ve öfke olarak birinden çıkmak zorunda. Ve Kamitani günah keçisi olarak Tam Nakano'yu belirliyor ve her şey için onu suçluyor. Sakatlık, kaybettiği maçlar ve Queen's Quest'in dağılışı... her şeyin suçlusu Tam Nakano'ymuş. Kamitani, Nakano'dan intikam almak istiyor ve ondan her şeyini almak da istiyor. Bunların başında ise en prestijli kemer yani kırmızı kemer World of Stardom geliyor.
Dream Queendom 2024 şovuna geldiğimizde ikiliyi yine karşı karşıya görüyoruz fakat bu sefer en prestijli kemer yani World of Stardom kemeri ortada. Bu maç ayrıca Kamitani'nin sakatlığından sonraki ilk maçları. Fakat Nakano'nun bilmesi gereken bir şey var ki Kamitani her zamankinden daha vahşi ve şiddetli. Maçın bir bölümünde zincirle Nakano'yu astığı bir sekans bile var. Maçın sonlarına geldiğimizde Nakano'yu daha üstün görüyoruz ve köşeden bir Tiger Suplex vuruyor. Kamitani hareket etmiyor ve Nakano onu kaldırmaya çalışırken hakem bir anda Nakano'yu durduruyor ve Kamitani'yi kontrol ediyor. Hakem kontrol ederken Kamitani biraz kımıldıyor ve Nakano kenarda korkmuş bir şekilde onu izliyor. Muhtemelen acaba yine mi sakatlandı, önceki sakatlığı da mı benim yüzümdendi sorularını soruyor kendine. Hakem kalkıyor ve Nakano'yla konuşmaya gidiyor. Bu esnada Kamitani yuvarlanarak kenara doğru geliyor ve maçın bittiği düşünülürken Kamitani birden ayaklanıp onu kontrol eden doktoru ve hakemi itip Nakano'ya saldırıyor. Ardından iki tane Star Crusher vurup kemeri kazanıyor. Maç bittikten sonra Kamitani sadistik kahkahalar atıp galibiyetini kutlarken orayı terk etmek isteyen Nakano'yu durduruyor ve kemeri beline takmasını istiyor. Bu sefer saygı yerine alay var. Nakano kemeri taktıktan sonra da Kamitani suratına okkalı bir tokat koyuyor.
İkili daha sonra bazı takım maçlarında birbirlerine rakip oluyorlar fakat Kamitani'nin Nakano'yla işi bitmiş gözükmüyor. Hal böyle ki bu sefer Nakano'ya kaybedenin Stardom'u terk edeceği bir maç için meydan okuyor. Kemerin özgüven kazandırması normal fakat şampiyonken böyle bir şeyi yapmak yürek ister ve Kamitani'de bunu gösteriyor. Stardom Nighter In Karouken şovuna geldiğimizde ise Kamitani kaos dolu maçı kazanıyor ve Nakano, Stardom'a veda etmek zorunda kalıyor. Nakano ekibi Cosmic Angels ile beraber arenayı terk etmek üzereyken Kamitani onu durduruyor ve onunla işinin henüz bitmediğini, her şeyini almak istediğini söylüyor ve bu sefer bir "Kariyer vs Kariyer" maçında meydan okuyor. Artık bu son olacaktı.
Son maça doğru ilerlerken Kamitani, Nakano'yu incitmek için arabasına GPS takıp gittiği her yerde ona saldırmış, en sonunda arabayla ona çarpmıştı ve arabanın üstüne Body Drop'lamak isterken Nakano hareketi tersine çevirdi ve avcıyı avladı. Kamitani bu sekans için şunları dedi;
"Ehliyetimi aldım. Üzerinde acemi sürücü işareti olan lüks bir arabayla yanına geldim ve onu etkilemeye gittim. Ayrıca Tam Nakano'nun Yakiniku yediği restorana saldırdım. Tüm lezzetli etini çaldım ve hepsini yedim. Onun yerini her zaman bir GPS ile takip ediyorum. Ayrıca ona ne zaman, nerede saldıracağımı ve bunu nasıl yapacağımı düşünmek de gerçekten eğlenceli."
Ve son düelloya geldik. All Star Grand Queendom 2025 şovunun ana olayında Saya Kamitani vs Tam Nakano'yu kariyerler ortada bir şekilde izliyoruz. İkisi de bir final boss edasında muhteşem girişler var. Maç hızlı başlıyor ve ikili birbirlerini iyi tanıdığından çoğu hareketler reverseleniyor. Geçmişteki hareketler referanslanıyor. Kamitani tekrar zincirle asıyor Nakano'yu falan. Sonlara geçtiğimizde ikili birbirlerinin bitirici hareketlerini 1'de atıyor ve ayağa kalkıp birbirlerinin üstüne koştuklarında Kamitani tekmeyle öne çıkıyor ve bir Star Crusher vurduktan sonra pinde kendi Nakano'nun kafasını kaldırıyor? Özgüvene bak çocuklarımın anası falan ol ya. Kamitani kafasını kaldırıp V-Trigger vuruyor fakat bu sefer de Nakano atıyor? Kamitani en sonunda Nakano'nun ayarlayamayıp ayağıni iplerde bıraktığı Bridging German Suplex'le onun kariyerini bitiriyor... Referanstan gebereceğiz ya. Kamitani tuşu bulduktan sonra Nakano'ya sarılmış bir şekilde yanında uzanıyor ve konuşmalar yapıldıktan sonra sarılarak girişe doğru yürüyorlar. Girişte ise şöyle bir görüntü var;
Maçtan sonra mikrofonu alan Saya Kamitani şöyle bir konuşma yapıyor ayrıca;
"Tam Nakano'nun her şeyini aldım! Ama hala acı çekiyorum. Her şeyin bu hale gelmesinin tek sebebi sensin! Profesyonel güreşçi olmamın sebebi sensin! Sakatlanmamın sebebi sensin! Daha güçlü olmamın sebebi sensin! Emekli olmanı istememin sebebi sensin! Her şey senin suçun! Ama bugün, senden her şeyini aldıktan sonra anladım ki: Seni seviyorum!"
İzlemek isteyenler için son maçın full hali;
Bu da kısa müzikli özet;
Son düzenleme: