(CANLI İNCELEME) 29 Temmuz 2023 AEW Collision

Nature Boy

güreşin muhtarı
Konular
189
Beğeni sayısı
2,318
PG Nakit
1,095
Favori Güreşçi
MJF
1
1690676957390.png

Şov Collision ile özdeşleşen, ana maçı gazlayan video mesajlarla başlıyor ve hemen ardından Elton John’ın eşliğinde intro oynuyor! Ian Riccaboni’nin karşılamasıın ardından House of Black müziğini duyuyoruz.​

Andrade’nin Maskesi İçin Merdiven Maçı: Buddy Matthews vs. Andrade El Idolo

Daha maç başlamadan “This is Awesome” sesleri geldi. Julia Hart aprona çıkıp Andrade’nin dikkatini dağıttıktan sonra son sürat vuruşmaya başlıyorlar. Matthews sonunda ring dışına Clothesline ile fırlıyor. Dışarıda baya high spot dönüyor ve Andrade merdiveni kullanarak ring dışındaki Matthews’a Moonsault yapıyor! Şov hızlı başladı ancak bu aksiyonla birlikte baya yavaşlıyorlar ve Andrade ringe merdivenleri sokuyor. Ardından aksiyon yine hızlanıyor ve Andrade’den Three Amigos gelemiyor. Son Suplex’i Matthews engelliyor. Ancak Andrade rakibini karşılamayı biliyor ve köşedeki merdivene atıyor. Andrade merdivene dayadığı rakibine bir hareket denese de merdiveni suratına yiyor ve kontrol Matthews’da. Ancak Mathews kolundan bir sıkıntı yaşıyor ve ringden çıkıyor. Çıkıkçı gibi kolunu çekiyor doktor ve reklamlara gidiyoruz.

Reklamlardayken Matthews bir Irish Whip ile köşedeki merdivene rakibini fırlatıyor ve Andrade ona çarpıp ring dışına düşüyor. Bu manyaklık baya tepki alıyor. O zamandan beri kontrol Matthews’da. Seyircide “We want tables, no we don’t” tezahüratı geliyor. İstemezük diyenlerden razıyım. Matthews masa çıkarttı. Şapka üstüne şapka takarak neyi amaçlamaktasınız? Neyseki Andrade döner dirsek ile Allahına kavuşturdu Matthews’u.

Maçı blow-by-blow anlatmak zor olduğundan sonuna geleyim. Bir sürü tehlikeli ve gereksiz spotun ardından Julia Hart ve Matthews Andrade’yi köşeye kelepçeliyor ama Andrade anahtarı bir şekilde alıyor ve Matthews’u köşeye kelepçeleyip merdivene çıkıyor. Hart, civata keskisi ile Matthew’s’u kurtarmayı deniyor ama olmuyor. Hart bunun üzerine Andrade’nin üzerine çıkıyor. Bu esnada Andrade merdivenleri çıkıyor ama Matthews kurtuluyor! O da merdivene çıkıyor. Andrade merdivenden itiyor Matthews’u. Julia Hart’ı da itiyor ve masa Matthews ile Hart’ın üzerine kırılıyor. Andrade kazanıyor.

Kazanan: Andrade El Idolo​

1690676957390.png

Miro Röportaj

Röportaj falan olmuyor. Arkadan Aaron Solo sandalyeye saldırıyor ama Miro satmıyor. Solo’yu sinek gibi eziyor ve Schiavone’ye sesleniyor ve arenaya dönüyoruz. Darby maça çıkacak.

1690676957390.png

Darby Allin Meydan Okuması

Reklamdan sonra Darby ringde bekliyor. Meydan okumayı kabul eden Minoru Suzuki oluyor. Önceki şovlarda maça çıkmışlar herhalde. Collisionda olmadı diye izlemedim. Suzuki girişini tamamlayamadan Darby ona saldırıyor. Darby baya kafasını falan ısırdı Suzuki’nin. Dışarıdaki kavgadan sonra içeri atıyor rakibini ve zil çalıyor. Darby tuşa gidiyor ama Suzuki sinirli. Baya no sell atıyor forearmlara. Ben bu filmi G1’da izledim aga. Suzuki anasını belleyecek— Belledi bile. Tek Forearmda yığıldı. Ardından Triangle Armbreakker yaptı iplerde. Çok ilgi çekici bir maç değil, özete geçiyorum. Salak salak “bekledim vur hadi” spotuna geçtiler. Oradan da Darby bir şekilde Coffin Drop yapıyor ama Suzuki Sleeper bağlıyor. Darby arkaya dönüyor ve roll up ile kazanıyor. Ama omuzları yerde değilmiş herhalde. Nigel öyle dedi.

Kazanan: Darby Allin

Maçtan sonra Christian ekrandan konuşuyor. Kemere meydan okuma hakkını elinden aldım diyor ama bilmiyorum neye göre dedi. Bir şey mi kaçırdım acaba. Sırada Samoa Joe'nun kürek maçı var.

1690676957390.png

Tekli Maç: Samoa Joe vs. Gravity

Bu eleman kadar boş adam yok. Tony Khan yine şaklaban almış. Korktum. 30 saniyeden fazla oldu. Baya ofans yapıyor bu. Evet Joe kendisine geldi. Muscle Buster ve bitiyor.

Kazanan: Samoa Joe

Reklamlardan sonra CM Punk var.

1690676957390.png

CM Punk’ı Dinliyoruz

Tony Schiavone Punk’ı çağırıyor ve Punk elinde kırmızı torba ile geri geliyor. Girişini yaparken hayranlarla selamlaşıyor. “CM Punk” tezahüratları arenayı inletiyor. Bu arada Punk’ın tişörtünün arkasında “I’m A Collision Guy” yazıyormuş. Bana bundan lazım. Schaivone monoton konuşmaya başlayacakken Punk onu durduruyor ve elini omuzuna atıyor ve onu rahatlatıyor. Schiavone, Stark’ı ve çantanın içindekini konuşuyor. Punk tüm bunlara değinmeden önce seyirciye nasıl olduğunu soruyor ve damardan giriyor. Yer yer yuhalamalar olsa da seyirci Punk’ı seviyor. Aha! Punk Wembley’den bahsetti! Gidip gitmeyeceği belki şovun sonunda belli olurmuş. Bakacağız. Stark’a salladıktan sonra sorumluluktan falan bahsediyor ve Elite’e alttan lafı çarpıyor. Çantanın içinde ne var? Seyirci bunu tezahürat yapıyor. Punk çantadan kemeri çıkartıyor. Artık nazik olmayacağını geri döndüğünde söylemiş ve gerçekler nezaket kabul etmezmiş. Üzerinde ismi varmış, kanı varmış. Onu birisi yenene kadar ona aitmiş. Punk gerçek dünya şampiyonuyum diyor ve üzerindeki AEW logosunun üzerine kocaman bir X atıyor! Punk fena halde heyecanlı.

Starks onu bölüyor. Şimdi geri gideceğim, müziğim geri çalacak ve yeni geliyorum gibi yapacaksınız diyor. Tam bir megayıldız potansiyeli var. Bayılıyorum bu adama. Seyirci Ricky tezahüratı yapıyor. Ricky, Punk’ı 2 kere yendiğini o yüzden Punk’a ait olan her şey aitmiş. Sadece dünya şampiyonu değil, aynı zamanda Collision’ın yüzüymüş. İkili promo kavgasına tutuşuyor. Punk, Ricky’e kemer için şans istiyorsan özel hakem isterim diyor çünkü 2 sefer onu yenen hakemlermiş, Ricky değil. Ricky bunu çok umursamıyor ve maçı kabul ediyor. Özel hakemi de hemen burada açıklıyorlar. Ricky The Dragon Steamboat çıkıyor. Riccaboni bize Steamboat’un kariyeri boyunca hiçbir kuralı çiğnemediğinden bahsediyor.

Sırada Six Man Tag maçı var.

1690676957390.png

6 Erkek Takım Maçı: Bullet Club Gold vs. El Hijo Del Vikingo, Darius Martin & Action Andretti

Aksiyon başladı ve reklama gittik. Döndüğümüzde Vikingo tag vermeye çalışıyor ama BC Gold kontrolü eline almış. Jay White da ring kenarına gelmiş. Vikingo yine salak salak işler yapıyor. Tag’i Andretti aldı da gözüm rahat etti. Hot Tag gibi bir şey denediler herhalde ama hiç heat yok. Maç gereğinden fazla uzamış. Cheerleading rutini tadında, kule kurdu face takım ve Vikingo kulenin üzerinden plancha yaptı. Dandik işler. Bir anda yine hızlandı mevzu ama saldım kendi haline. Aha Gunns finisher vurdu ve kazandı. Çok şükür.

Kazanan: Bullet Club Gold

Sırada Mercedez Martinez maçı var.

1690676957390.png

Tekli Maç: Mercedes Martinez vs. Kiera Hogan

Mercedes Martinez hızlı başlıyor. Kalitesini gösterdiği çeşitli saldırıların ardından reklama gidiyoruz. Reklamlardan sonra da Mercedes kontrolde gidiyor. Neredeyse bir showcase maçı oluyor diyebilirim. Hogan biraz ofansa geçti. Tuş denemeleri tekmeler ile işi değiştirdi. Finisherını deniyor ama Martinezden Saito Suplex. Ardından ense köküne Sliding Forearm vuruyor ve Modified Dragon Sleeper ile kazanıyor.

Kazanan: Mercedes Martinez

Martinez kilidi açmıyor. Ziller çalıyor. TBS Şampiyonu Statlander Hogan'ın yardımına geliyor. Ancak Martinez hemen bırakıp ringden çıkıyor. Statlander Hogan'ı kontrol ederken Martinez ringe giriyor ve kemerle vuruyor. Statlander'ı da kurtarmaya Willow Nightingale geliyor.

sırada Tag Team Main Event'i var.

1690676957390.png

Tekli Maç: MJF & Adam Cole vs. FTR

"Double Clothesline - FTR" tezahüratları ile başlıyoruz maça. Dax ve Adam kilit değişiyorlar. FTR harika bir tag team hareketi ile maçı yürüten parti oluyor. Maç boyunca FTR'ın heel rolü oynayacağı belli oldu. Adam'dan Enzuigiri. DOUBLE CLOTHESLINE! Seyirci manyak. Deniyorlar ancak Cash, Dax ipten dönerken onu tutuyor. Seyirci MJF tezahüratları yapıyor. Heel davranışları ile Face reaksiyonu alması kadar büyük olay yok. Fargo Strut yapıyor cheer alıyor. Seyirciye, "cevizlerini kır" diye tezahürat attırıyor. Ahanda MJF, bacaktan sıkıntı yaşıyor. Ciddili çok iyi bu adam, hemen hakemin dikkati ondayken Dax'e atıldı. Ortalık karışmışken reklama gidiyoruz.

Reklamdan döndüğümüzde MJF, Dax'i kollarında Camel Clutch'da. Seyirci amansızca MJF tezahüratı yapıyor MJF, Dax'i başından savıyor ama Cash hemen Tag'i alıyor. MJF'in Hot Tag yapmasına engel oluyorlar. MJF'ten Double DDT! Seyirci Cole için alkış tutuyor. Ama FTR yine engel oldu. İplere yolluyorlar. DOUBLE CLOTHESLINE!— MJF ALTINDAN GEÇTİ VE HOT TAG BAŞARILI! SEYİRCİ ALEV ALIYOR ADETA! Cole FTR'a sağlı sollu giriyor. Ardından Cash'e Ushigoroshi yaptı ama ikide atıyor Cash. Cole, Cash'i Waistlock ile kaldırıyor ama Cash iplere gidiyor ve Dax tagi alıyor. Ringde yine heyecanlı bir karmaşa var. Dax en sonunda High Crossbody yapıyor. Tekrar deniyor ama Superkick deniyor!

Blow by blow bu noktada zorlaşıyor. Bu maçı izleyin sadece. Sonuca geçeyim. MJF sonunda Dax'in cevizleri kırıyor ancak Cash onu kurtarıyor. Adam Cole olaya dahil olup takım arkadaşını kurtarıyor ancak Bu sefer kendisini Big Rig'in eşiğinde buluyor. MJF o anda ringe girip Adam'ı itiyor ve kendisi Flapjack ile havalanıyor ancak bu defa MJF Cash'i yakalayıp Heatseaker'ı zorluyor. Dax arkadan Roll Up'a alıp tuşu buluyor.

Kazanan: FTR

Şu an MJF'in tam anlamı ile Face olduğunu söyleyebilirim. Ama Jericho'nun beklediği gibi klasik anlamda Face değil. Her türlü hileyi yapıyor ancak karizmasıyla, arada ağlamasıyla seyirci desteğini aldı. MJF kemeri ile Adam Cole'a vurmayı tease'lese de vuramıyor. Ringin ortasında sarılıyorlar. MJF burada valilik seçimi kazanır, öyle büyük face oldu. Şov da böyle bitiyor.

Değerlendirme

Şov tam olarak beklediğim gibi değildi. Özellikle şovun ilk saati benim adıma sıkıcı geçti. Ancak Main Event ve CM Punk promosu şovu benim adıma kurtardı. 3/5 verdim bu şova.​

Son düzenleme:
Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: