Süper Lig 29. Hafta | Beşiktaş - Galatasaray

RebornByUnpredictable

PG.net Kullanıcısı
Konular
0
Beğeni sayısı
134
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Jon Moxley
"Şu Beşiktaş" a yenildik diye utanıyorum, ah vah ediyorum diye söylenmeyeceğim çünkü Beşiktaş kötü gittiği sezonlarda bile kazandığı şok derbilerle bu alandaki rüştünü yeterince ispatladı zaten. Ki bu sezon FB'nin yenilmiş olduğu Beşiktaş'tan çok daha derli toplu bir Beşiktaş'a yenildik. Ama tabii Galatasaray'ın güncel şartlarda Beşiktaş'ı yenmesi gerektiği gerçeğini değiştirmiyor. Hele ki 90 dakikanın 90'ında Chamberlain-Gedson-Mario orta sahasından dayak yiyorsan bundan dolayı utanmalısın. Beşiktaşlı bir arkadaşımla beraber izliyorduk maçı, çocuk Allah çarpsın Chamberlain'ın maçta olduğunu 70. dakikada falan öğrendi ya. Ki gerçekten herif hiçbir şey bile yapmadı yani, buna rağmen Beşiktaş'tan orta sahada net bir dayak yedik. Sorsanız 20 milyonluk Sara ve GS'nin belkemiği Torreira'dan oluşan bir orta saha tandemimiz var. Bütün oyuncuların birkaç aydır sistematik düşüş yaşaması tesadüf değil, Okan Buruk'a hala yeterli tepkinin gösterilmediğini düşünüyorum. Ki şimdi bile şansıyla kovulmaktan kurtuldu bence. Eğer ülkenin gündemi bu halde olmasaydı şu galibiyetten sonra GS tayfa Okan Buruk'u Saddam gibi canlı yayında ipe falan götürmüştü Twitter'da. Yani ben ne olursa olsun Okan'ın sezon sonuna kadar maalesef ki takımın başında kalacağını düşünüyorum, ama sezon bittikten sonra şampiyon bile olsak Okan Buruk ile işimiz falan kalmadı artık bence. Yönetim için de aynı şeyi düşünüyorum aylardır söylemiştim bunu da. 3 senedir fahiş harcamalar yapılıyor, iskelet çok da bozulmuyor, hoca aynı, heyeti aynı, ama hala bu takım saha içinde bir oyun kültürü oturtamadı. Dahası Avrupa'da hep başarısızlık, hatta rezillik yaşıyor. Bunun faturası yönetimden teknik heyetine herkese kesilmeli bence.

Beşiktaş'ı ise tüm kalbimle tebrik ediyorum, bir derbide oynanması gerektiği gibi oynadılar. Torreira'nın şapkadan tavşan golü olmasaydı fark bile yerdik bence. Şu Tudor'un ipini çeken 3-0'lık derbiden sonra JK'nin bizi en domine ettiği maçtı galiba. Süper Kupa'yı saymıyorum.
Ben bu yoruma pek katılmıyorum, istatistik olarak zaten dediğimi doğrulayan bir durum var. 60 dakika 10 kişi oynamış bir takıma göre fazla domine edilmedik aksine tehlikeli ataklarımız da oldu, bence gol yemesek atabilirdik de.

agaoglu23

ESTate
Konular
33
Beğeni sayısı
955
PG Nakit
410
Favori Güreşçi
Bianca Belair
Devre arası her şeyi 3'lüye göre kurup iki üç protesto yüzünden hem Cuesta'yı hem de sistemi kesen adamla yönetim olsam şampiyon olsa bile yolları ayırırdım, maçla ilgili genel yorumum bu kadar kısa.

Konular
46
Beğeni sayısı
998
PG Nakit
640
Favori Güreşçi
CM Punk
RPG Karakteri
Brian Myers
Ben bu yoruma pek katılmıyorum, istatistik olarak zaten dediğimi doğrulayan bir durum var. 60 dakika 10 kişi oynamış bir takıma göre fazla domine edilmedik aksine tehlikeli ataklarımız da oldu, bence gol yemesek atabilirdik de.
O iş biraz psikolojik. Beşiktaş son 2 maçında eksik kalmış takımlara karşı oynadı ve puan kaybetti. Ole hoca da bunu açıkladı zaten basın toplantısında. Buna ek olarak Torreira'nın füzesi dışında aşırı tehlikeli sayılabilecek tek atağımız yoktu. Yaptığımız 0.37 xG'de bunun kanıtı. Doğru düzgün ceza sahasına bile giremedik. Bi tane ofsayt olan golleri var o gol olsa Allah korusun yeniden bir 5-0 faciası yaşayabilirdik. O yüzden pekte böyle bir durum yok işin içinde. Golden sonra biraz dağıldılar o kadar. Sonra Okan hoca(!) Morata'yı oyundan almayarak maçı onlara verdi zaten.

RebornByUnpredictable

PG.net Kullanıcısı
Konular
0
Beğeni sayısı
134
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Jon Moxley
O iş biraz psikolojik. Beşiktaş son 2 maçında eksik kalmış takımlara karşı oynadı ve puan kaybetti. Ole hoca da bunu açıkladı zaten basın toplantısında. Buna ek olarak Torreira'nın füzesi dışında aşırı tehlikeli sayılabilecek tek atağımız yoktu. Yaptığımız 0.37 xG'de bunun kanıtı. Doğru düzgün ceza sahasına bile giremedik. Bi tane ofsayt olan golleri var o gol olsa Allah korusun yeniden bir 5-0 faciası yaşayabilirdik. O yüzden pekte böyle bir durum yok işin içinde. Golden sonra biraz dağıldılar o kadar. Sonra Okan hoca(!) Morata'yı oyundan almayarak maçı onlara verdi zaten.
2. yarı olacak Morata-Lemina değişikliği cidden maçı başka bir boyuta götürebilirdi, bir de kırmızı kart harbi yanlıştı hakemin de etkisi var kesinlikle ama büyük takım için bahane olmamalı bunlar.

Konular
88
Beğeni sayısı
610
PG Nakit
1,150
Favori Güreşçi
Semih Kılıçsoy
GS 11 kişi olsa daha rahat galibiyet olurdu, 10 kişiye karşı oynamak Beşiktaş gibi hızlı geçiş oynayan takımlar için çok zor oluyor.

Gel gelelim, birkaç önemli noktaya parmak basıcam.

1- Şu kırmızı karta kırmızı değil demek çok acayip şımarıklık. Üç büyütülmüşlerin taraftarları o kadar alışmış ki kayrılmaya, pozisyonlara renk atamayı severiz oradan örnek veriyim, koyu gri bi pozisyonda çalınan kırmızıya kem küm oluyor. Kırmızı işte kardeşim.

2- Okanın başlangıç planı da yanlıştı, 10 kişi planı da, değişiklikleri de. Baştan sona kaka yaptı. OGS hocanın büyük maç planları her zaman çok başarılı oluyor, yine şüphem yoktu Beşiktaşın iyi top oynayacağından. GSnin 10 kişi kalması işleri bozdu, bu maçta atılan gollerin aksine futbol bi boş alan bulma oyunudur. 10 kişi rakiplere karşı saha yerleşimleri dolayısıyla alan bulmak çok zor oluyor. Fenerbahçe de benzer sorunu Rize maçında yaşamıştı.

3- Bunu GS düşmanlığından falan söylemiyorum gerçekten bir yapı var. Güçlünün güçsüzü doyasıya ezdiği, haklarını görmezden geldiği, harcama limitlerini kontrol ettirmediği. Namağlup şampiyon ünvanının bok gibi hocasıyla bu kadar paralar harcayan, “oyun” oynatmaya çalışan Avrupalı hakemler ve derli toplu herhangi bir takım gördüğünde paramparça olan, 2 yıldır da yüksek tempolu oyunuyla santraforuna top getirmek harici hiçbir elle tutulur tarafı olmayan bir takım tarafından egale edilmemesine ayrı mutlu oldum.

4- Konudan uzaklaşacağız ama AKPnin Koç ailesine olan karşıtlığı herkesin malumudur diye düşünüyorum. Uzun yıllardır Fenerbahçe üzerinden diskredite edilmiş Koç ailesine bu “turbun büyüğü heybede” muhabbetiyle başlayacak önce İş Bankası operasyonu ve sonrasında Yapı Kredi üzerinden bir operasyon çekileceğini düşünüyorum. Hayırlara vesile olsun.

ReQuem

#uncensored
Konular
2,126
Beğeni sayısı
2,099
PG Nakit
1,850
Favori Güreşçi
Jon Moxley
1 1
GS 11 kişi olsa daha rahat galibiyet olurdu, 10 kişiye karşı oynamak Beşiktaş gibi hızlı geçiş oynayan takımlar için çok zor oluyor.

1- Şu kırmızı karta kırmızı değil demek çok acayip şımarıklık. Üç büyütülmüşlerin taraftarları o kadar alışmış ki kayrılmaya, pozisyonlara renk atamayı severiz oradan örnek veriyim, koyu gri bi pozisyonda çalınan kırmızıya kem küm oluyor. Kırmızı işte kardeşim.

2- Okanın başlangıç planı da yanlıştı, 10 kişi planı da, değişiklikleri de. Baştan sona kaka yaptı. OGS hocanın büyük maç planları her zaman çok başarılı oluyor, yine şüphem yoktu Beşiktaşın iyi top oynayacağından. GSnin 10 kişi kalması işleri bozdu, bu maçta atılan gollerin aksine futbol bi boş alan bulma oyunudur. 10 kişi rakiplere karşı saha yerleşimleri dolayısıyla alan bulmak çok zor oluyor. Fenerbahçe de benzer sorunu Rize maçında yaşamıştı.

3- Bunu GS düşmanlığından falan söylemiyorum gerçekten bir yapı var. Güçlünün güçsüzü doyasıya ezdiği, haklarını görmezden geldiği, harcama limitlerini kontrol ettirmediği. Namağlup şampiyon ünvanının bok gibi hocasıyla bu kadar paralar harcayan, “oyun” oynatmaya çalışan Avrupalı hakemler ve derli toplu herhangi bir takım gördüğünde paramparça olan, 2 yıldır da yüksek tempolu oyunuyla santraforuna top getirmek harici hiçbir elle tutulur tarafı olmayan bir takım tarafından egale edilmemesine ayrı mutlu oldum.

4- Konudan uzaklaşacağız ama AKPnin Koç ailesine olan karşıtlığı herkesin malumudur diye düşünüyorum. Uzun yıllardır Fenerbahçe üzerinden diskredite edilmiş Koç ailesine bu “turbun büyüğü heybede” muhabbetiyle başlayacak önce İş Bankası operasyonu ve sonrasında Yapı Kredi üzerinden bir operasyon çekileceğini düşünüyorum. Hayırlara vesile olsun.
Galatasaray her boku yer sonra hiçbir şey yapmamış gibi rakibine bok atar, alıştık.

RebornByUnpredictable

PG.net Kullanıcısı
Konular
0
Beğeni sayısı
134
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Jon Moxley

Dostum maçı izlerken bende kırmızı doğru demiştim de oyuncun son adam desen değil önünde Abdülkerim var kaleye doğru koşmak yerine öbür tarafa koşuyor BJK'li oyuncu. Üç büyütülmüş taraftarın alışmasıyla alakası yok, hemen hemen eski tüm hakemler kırmızının yanlış olduğunu söylüyor zaten ki konu o da değil, VAR'ın karışabileceği bir pozisyon değil her şeyden öte, yani nereden bakarsan bak yanlış karar. Şu yapı saçmalığından ne zaman vazgeçeceğinizi de merakla beklliyorum, FB Avrupa'da grup aşamalarında açık ara en çok kart gören takım olmasına rağmen süper lig'de kırmızı almadı adamlar, biz 3 tane kırmızı gördük, ben yine de taraftar olarak bunun arkasına sığınmam. Bakıyorsun 2 yıl üst üste şampiyon olduğumuz yıllar ve bu yıl, FB ile oynadığımız 6 maçta penaltısız FB'nin bize attığı gol sadece bir o da karamboldan, sen 3 farklı maçta 3 yiyip sonra da yapı var abi diyemezsin ya, sanki sen üstünlük kurabiliyorsun da bu tarz algı peşinde koşuyorsun. Avrupa'da, FB, BJK falan son 2 yılda ne yaptı da GS'nin, Avrupa'da bir şey yapamaması yapı için bahane olabiliyor. Türk takımları olarak hep beraber kötüyüz Avrupa'da.

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi