- Konular
- 210
- Beğeni sayısı
- 725
- PG Nakit
- 605
Oturuyorken bir anda aklıma geldi, yazmak istedim. 2015 öncesi doğan kuşak bebekliğinde internetle etkileşime girmeden büyümüş olan son kuşak. Akıllı telefonlar yaygınlaştıktan sonra ebeveynler ellerindeki telefonu çocuğun uslu durmasını sağlayacak bir alet olarak kullanmaya başladılar. Yemek yedirirken, ağladığında, canı sıkıldığında sürekli ellerine telefon veriliyor. Kısacası ebeveynler kolaya kaçıyor. Bu kolaya kaçmaların bebeğe -bebek halinden memnun olsa da- maddi manevi zarar verdiğini düşünüyorum. Koskoca yetişkinler bile yarım saat reels/tiktok kaydırsa kafalarını bulanmış hissediyorlarken bebeklerin elinde telefonla hiç mola vermeden (annesi telefonu elinden alana kadar) youtube kids izliyor olmaları çok korkutucu. (Biz çizgi film izlemiyor muyduk diyenler olabilir, tv ile youtube arasındaki farkı anlatmama gerek yoktur umarım)
Bu iş yalnızca bebeklikte de kalmıyor. 6-10 yas arası nesilde eve hapsolmuş durumda. Durum böyle olunca obezite, özgüven eksikliği gibi şeyler daha çok kendini gösteriyor aile önlemini almazsa ilerleyen dönemde. Şuanki 6-10 arası neslin nereye gideceğinden nasıl bu kadar emin oluyorsun diye sorarsanız şöyle diyebilirim: lisede ne kadar asosyal, özgüvensiz, arkadaş ilişkileri sıkıntılı, kilo problemi yaşayan çocuk varsa %90ının hayatında oyun bağımlılığı vardı. Bi çocuk vardı hiç unutmam okul için sabah 8de kalkıyordu herkes, o gece 4te uyanıp 8'e kadar lol oynuyordu 9. Sınıfta.
Uzun lafın kısası dostlar, ben şuan kendime bir söz veriyorum. İleride çocuğum olursa en az 10 yaşına kadar eline telefon vermeyecem. Bu cihazların insanları salaklaştırdığını düşünüyorum. Gelişim çağındaki bi çocukta verebileceği etkiden korkuyorum. Varsa eklemek istediğiniz bir şeyler buyrun.
Bu iş yalnızca bebeklikte de kalmıyor. 6-10 yas arası nesilde eve hapsolmuş durumda. Durum böyle olunca obezite, özgüven eksikliği gibi şeyler daha çok kendini gösteriyor aile önlemini almazsa ilerleyen dönemde. Şuanki 6-10 arası neslin nereye gideceğinden nasıl bu kadar emin oluyorsun diye sorarsanız şöyle diyebilirim: lisede ne kadar asosyal, özgüvensiz, arkadaş ilişkileri sıkıntılı, kilo problemi yaşayan çocuk varsa %90ının hayatında oyun bağımlılığı vardı. Bi çocuk vardı hiç unutmam okul için sabah 8de kalkıyordu herkes, o gece 4te uyanıp 8'e kadar lol oynuyordu 9. Sınıfta.
Uzun lafın kısası dostlar, ben şuan kendime bir söz veriyorum. İleride çocuğum olursa en az 10 yaşına kadar eline telefon vermeyecem. Bu cihazların insanları salaklaştırdığını düşünüyorum. Gelişim çağındaki bi çocukta verebileceği etkiden korkuyorum. Varsa eklemek istediğiniz bir şeyler buyrun.