RTÜK, 2025’i LGBT İle Mücadele Yılı İlan Etti

god is an astronaut

anti evergreen luster
Konular
35
Beğeni sayısı
998
PG Nakit
65
RPG Karakteri
Max Caster
RTÜK'ün ''LGBT'' algısının, bir mağara adamı ile üç aşağı beş yukarı eşdeğer olduğunu düşünüyorum. Bir topluluğa, ya da fikre karşı diyeyim; hareket etmesi gereken ülkenin basın organlarının denetim kurulu mu? Nasıl bir denklik var ortada ki biri diğerine karşı mücadele ilan edebiliyor?

10 gün sonra fırlamış gibi olacağım biraz, yine de biraz daha görüş yazayım; bundan bir 5 sene öncesine göre bile ''LGBT'' denince kafada oluşan yargılar şimdilerde çok farklı. Bu sadece LGBT için de böyle değil, sosyal medyanın etkisiyle ''...izm'' ya da ''... fanatiği'' gibi doldurulabilecek her boşluk bir başkasının gözünde muhtemelen inanılmaz önyargı dolu anlamlar taşıyor. Futbol takımları için de aynı, siyasi görüşler için de aynı; dini görüşler için de aynı, herhangi bir ideolojik görüş içinde aynı.

İşin içinden artık çokta çıkılabileceğini düşünmüyorum, bu yüzden herkese tavsiyemdir; ''Ben şuyum.'' demek yerine ''Ben kendimim/böyleyim.'' diyebileceğiniz şekilde hareket edin. Önyargıya maruz kalmadan yansıtmak istediğinizi yansıtabileceğiniz daha sağlıklı bir yol görünmüyor ufukta.

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi