Öngörülmemiş Bir Sonuç - Mekanik'in Hikayesi

BerzerkBryan

Boliever
Konular
2,257
Beğeni sayısı
1,392
PG Nakit
550
Favori Güreşçi
Shawn Michaels Daniel Bryan CM Punk Ve Bayley
1745078239202.png

Mekanik 2011 yılında Caner Öner ve Cem Ceyhan'ın bir araya gelmesiyle kurulmuştur. daha sonra davulda Erhan Ballıeker ve Lead Gitarda Ahmet Akyüz'ün kadroya dahil olmasıyla ilk çalışmalara başlayan Mekanik , 40 şarkılık heavy/thrash metal tarzında cover repertuarı oluşturup konserlerine başlamıştır.

Peki ya Caner Öner ve Cem Ceyhan nasıl bir araya gelip grubu kurmuştu?

1745078561242.png

İkilinin yolları ilk olarak 80 Kalibre isimli farklı bir grupta kesişti sonradan ikisi de 80 Kalibre'den ayrılıp Mekanik'i kurdu.

Gruba ilk başta Barış Benice'de dahil oldu sonralarında kısa süren birlikteliklerinde Barış Benice ayrıldı ve Erhan Ballıeker'de tam bu dönem gruba katıldı.

Grup coverladığı parçalar ile konserlere çıkıyor ve oldukça övgü alıyordu.

Sonrasında Ahmet Akyüz'ü de kadrosuna dahil eden grup 4 kişi olarak devam etti.

1745079684173.png

Grup o dönem konserlerinden o kadar çok ses getirdi ki daha albüm yapmadan konserleri sayesinde isimlerini medyaya ve çeşitli önemli yerlere duyurabilmeyi başardı.

İLK ALBÜM KİTLESEL DEPRESYON VE YÜKSELİŞ (2012-2013)

1745078952639.png

Grup ilk albümü olan Kitlesel Depresyon'u 2012 yılında çıkardı ve albüm oldukça beğenildi albüm Tracklist'i şu şekilde:

1- Cehennem Gibi
2- Sır
3- Son Adam
4- Çelik Tadında
5- Vahşi ve Eski
6- Seçilmiş Hiç
7- Üniformalı Azrail
8- Onursuz Emanetçi
9- Günahı Kim Yazacak
10-1986 (Enstrümantal)

1745079459573.png

Albümün çıkış tarihinin Gezi Parkı olaylarına yakın tarihe denk gelmesi nedeniyle Seçilmiş Hiç isimli parça da o dönemler Gezi meydanlarında çalınmıştı tıpkı bugün ki Saraçhane olaylarında Duman'ın Kufi parçası nasıl yüksek sesle çalınıyorsa o dönem de Gezi'de Seçilmiş Hiç çalındı hatta grubun YouTube kanalında Seçilmiş Hiç parçasına Gezi olaylarının videosu konulmuştu.

1745079769082.png

Grup yabancı Metal sitelerine de röpörtaj vermişti ve gruba da gelen eleştirelin bir çoğu grup logosunun Metallica ve Megadeth'e benzediği yönündeydi.

Grup bu eleştiriye 2013 yılında metalshockfinland isimli sitede ki röpörtajlarında yanıtladı.

Soru: Mekanik hakkında araştırma yaparken grubun logosu dikkatimi çekti, çünkü bana METALLICA veya MEGADETH'in logolarının tarzını hatırlattı. Ben de onlara bunu ve etkilendikleri grupları sordum.

Cevap: Logonun Megadeth ya da Metallica'ya benzediğini söyleyen pek çok insan var. Ama baktığınızda aslında ikisine de benzemiyor. Bize sorarsanız, büyük olasılıkla Nuclear Assault'a benziyor. Biz sadece güçlü ve kuvvetli görünmesini istiyoruz; olağanüstü bir logo.

Röpörtajın tamamına ulaşmak için basın.

Grubun o dönemde ayrı bir kefeye konulmasının sebebi o dönem kimse bu derece de Thrash yapamıyor oluşuydu Mekanik resmen Thrash için doğmuştu.

Grubun başarıları sadece bunlarla yetinmiyor Amerika çıkışlı ve thrash metalin dünyadaki en büyük temsilcilerinden biri olan Testament'ın İstanbul konserinde de ön grup olmuştur Metalin bir başka devi Helstar'ın ön grubu olma şansını yakalamıştır. Grup Pentagram'ın da ön grubu oldu.

DİKTATÖR ALBÜMÜ VE ZİRVE (2014)

1745080412356.png

Bunca başarıdan sonra grup hızı kesmeyip ikinci albümleri olan Diktatör'ü duyurdu ve çıkardı.

Diktatör albümü de tıpkı ilk albüm gibi oldukça tutuldu ve ses getirdi grup ilk klibini de albüm adını alan Diktatör parçasına çekti.

Grup hız kesmeden başarıdan başarıya koşuyor ve durmak bilmiyordu.

Mekanik'te Deprem (2015)

1745082098832.png

2015 yılında gruptan Ahmet Akyüz, Cem Ceyhan ve Erhan Ballıeker ayrıldı Caner Öner tek başına kaldı Caner Öner'de Facebook'daki bu gönderisiyle duyurmuş oldu.

Çeşitli Projeler (2015-2016)

Caner hızlıca gruba yeni isimler yeni şeyler yapmaya başladı lakin grubun o ilk dönemlerindeki havası bozuldu ve hiç bir zaman da tekrar tutmadı.

Kaset Zamanı isimli toplama albümde Whisky grubunun Babaanne isimli parçasını Mekanik coverladı.

Rockname isimli toplama albümde Belki Tekrar Dönerim adında bir parça yaptılar.

S.O.N Albümü (2017)

1745083171558.png

Gruba bir albüm daha yapan Caner bu kez resmen batırmıştı çeşitli pop esintileri ekleyip Mekanik adını tarihin tozlu raflarına gömdü ilk döneminde ki Mekanik ile şu an ki Mekanik bambaşkaydı.

Ayrıca Diktatör albümünde ki Yolumu Kendim Çizdim parçasına da Akustik bir versiyon kaydedip yayınladılar lakin yine kötüydü.

Grubun Son Çırpınışları (2020)

Grubun ilk havasını kaybetmesine rağmen ısrarla devam eden Caner, Oyun Bitti isimli bir video ile geri döneceğini açıklayıp geri dönmeyeli 5 yıl oldu ve şu notu ekledi:

2004 yılından bugüne kadar süren bir hikayeyi, 2020 yılında Mekanik ile yazmaya devam ediyoruz. Geri sayım başlıyor. Hoşgeldin:

Hidayet Can Özcan
Erdem Karaman

Çağrı Halacoğlu

İLK EKİP ŞU AN NE YAPIYOR?

Vokal Cem Ceyhan Lead Guitar Ahmet Akyüz ile yeni bir grup kurdu lakin daha kayıtlara başlamadan gruptan ayrılıp Metal müziği bıraktı.

1745084113379.png

Metal müziği bıraktıktan kısa süre sonra bir Kozmik Karınca adında bir YouTube kanalı açtı.

Kanal oyunlar üzerine PUBG ağırlıklı bir kanaldı ve Cem buradan yürüdü aktif olarakta devam ediyor 2 buçuk milyon abonesi var.

1745083973825.png

Cem bir dönem eğlence içeriklerine geçti ve Ahmet Akyüz'ü de yanına aldı ikili sevilen isimler oldu.

Bir soru cevap videosunda "Ahmet ile müzisyenlik yapıyorduk oradan tanıştık" demişti.

Sıra Lead Guitar Ahmet Akyüz'de.

Kendisi katıldığı programda Mekanik dönemine değinirken grubun "ego" problemlerinden ötürü dağıldığını söyledi ve az önce bahsettiğim yeni grup hakkında söz etti.

Ayrıca Kitlesel Depresyon albümünün Diktatör'e göre daha iyi olduğunu çünkü Diktatör'ün biraz aceleye geldiğini söyledi.

Kendisi Cem ile bir araya geldikten sonra "Yapma Ahmet" adında bir YouTube kanalı açtı lakin Cem gibi tutturamadı ve bıraktı.

1745084439506.png

Kendisi şu an Radar isimli bir grupta memleketi Samsun'da ve Instagram'da aktif ara sıra troll parçalar paylaşıyor.

Kendisine Instagram'dan bazı sorular sormuştum ve cevaplamıştı.

Cem Ceyhan ile hala görüşüp görüşmediğini sordum özel bir sebepten ötürü aralarının bozuk olduğu belirtti ve Mekanik dönemlerini ara sıra özlüyor.

Olası bir tekrar birleşmenin söz konusu olup olmadığını sorunca "Mümkün değil , Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı olması ihtimali gibi." yanıtını verdi.

Kendisi Mekanik'in Rock Off 2014 yılından bir kesitte atmış Instagram'a.

Sıra davul Erhan Ballıeker'e geldi.

1745084621871.png

Kendisinin LinkedIn hesabını buldum ve görünen o ki müziği bırakıp kurumsal hayata geçiş yapmış.

1745084810076.png

Sıra grubu dağıtan Caner Öner'e geldi Caner'in Twitter hesabını buldum ara sıra futbol paylaşıyor görünen o ki o da müziği bırakmış.

KAPANIŞ

1745084762492.png

Evet sevgili dostlar bir müzik yazımın daha sonuna geldik bugün en beğendiğim gruplardan biri olan Mekanik'in hikayesini ve öngörülmemiş sonucunu yazdım hepinize keyifli okumalar bir daha ki müzik yazılarında görüşmek üzere.

Son düzenleme:

RDT

VENNEGOOR OF HESSELINK
Konular
829
Beğeni sayısı
1,387
PG Nakit
4,965
Favori Güreşçi
Sami Zayn
RPG Karakteri
Matt Cardona
1
Adamdan eline sağlık bile koparmış kardeşim helaldir sana. Zaten bir gece muhabbeti sırasında anlattığında çok ilgimi çekmişti mevzu. Böyle okuması da çok zevkli oldu valla. Eline sağlık.

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi