Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mantık ilişkisi ben ileride bununla mutlu olurum motivasyonu ile değil genelde maddi çıkar uğruna yapılır. Örneğin bir erkeğin Alman vatandaşlığı için 80 yaşındaki birisi ile evlenmesi örnek gösterilebilir.
Diğer bahsedilen hususlar ise realiteden çok uzak. Bu çocuk benden çok hoşlanıyor sevabına çıkayım diyen birisiyle karşılaşmadım bu zamana kadar.
İkisi ortası tabii ki. Salt mantık çok mekanik. Senin korunmaya ihtiyacın var, benim sağlamaya, yalnız da kalmamamız lazım, çocuk da yapmak lazım o zaman evlenelim. Ruh yok bir şey yok. Salt aşk da çocuksu cıvık.
Şimdi ilişki doktoru gibi konuşacağım ama bazı kavramları netleştirmek gerekiyor.
İlk defa tanıdığınız birisi ile yavaş yavaş bir ilişki kurmak mantık ilişkisi değildir. İnsanlar önce tanışırlar. Kafa yapıları birbirlerine uyarsa ilişkinin seviyesi artar. Nihayetinde ilişkinin bir adı sanı olur. Siz bu periyoda kadar buna aşk demeseniz bile arada çekim olduğu için iki taraf da birbirine aşık olmuştur artık. İlişkiler yaz dizisi tadında başlamaz. Genelde böyle başlar.
Kaderde Bekir'in Uğur'u karşı olan aşkı gibi bir şey ise kastınız bu zaten hiç sağlıklı değil. Artık aşk değil saplantı olmuştur. Kişinin bireysel sağlığı için kurtulması lazım.