Sporcuların Ve Takımların Sessizliği Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

RiseGen

Go Further
Konular
6
Beğeni sayısı
234
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
LA Knight
Tepki verilmemesini de, tepki verilmemesinin linç fırsatına çevrilmesini de doğru bulmuyorum. Tepki vermeyeni yazarsın aklının bir köşesine, vakti gelince dile getirirsin. Şu vakit kalan sağlarla mücadeleye devam etme vakti. Devir asıp kesme devri değil, mücadeleyi gösterme devri.

Konunun amacına uygun bir şekilde sorunun cevabını verirsek, kulüplerin ajandası belli. Belli bir kısmı sistemin destekçisi, kalan kısım da belirli sebeplerden ötürü sisteme ses çıkaramayan tarafta. Özellikle yurt dışındaki sporcuların ekstra tepkisiz kalması hayal kırıklığı. Camiası tarafından her şekilde kıymet görecek isimler de cabası.

muad'dib

PG.net Kullanıcısı
Konular
15
Beğeni sayısı
760
PG Nakit
600
Favori Güreşçi
Kairi Sane
Futbolu takip ettiğim için milli takımımız hakkında konuşayım. Şahsi fikirleri nedir, hangi tarafı haklı görüyorlardır vesayre bunları bilemem fakat tepki gösterseler bile birileri o tepkiyi geri çektirir çektirmezse milli takıma çağırmamaya kadar gider olay. Ayrıca bu adamların hiçbiri ben milli takıma çağrılmazsam çağrılmayayım önemli olan mesele, dava tiplerinde insanlar olmadıkları için sanmıyorum reaksiyon göstereceklerini

Danke

🍓
Konular
23
Beğeni sayısı
410
PG Nakit
125
Favori Güreşçi
Tama Tonga
Kayseri'deki ortalama bir topçu bile sesini çıkartırken büyük kulüplerde oynayıp kendini vatansever sanan susmuş korkaklar için hiçbir iyi dilekte bulunmayacağım bundan sonra. Gökhan Sazdağı ve İlkin Aydın dışındaki herkesin köküne kibrit suyu.

KamilKursat1905

0 YIL BAN
Konular
29
Beğeni sayısı
110
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Rey Mysterio
Sporculara fazla anlam yüklüyorsunuz. Sporculara fazla anlam yüklüyorsunuz. Sporculara fazla anlam yüklüyorsunuz.

Sporculara ve takımlara diyelim. Üç büyütülmüşler ve futbolcuları, milli takım oyuncuları bence baya sınıfta kaldı. Young Boys'a elendiğimizde Fenerbahçelisi, GS şampiyon olduğunda Leicester oyuncusu ses çıkarıyordu şimdi suspuslar. Umarım unutulmaz ve ligin geri kalanında bir tokat görürler izleyicilerden.

Look! a Wizard

EMPRESS OF TOMORROW
Konular
32
Beğeni sayısı
247
PG Nakit
100
Favori Güreşçi
Asuka
alperen sengün fena hayal kırıklığına uğrattı. ekrem onun için kaç kere oy alsın diye post attı kamoyuna duyurdu ama o bi tane atatürk paylaşmakla yetindi. voleybolculara geleceksek eğer ebrar ilkin aslı simge beyza ve ecz den sinead jack kıssal ile naz aydemir seslerini çıkardılar. geçen sene şortların boyuna karışan güruha ses çıkarmadıkları için hayal kırıklığı içindeyim

Bogi

Jön Türks
Konular
21
Beğeni sayısı
473
PG Nakit
0
Biraz uzun yazabilirim ama hafif bir döşeme yapayım konuya.

Takımlardan başlayalım.

Futbolda bu ligde olan kulüplerin tamamı iyi veya kötü yönden bir şekilde siyasetle iç içe vaziyetteler. Üç büyüklerin başında hele zaten hala kurtulamadıkları BB anlaşması gibi ekstra bir pranga da mevcut. Bu kulüplerin isteseler bile kısa-orta vadeyi düşünüp reaksiyon vermemesi normal. Kabul edilebilir mi tabii ki hayır ama içinde bulunduğumuz sistem maalesef işi buraya sürüklüyor. Çünkü bizler çok uzun sürelerdir futbolu hayatımızda hemen hemen çoğu şeyin önüne koyup bu tarafın olması gerektiğinden daha değerli olmasını sağladık. Sisteme çomak sokabilme yetimiz varken aslında biraz kayıp edilmesinin sebebi de futbolun bu ülkede bir toplumsal olay olduğu zaman net bir gündem değiştirici olarak kullanılmasıdır gözümde. Ezcümle kulüplerimiz şu an bu tepkiyi verme özgürlüğüne sahip değiller. Neredeyse hepsi batık olduğu için de o refleksi verip arkasından gelecek ekonomik kısıtlarla mücadele edemezler. Üzgünüm.

Gelelim sporculara.

Burada işi biraz spor spor ayırmak lazım diye düşünüyorum. Şu anki milli takım jenerasyonuna bakınca çoğu zaten muhafazakar ailelerden yetişmiş çocuklar. Bu tip davalarda sivrilen bir tipte yok aralarında hiç. İCK'nın eşi Gözde erken safhalarda bir paylaşım yapmış onun haricinde o seviyeden bir reaksiyon ben görmedim, varsa beni düzeltin. Sanıyorum ki futbol camiasında yerliler milli takım şanslarını köreltmemek için bu topa girmiyorlar, gelecek hedefidir denebilir ama zaten bu süreç böyle giderse bu gençler yine giremeyecekler çünkü çarkı çevirenler oraya yine istediklerini getirecek. Gökhan Sazdağı'na selam olsun, koca yürek diyorum.

Ama diğer sporlar bu kadar konjönktür baskısı altında değil. Basketbolda kimden korkuyorsunuz mesela? 4 senedir nal toplayan milli takıma girememekten mi? Hidayet abiniz size çok kızar diye mi? Kıçı kırık iki tane sponsorunuz işbirlikçiniz size terso yapar diye mi he? Daha altyapılarında skandallar çıktığı yeni afişe olan bir sporda sesinizi çıkartmak çok mu ağır geliyor yani? Alperencim nolur ABD'de protesto mu ederler adam akıllı çıkıp destek olsaydın? 10 sene daha garanti oradasın zaten, büyük ihtimalle bu ülkenin yakın geleceğinde bu spordan en çok para kazanan adam olacaksın. Kimden korkuyorsun paşam çık söyle destek olalım sana. Şu an sokakta olan mücadele eden gençler sen all-star seçil diye orasını burasını yırttı bu ülkede. Eğer bu gençlere destek vermemeyi kendine yakıştırıyorsan açıkçası bu da senin karakter(-siz)ini gösterir. Öyle 23 Nisan paylaşımı gibi paşamın fotosunu koyup egemenlik yazmakla olmuyor.

Son paragrafımı da voleybolcu kızlara yazayım.

Başta Eda kaptan olmak üzere milli takım kadrosunun önemli kısmı, (tabii ki ayırdıklarım var isim isim yazmıyorum anladınız) ya ses çıkarmadı veya sesi tepki topladıktan sonra geçiştirmelik bir şekilde çıkardı. İş imamoğlu vs işi olmasa bile bu adam paris'e sizin en önemli maceranıza geldi dibinizde size destek oldu. Olayları tartıp size destek olan bir insanın hukuksuzca yargılanışına ses çıkarmamak komik. Bir de biz bu kızlara Ata'nın kızları, gururumuz falan diye bol keseden tatlı sıfatlar verdik hep. Ülkenin genç kızları sizleri örnek alırken siz onları yüz üstü bıraktınız. Ayıptır yazıktır.

Genel olarak twitter'da yazdığımı tekrar edeyim özetlemek açısından sporcular adına:

E be gerizekalılar, sizi siz yapan arkanızdaki taraftarlar yani sizi seven insanlar. Siz sizi seven insanların verdiği mücadeleyi görmezden geldikçe o insanlar da sizi görmezden gelmeye başlar. Para, şan, şöhret gelir geçer. Taraftarı, desteği olmayan sporcu bitmeye mahkumdur.

Eyyorlamam bu kadardır.

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi