Facelerin Sıkıcılığı ve Heellerin Değer Görmemesi Hakkında İsyanım

Hülya Avşmaz

Punk's First WMME Slayer
Konular
711
Beğeni sayısı
1,371
PG Nakit
785
Favori Güreşçi
Seth ''Punk's First WMME Slayer'' Rollins
RPG Karakteri
Enzo Amore
IMG_3432.jpeg
Şu tabloya bakın ve aksini iddia edin. Edemezsiniz. Owens’ın promoları Cody vs Owens bünyesindeki tek ilginç olaydı, Dominik tek başına bir stable’ı sırtlayıp gerçekten reaksiyon alabilen birisi oldu, Drew McIntyre her hareketiyle adından bahsettirdi, Jacob Fatu tadı kaçan Bloodline olaylarınının tekrar ilgi çekmesini sağladı, Liv Morgan her hafta komik şekilde ezdirilse bile feudu sırtlayan isim oldu, Cena ile Rock’dan bahsetmiyorum bile. Bunun yanı sıra Faceler ise dünyanın en sıkıcı ve kabak tadı veren promolarını kesip NPC bir kitle tarafından sabit reaksiyon görmekle yetindi. Burada asıl eleştirdiğim şey face isimlerin yeteneksiz olması falan değil, WWE’in face yazımının “heel güreşçi ona saldırdı şimdi intikam alacak” mantığından ibaret olması. Face isimler eski çizgi romanlardaki hiçbir insani yönü olmayan iyilik perisi kahramanlardan hallice resmen. Bari böyle yapacaklarsa gidip Feud sonunda gram ilgi çekiciliği olmayan faceleri değil de heelleri galip ilan etsinler. Alacakları “intikam” böylece anlam kazanır hiç yoksa. Gidip Ripley’in WarGames’de kazanması ardından Liv ne kadar iyi performans sergilerse sergilesin kim nasıl ciddiye alacak ? Rolleri iyi kullanmaya başlamaları gerekiyor yoksa cidden heyecan yaratan WM süreci de aynı sıkıcı kavgalarla işlenilip bitirilecek.

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Konular
10,547
Beğeni sayısı
6,174
PG Nakit
4,490
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Şampiyon olana kadarki Cody Rhodes mesela muazzam bir babyface booking örneğiydi, ama nadiren denk gelir böyle bir şey işte. Bu durum yıllardır böyle ve bu döngüyü kırabilmek pek de kolay değil gibi. Döngüden ziyade kültür gibi bir şey oldu bu, face iken ilgi çekiciliğini yitiren güreşçiler için yolun sonu direkt heel turn oluyor. Cena'da olduğu gibi hikaye bazlı da yapılmıyor pek çoğunluğu, daha akışkan bir booking ile biraz biraz kırılabilir belki bu durum ama yine de çok zor görüyorum.

RiseGen

Go Further
Konular
6
Beğeni sayısı
234
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
LA Knight
Bakış açısına göre değişken şeyler bence bu. Bana kalırsa heel güreşçiler mükemmeldir, face güreşçiler rezil ötesidir diyemem. Misal Punk bence çok iyi iş çıkarıyor bir face olarak, Sami Zayn de ciddi bir yer edinimi sağladı. Problem daha çok uzun süreli şampiyon mantığının şampiyonları öldürmesiyle alakalı. Cody'yi çok üstte konumlandırınca tamamen öfkeli bir adam hariç düzgün rakip çıkmadı, şu anda karşısında olan iki adam WWE'nin yarattığı en büyük iki marka, o seviyeye çıkartmak gerekti. Zaten Cody'yi böyle konumlandırma sebebin de yendiği adamın konumuyla alakalıydı. Misal Drew işini mükemmele yakın yapan bir heel, ama o kadar ezbere döndü ki bayıyor artık. Bu noktada ana sıkıntının kısır döngülere giriş olduğunu düşünüyorum. Bunun önüne set çekmek adına uzun soluklu şampiyonluk işini bitirmek lazım. Personel kalitesi çok üst düzeydeyken şampiyonluklara dokunulmazlık gelmesi ciddi anlamda tatsız bana göre.

Styles Clash

Sahipkıran
Konular
115
Beğeni sayısı
2,697
PG Nakit
840
Favori Güreşçi
AJ Styles
RPG Karakteri
Rey Mysterio
Bakış açısına göre değişken şeyler bence bu. Bana kalırsa heel güreşçiler mükemmeldir, face güreşçiler rezil ötesidir diyemem. Misal Punk bence çok iyi iş çıkarıyor bir face olarak, Sami Zayn de ciddi bir yer edinimi sağladı. Problem daha çok uzun süreli şampiyon mantığının şampiyonları öldürmesiyle alakalı. Cody'yi çok üstte konumlandırınca tamamen öfkeli bir adam hariç düzgün rakip çıkmadı, şu anda karşısında olan iki adam WWE'nin yarattığı en büyük iki marka, o seviyeye çıkartmak gerekti. Zaten Cody'yi böyle konumlandırma sebebin de yendiği adamın konumuyla alakalıydı. Misal Drew işini mükemmele yakın yapan bir heel, ama o kadar ezbere döndü ki bayıyor artık. Bu noktada ana sıkıntının kısır döngülere giriş olduğunu düşünüyorum. Bunun önüne set çekmek adına uzun soluklu şampiyonluk işini bitirmek lazım. Personel kalitesi çok üst düzeydeyken şampiyonluklara dokunulmazlık gelmesi ciddi anlamda tatsız bana göre.

Cody Rhodes örneğinde haklısın ancak bu durum geçen sene cayır cayır yanan LA Knight için de geçerli. USC iken o havasını feci halde kaybetti ve şampiyonluğu da uzun sürmedi. Cody için anlıyorum adam God Level oldu ve geçen sene AJ Styles bile onun karşısında denk bir isim olamadı. Ancak LA Knight? Adamı şampiyon yaptılar Andrade'ye karşı falan unvanını savundu. Ancak ben durumu faceler sıkıcı heeller değer görmüyor şeklinde okumuyorum. Şampiyonluklar tamamen eskisi gibi ilgi çekici değil.

Konular
26
Beğeni sayısı
377
PG Nakit
50
Favori Güreşçi
Will Ospreay
Şu an doğru kullanılan tek face (ki o da zaten kendi yeteneği sayesinde) CM Punk. Onun dışındakiler gerçekten gittikçe sıkıcılaşıyor. Belki SZ’yi ve Jey Uso’yu eklerim bir de iyi kullanılan face kısmına.

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi