- Konular
- 146
- Beğeni sayısı
- 252
- PG Nakit
- 2,055
- Favori Güreşçi
- Rhea Ripley
Hazırlayan : Beautiful Madness ( Reckless Behaviour)
Şirket: World Wrestling Entertainment
Tarih: 5 Şubat 2018
Yer: Des Moines , Iowa
Rating : 3 ,055,000
Pyrolar eşliğine şov başlıyor. Karşımızda Bray Wyatt var. Sözü ona bırakıyoruz.
Bray Wyatt : Elimination Chamber ,
benim en harika galibiyetime ev sahipliği yapmış yer. Geçen sene orada WWE şampiyonluğunu kazandım. Ve şimdi kaderimi tekrarlamanın önünde bir adam var. Ezeli düşmanım Roman Reigns. Bu bir zamanların büyük savaşçısı öyle bir düşecek ki dünya onu hatırlamayacak. Royal Rumble maçını kaybetti. Kıtalar arası şampiyonluğunu kaybetti ama yine de kendine güvenen ve cesaretli rolünü oynuyor.Fakat ben onun gerçek yüzünü görüyorum. Evet Roman Reigns'in gerçekte ne olduğunu görüyorum. Bir başarısızlık onun sefaletini ortaya çıkarmak için sabırsızlıkla bekliyorum ve onu buna mecbur etmekten gayet memnunum. Bu gece eski dostum farkına varacak ki o spiralin dibine beklemek başarısızlıktan çok daha kötü bir şey.
Roman Reigns : Sefaletimin ortaya çıkmasını sabırsızlıkla bekleyen bir başarısızlık olduğunu mu düşünüyorsun ? İzin ver sana başarısızlığın ne olduğunu söyleyeyim. Başarısızlık birinin zorluklarla mücadele edememesidir. Başarısızlık birinin yere düşüp orada kalmasıdır. Görüyorsun ki ben iyi ve kötü yönlerimi gayet güzel paylaştırıyorum. Bu kesinlikle bir başarısızlık değil adamım. Bu harika bir yolculuğun işareti. Ve benim Wrestlemania yolculuğum bu gece başlıyor. Elimination Chamber'dan geçiyor ve Wrestlemania'da Suplex City'e çakılıyor. Çünkü sen beni durduramazsın. Elimination Chamber beni durduramaz. Ve Brock Lesnar beni sonraki Evrensel şampiyon olmamda durduramaz.
Roman Reigns vs Bray Wyatt ( Elimination Chamber Qualifying Match)
İkili lock-up ile maça başlıyor.
Wyatt iplere gidiyor,Roman'dan Shoulder Block geliyor. Ardından tekrar lock-up Wyatt yumruk atarak kurtuluyor ,tekme atıyor köşeye çıkyor. Roman'dan yumruk geliyor. Kadırıyor Wyatt kurtuluyor. Roman Wyatt'a doğru koşarken kenarı çekiliyor ve Roman köşeye tosluyor. Wyatt'dan tuş denemesi başarısız oluyor. Matt bu sırada arka alanda şovu izliyor. Wyatt Headlock bağlıyor.Roman'dan ard arad yumruk darbeleri ardından ard arda Clothisline'lar geliyor, iplere gidiyor ardından tekrar Clothisline. Wyatt dışarı kaçıyor. Roman üzerine koşarken Wyatt'dan Clothisline, ardından Roman'ı merdivenlere çarptırıyor. Reklamlar, dönüşte Wyatt Chin Lock bağlıyor, Roman'dan beklenmedik bir şekilde Samoan drop geliyor. Wyatt köşede, Roman ard arda Clothisline'lar yapıyor. Tuş denemsi başarısız oluyor. Wyatt Romanı köşede yumrukluyor.İkili ringin köşesinde karşılıklı yumruklaşıyorlar. Roman'dan ard arda Headbutt ardından Wyattı kaldırıyor ve Powerbomb yapıyor. Tuş deniyor ama başarısız oluyor.Roman Superman Punch yapacakken Wyatt kurtuluyor ve Uranage Slam ardından Running Senton yapıyor tuş denemesi başarısız oluyor.Wyatt şimdi de Roman'ı kaldırıyor ama Roman'dan Superman Punch geliyor, tuş deniyor ama başarısız oluyor.Wyatt'dan tekme geliyor ardından Sister Abigail tuş deniyor ama yine başarısız oluyor. Wyatt'dan ard arda yumruk darbeleri geliyor. Çıldırmış durumda. Romanı kaldırıyor Sister Abigail yapacakken Roman kurtuluyor ardından iplere gidiyor dönüşte de Spear yapıyor. Tuş denemesi başarılı oluyor, maçı Roman kazanıyor.
Maç Sonu Matt Hardy Bray Wyatt'a Twisted Fate yapıyor.
Kazanan : Roman Reigns
Finn Balor & Karl Anderson, vs The Revival
Maça Luke ile Scott başlıyor. İkili maça lock-up ile başlıyor. Hakem araya girip ayırıyor ikiliyi. Scott'dan yumruk geliyor, ardından köşeye ve iplere yolluyor. Scott'dan Shoulder block geliyor. Luke ayaklanıyor ve yumruk darbeleri vuruyor ardından içeri giren Dash'a de saldırıyor.Balor'da ringe giriyor. Luke & Balor , Dash&Scott'u iplere yolluyor dönüşte de Slam yapıyorlar. Reklamlardan dönüşte ringde Balor ile Scott var. Scott' Arm lock bağlıyor. Balor kurtulmaya çalışsa da başarılı olamıyor. Karşılıklı yumruklaşıyorlar. Dash tag alıyor.Balor'u ringin köşesine çarptırıyor. Şimdi de Scott tag alıyor.Scott' Arm lock bağlıyor. Balor tekme atarak kurtuluyor. Bu sırada Dash & Gallows tag alıyor. Gallows'dan ard arda Clothisline'lar geliyor. Ardından iplere gidiyor dönüşte de Big Boot çakıyor. Gallows köşede duran Scott'a da vuruyor. Gallows ringin köşesine çıkıyor ve Flying Neckbreaker ile Dash'in üzerine atlıyor. Scott tag alıyor. Gallows'dan Spine Buster geliyor. Gallows'dan tekme ardından ring dışında ki Dash'in üzeirine atlıyor. Bu sırada Finn ringe giriyor. Scott'a saldırıyor ve Dropkick yapıyor. Balor ringin köşesine çıkıyor, Diving Double Foot Stomp yapıyor. Tuş denemesi başarılı oluyor.
Kazanan : Finn Balor & Karl Anderson.
Arka alandayız. Sasha tabletten Asuka & Sasha maçını izliyor. Kendi yenildiği maçı izlerken üzüntü duyuyor. Bu sırada Bayley yanına geliyor.
Bayley : Bu senin 20 kez izlediğin maç
Sasha : Bak çok yaklaşmıştım. Asuka'yı avlamaya çok yaklaşmıştım.Bak ben hala Boss'um. Asuka'yı yeneceğimi biliyorum.
Bayley : Bu gece Asuka ile maça çıkacağım. Herhangi vereceğin bir ipucu öneri var mı ? Paylaşabilirsin.
Sasha : Gücenmek yok ama hilelerimi kendime saklayacağım.
Bayley: Anlıyorum,Elimination Chamber maçlarında kadınlar kendi başına Royal Rumble maçlarında olduğu gibi.
Sasha : Haklısın, yapamam gerekeni yaptım. Kurt Angle beni Elimination Chamber maçına koyarsa oradan şampiyon olarak ayrılırım. Wrestlemania'a giderim, Asuka'yı yenerim.
Bayley : Ben de aynı şeyi düşünüyorum , ben Asuka'yı yenerim, seni yeneceğimi biliyorsun Sasha.
Cedric Alexander & Mustafa Ali vs Drew Gulak & Tony Nese
Maça Tony & Mustafa başlıyor. Tony'den tekme ardından yumruk geliyor. Mustafa'yı ringin köşesinde ard arda yumrukluyor.Ardından diğer köşeye fırlatıyor. Mustafa ipelre gidiyor dönüşte de Hurricannara yapıyor. Cedric tag alıyor. Tony'den Shoulder Block ardından tuş deniyor ama başarılı olamıyor. Gulak tag alıyor , yumruk atıyor tuş deniyor başarılı olamıyor. Tekrar Tony tag alıyor.Ton Leg Lock bağlyor. Cedric kurtuluyor ve karşılıklı yumruklaşıyorlar. Mustafa & Gulak tag alıyor. Mustafa'dan ard arda Clothisline geliyor ve Roundhose Kick ardından ringin köşesine çıkıyor ve Tornoda DDT yapıyor. Tuş deniyor ama bu sırada Tony tuşu bozuyor.Cedric iplere gidiyor dönüşte de ring dışında ki Gulak'ın üzerine atlıyor. Mustafa ringin köşesine çıkıyor ardından Gulak'ın üzerine Crossbody ile atlıyor. Tuş deniyor ama başarılı olamıyor. Gulak'dan Clothisline geliyor. Cedric tag alıyor yumruk atıyor ardından Lumbar Check yapıyor. Tuş deniyor ve başarılı oluyor.
Kazanan : Cedric Alexander & Mustafa Ali
Kurt Angle :Geçen pazar tarihin ilk kadınlar Royal Rumble maçıyla kadınlar devrimi tarihe damgasını vurdu. Muazzam bir maçtı fakat beni asıl gururlandıran, Raw neferlerinden Asuka'nın bu maçı kazanması oldu.Bu sayfayı kapattık fakat kadınlar devrimi 25 şubatta tarihe yeniden damga vuracak. Geçen hafta Raw'ın onursal başkanı Stephanie McMahon'un duyurduğuna göre Alexa Bliss kemerini tarihin ilk kadınlar Elimination Chamber'in da savunacak. Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama bu maçta Nia Jax bulunmayacak. Onun bu maçta olmamasının sebebi , o şovda başka bir maça çıkacak olması ve bu beni heyecanlandırıyor. WWE Network'ten özel yayınlanacak Elimination Chamber PPV'sin de, durdurulamayan güç Nia Jax yarınların imparatoriçesi Asuka ile kozlarını paylaşacak ! Daha söyleyeceklerim bitmedi. Asuka'nın Wrestlemania 34'te şampiyonla karşılaşma hakkı cebinde duruyor. Ama eğer Nia Jax, Asuka ile olan maçını kazanırsa ; Nia Jax Wrestlemania'da ki RAW WC maçına üçüncü olarak katılma hakkı kazanacak.
Alexa Bliss : Bunun tam olarak şu anda durması gerekiyor. Ben arka alanda sakin sakin durmaya çalışıyorum. Fakat bu yaptığın doğru olmamak ile birlikte adil de değil. Sabahtan beri aşağıya çekmeye çalıştığın kadınlar devrimini hala nasıl ağzına alıp seyircilerin beynini yıkamaya çalışıyorsun anlamıyorum. Sanıyorum ki bu kararın da şirket politikasına uygun bir şekilde ilerliyor. WWE içinde yarattığımız kadınlar devrimi kavramına göre kadınların başarısıyla erkeklerin başarısının geliri ve götürüsü aynı olmalıdır. Bu da kadın ve erkek eşittir anlamına geliyor öyle değil mi ?
Kurt Angle : Evet bu konuda haklısın katılıyorum.
Alexa Bliss : O zaman erkekler Elimination Chamber maçında kemer ortada değilken, neden kadınlar maçında ortada oluyor ? Çünkü erkekler Elimination Chamber maçından senin ve yönetimin beklentisi daha büyük değil mi ? Sen şimdi bana çıkıp diyorsun ki , erkekler şampiyonu Brock Lesnar kenar oturup olanları izlerken ben neden ringe girip kendimi parçalıyorum ? Ben neden bu ayrıcalığa sahip olamıyorum ? Yoksa bu sadece bir kadın olduğum için mi Kurt ?
Kurt Angle : Her şeyden önce Brock Lesnar kemerini Royal Rumble'da başarıyla korudu. Sen burada olayı neye çekmeye çalışıyorsun anlamıyorum. Kemerini en son ekim TLC'de savundun, ben sana daha ne yapayım?
Alexa Bliss : Peki bu benim suçum mu ? Burada maçları ayarlayan sensin Kurt. Sadece şu soruma cevap ver. Neden erkekler şampiyonu ile kadınlar şampiyonuna farklı davranılıyor. Brock Lesnar'a bana verdiğinden daha fazla bir değer mi veriyorsun? Bence bu durum seni biraz suçlu yapar çünkü gözümde tam bir cinsiyetçisin.
Kurt Angle : Benim aklıma hiç bir zaman sen ile Brock Lesnar'ı kıyaslamak gelmedi. Benim genel müdür olarak görevim, yapabileceğim kadar iyi maçları şovları ayarlayıp, seyircileri memnun etmek. Sanıyorum sen burada kendini ezik rolüne bürünüp maçtan kaçmaya çalışıyorsun. Ama kararı ben vermeyeceğim seyiciye soracağız. Size basit bir evet-hayır sorusu yönelteyim. Alexa Bliss'in tarihe damga vuracak olan ilk Elemination Chamber maçında kemerini savunmasını istiyor musunuz ?
Seyiriciler Evet diye ortalığı inletiyor.
Alexa Bliss : Tam da sizden beklenildiği gibi oyuna kandınız. Ben RAW kadınlar şampiyonuyum, bana saygı duyacaksınız.
Asuka vs Bayley
İkili maça başlıyor. Asuka'dan tekme geliyor ardından Headlock bağlıyor. Bayley kurtuluyor. Asuka ile Bayley karşılıkla yumruklaşıyor. Bayley tekrar Headlock bağlıyor. Asuka yumruk atarak kurtuluyor. Ardından Asuka'dan ard arda tekmeler geliyor.Bayley'i köşeye yolluyor.Üzerine giderken Bayley'den tekme geliyor Asuka ringin dışına çıkıyor. İkili dışarda Bayley Asuka'yı ringin bariyerlerine çarptırıyor.Reklamlardan dönüşte ringin içindeyiz. İkili Lock up ile başlıyorlar,Asuka iplere gidiyor dönüşte de Hip toss yapacakken Bayley yakılıyor onu Belly To Belly suplex yapıyor tuş deniyor ama başarılı olamıyor.Bayley'den elbow vuruşlar geliyor.Asuka yumruk atarak kurtuluyor ardından tekmeler geliyor ve diz darbesi geliyor. Asuka şimdi tuş deniyor ama başarılı olamıyor. Asukaköşeye çıkıyor, Bayley'in üzerine Dropkick ile atlıyor ama Bayley kaçılıyor. Bayley'den tekme geliyor tuş deniyor başarılı olamıyor.Asuka ringin dışında Bayley üzerine atlayacak iken Asuka'dan diz darbesi geliyor. Ardından tekrar ringin içine giriyorlar. Asuka tuş deniyor ama başarılı olamıyor.Asuka'dan ard arda tekmeler geliyor,bu sırada Asuka'nın bacağını tutuyor Bayley ve tuş deniyor ama yine başarılı olamıyor. Bayley şimdi de Belly to Belly Suplex yapacakken Asuka kurtuluyor Headlock bağlıyor Bayley kurtuluyor şimdi de Asuka Arm Lock bağlıyor ve Bayley pes ediyor.
Kazanan : Asuka
The Miz vs Apollo Crews |Qualify Elimination Chamber Match
İkili ringe geliyorlar. Reklamlardan dönüşte Apollo Miz'e Suplex yapıyor ve tuş deniyor ama başarılı olamıyor. Apolo'dan tekme geliyor. Ardından ard arda birbirlerine tuş deniyorlar başarılı olamıyorlar. Miz ringin dışına kaçacakken Apollo'dan Spinning Elbow geliyor tuş deniyor yine başarısız. Miz Apollo'nun kafasını iplere bastırıyor ardından köşeye çıkıyor üzerine atlayacakken Apollo'dan Dropkick geliyor tuş deniyor ama yine başarısız. Apollo iplere gidiyor dönüşte de Miz'den tekme geliyor. Miz ipler gidiyor dönüşte de Apollo' Moonsault yapacakken Miz dizlerini kaldırıyor. Miz şimdi de Leglock bağlıyor.Apollo'dan yumruklar ardından Dropkick geliyor. İkili yerde şu an. Apollo iplere gidiyor dönüşte de Enzugiri geliyor tuş deniyor yine başarısız.Apollo'dan tekrar ve tekrar Standing Shooting Star geliyor, tuş deniyor ama Miz kurtuluyor. Miz'den tekmeler ardından Skull Crushing Finale yapacakken Apollo kurtuluyor ve tuş deniyor. Başarısız bir tuş girişiminden sonra Apollo ringin köşesine çıkıyor bu sırada Miz saldırıyor ve Apollo iplere düşüyor bunu fırsat bilen Miz Apollo'ya Skull Crushing Finale yapıyor tuş deniyor ve maçı kazanan taraf oluyor.
Kazanan : The Miz
The Bar vs Seth Rollins & Roman Reigns
Maça ilk olarak Sheamus & Seth başlıyor. İkili Lock-up ardından Sheamus üstün çıkıyor ve Shoulder Block yapıyor. Ardından iplere gidiyor dönüşte de Seth'den Crossbody geliyor.Cesaro tag alıyor.İkili Lock-up yapıyor ardından Seth üstünlüğü sağlıyor bu sırada Cesaro'dan Uppercut ve Sheamus tag alıyor. İkili Seth'i köşede tekmeliyor. Seth iplere gidiyor dönüşte de tekme geliyor, Roman tag alıyor Clothisline ardından tuş deniyor ama başarılı olamıyor. Seth tag alıyor şimdi de. Cesaro ringin köşesinde saldırıyolar. Tekrar Roman tag alıyor. Sheamus ringe giriyor. Seth Sheamus'u ringi dışına yolluyor.Seth Sheamus'un üzerine atlayacakken Sheamus onu yakalıyor ve Irısh Curse Backbreaker yapıyor.Cesaro'da Roman'ı ringin dışına yolluyor. Şimdi de Sheamus Romanı bariyerler fırlatıyor.Reklamlardan dönüşte ringde Roman ve Cesaro var. Roman'dan yumruk geliyor. Sheamus tag alıyor. Roman'a ard arda yumruklar atıyor. Bu sırada Cesaro köşeden saldırıyor. Sheamus şimdi de Headlock bağlıyor. Cesaro tag alıyor , uppercut vuruyor ve tuş deniyor. Ringe giren Seth tuşu bozuyor. Bu sırada Sheamus Seth'e saldırıyor ikili ringin dışında birbirine giriyor.Roma köşede Cesaro'ya Clothisline'lar vuruyor ardından Sheamus araya giriyor ve bir tekme ardından tuş deniyor ama başarılı olamıyor. Cesaro Romanı kaldırıyor ama Roman'dan Samoan Drop geliyor. Sheamus tag alıyor köşede ki Seth'e saldırıyor arkasını döndüğünde Roman'dan Superman Punch geliyor. Bu sırada ringe Jason geliyor. Sethi cesaretlendiriyor ardından Cesaro & Seth tag alıyor. Seth'den ard arda tekme geliyor ve Sheamus'a saldırıyor.Seth köşeye çıkıyor ve Spinebuster ardından Sheamus'un üzerine atlıyor. Seth ringin dışındaki Cesaro'nun üzerine atlıyor. Seth Cesaro ringin içindeler. Seth iplere gidiyor dönüşte de Sling Blade yapıyor tuş deniyor ama başarılı olamıyor.Seth iplere gidiyor dönüşte de Curbstomp yapacakken Cesaro kurtuluyor. Seth'den Suplex geliyor tuş deniyor yine başarısız. Cesaro iplere gidiyor ama Jason ayağından tutuyor bunu fırsar bilen Seth'den tekme geliyor ardından tuş deniyor yine olmuyor. Sheamus araya giriyor. Seth'den Sheamus'a Superkick geliyor, Roman tag alıyor, bu sırada Sheamus & Cesaro ringin dışına kaçıyor ama Jason ringe girmeleri konusunda uyarıyor onları. Jason Cesaro& Sheamus'a saldırıyor. Maç diskalifiye ile sonlanıyor.
Kazanan : The Bar
Nia Jax vs Vanessa Floyd
İkili maça başlıyor. Nia rakibi aşağlıyor oradan oraya fırlatıyor. Ardından ringin köşesine yolluyor üzerine giderken Vanessa'dan tekme geliyor. Ardından yumruka atıyor. Nia iplere gidiyor dönüşte de Shoulder Block yapıyor. Rakibini ezip geçiyor. Ardından rakibini kaldırıp savuruyor tekrar ve tekrar. Ardaından rakibini kaldırıyor Standing Press ile yere atıyor iplere gidiyor ve Leg drop yapıyor. Tuş deniyor ve maçı kolay bir şekilde kazanıyor.
Kazanan : Nia Jax
Mickie James vs Sonya Deville (w/Absolution)
Maç başlıyor. İkili lock-up ile başlıyor. Sonya üstün çıkıyor ardından Mickie iplere tutunuyor hakem araya girip ayırıyor. Mickie'dan Sonya'ya tokat geliyor. Sonya sinirleniyor. Mickie'den tekme geliyor ardından tuş deniyor ama başarılı olamıyor.Mickie'den tekrar tekme ve tuş denemesi başarılı olamıyor.Sonya tekrar toparlanıyor.Rakibine yumruk ve tekmeler ile karşılık veriyor. Tuş denemesi başarılı olmuyor. Mickie direniyor, Sonya iplere gidiyor ve tekrar tekme atıyor. Tuş denemekten bıkmadı kız. İkili yumruklaşıyor, bu sırada Mickie Roll-up ile tuş deniyor ve şaşırtıcı bir şekilde maçı kazanıyor. Absolution Mickie'ye saldırıyor bu sırada ringe giren Alexa Mickie'yi Absolution'un elinden kurtarıyor.
Kazanan : Mickie James
Elias vs John Cena vs Braun Strowman ( Triple Threat Match)
Maç başlıyor. Elias ringin dışına çıkıyor. Braun ile John birbirine giriyor.Reklamlardan dönüşte Cena yerde. Braun Elias'i kovalıyor. Cena Braun'u kaldırıyor AA yapacakken gücü yetmiyor. Yere düşüyor bunu fırsat bilen Braun tuş deniyor ama o da ne Elias ringe giriyor ve tuşu bozuyor. Braun Elias'ı kaldırıp savuruyor ardından Clothisline ile ringin dışına postalıyor.Strowman'dan Headbutt geliyor hem Elias'a hem Cena'ya. Üçü şu an ringin içinde. Cena ile Elias Brauna saldırıyor ve Clothisline ile ringin dışında yolluyor. İkili Braun'u ringin köşesine tekrar ve tekrar çarptırıyor. Ardından ringin merdivenlerine de atıyorlar. Cena ringin merdivenlerinden birini alıp Braun'un kafasına vuruyor. Elias'da gitarı ile Braun'a saldırıyor. Gitar paramparça oluyor. Cena şimdi de Braun'u kaldırıp AA yapıyor merdivenlerin üzerine.Elias Cena'ya saldırıyor ringin içine giriyorlar ve Elias tuş deniyor ama Cena pes etmiyor. Elias bu duruma sinirleniyor ve tekrar Cena'yı yumrukluyor, Cena'da karşılık veriyor.Elias'dan Backbreaker ardından tuş deniyor Cena kurtuluyor.Elias'da şimdi de Chinlock bağlıyor. Cena iplere gidiyor dönüşte de Shoulder Blocklar geliyor ardından Braun ringe giriyor ve Cena'ya Powerslam yapıyor. Elias hemen Braun'u ringin dışına yolluyor. Cena'ya tuş deniyor ve maçı kazanıyor.
Kazanan : Elias