Yota Tsuji: Kazuchika Okada Gururunu Kaybetmiş ve Paraya Kapılmış Bir Güreşçi

KAT

tsuji fan
Konular
235
Beğeni sayısı
502
PG Nakit
1,085
RPG Karakteri
Kofi Kingston
Favori Güreşçi
Yota Tsuji
1
ef2eb15c38951d27ad8f3c99c454fd53.jpg

Yota Tsuji, 2025 yılının 4 Ocak'ında; Tokyo Dome'de düzenlenecek Wrestle Kingdom 19 etkinliğinde IWGP Global Heavyweight Championship'e meydan okuyacak. Yota Tsuji, şampiyon David Finlay ile yapacağı bu karşılaşmada, yeni neslin sembolü olarak sorumluluğunu yerine getirme kararlılığını dile getirdi. Buna ek olarak, ertesi gün All Elite Wrestling'den Jack Perry ile bire bir mücadeleye çıkacak. Yota Tsuji, Jack Perry'i "Kazuchika Okada'nın gönderdiği suikastçı" olarak tanımlayarak bu maçın New Japan Pro-Wrestling'in geleceği açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Yota Tsuji, şampiyonluk mücadelesi ve All Elite Wrestling güreşçileriyle yapacağı maçlar aracılığıyla şirketin gururu için savaş başlatıyor. Geçen yılın en iyi maçı (Best Bout) ödülünü kazanan Yota Tsuji, kariyerinde yeni bir meydan okuma olarak bu maç için duyduğu heyecanı paylaştı.

IWGP Global Heavyweight Championship Maçı İçin Duyguları

Yota Tsuji, ''Tokyo Dome'de tekli bir şampiyonluk için mücadele edebilmek, sadece New Japan Pro-Wrestling için değil, bir profesyonel güreşçi olarak da gururdur. Bu sahnede sağlam bir sonuç alıp bir sonraki adıma ilerlemek istiyorum" dedi. Bu maç, yarı final (Co-Main Event) öncesindeki bir karşılaşma olarak konumlandırıldı. Ancak Yota Tsuji, ''Global Championship'in yarı final (Co-Main Event) değil de, yarı finalden önce olmasına dair dürüst düşüncelerim var. Bu durum, IWGP Global Heavyweight Championship'in mevcut konumunu gösteriyor.'' diyerek mevcut düzene dair şüphelerini dile getirdi.

e369d2156137904e827febee1cde06b7.jpg

David Finlay'in Gücüne Saygı

Yota Tsuji, rakibi David Finlay için ''Tavizsiz bir güreş sergileyen harika bir güreşçi.'' diyerek övgüde bulundu. ''Uzun bir kariyeri var ve güreşe karşı acımasız bir tarz izliyor. Belki güç ve kariyer açısından benden üstün olabilir, ancak bu da onu meydan okumaya değer bir rakip yapıyor.'' diyen Yota Tsuji, David Finlay'in BULLET CLUB lider olarak sağlamlaştırdığı pozisyon ve IWGP Global Heavyweight Championship'i beş kez savunmuş olmasına büyük saygı duyduğunu ifade etti. Ancak David Finlay'in maç tarzına yönelik eleştirilerde de bulundu: ''David Finlay, maçların sonunda kural dışı hareketler yapıyor. Bu onun tarzı olabilir, ancak bir lider (BULLET CLUB) olarak kapasitesi sorgulanmalı. Harika bir güreşçi olduğu için onunla adil bir şekilde mücadele etmek istiyorum.'' dedi.

ca55ebe24fd05337a4eee56b5cea958b.jpg

IWGP Global Heavyweight Championship'e Yüklenen Gelecek Vizyonu

Yota Tsuji, IWGP Global Heavyweight Championship hakkında ''Dürüst olmak gerekirse bu kemere henüz pek bir bağ hissetmiyorum. Bu kemerin kuruluşunun (çıkarılmasının) üzerinden bir yıl bile geçmedi, dolayısıyla tarihi çok yeni. Ancak bu kemeri kazandığımda, ona anlam katmak istiyorum. Kendi kimliğimi bu kemere yansıtmanın, kemerin değerini artıracağına inanıyorum" dedi. Ayrıca, IWGP Global Kemerinin anlamını da sorguladı: ''World (Dünya) ve Global (Küresel) arasındaki farkın net olmadığını düşünüyorum. Bu yüzden kemerin anlamını belirginleştirmek istiyorum. Bu kemer aracılığıyla New Japan Pro-Wrestling'de yapmak istediklerimi gerçekleştirmek istiyorum." diye ekledi.

Zafer İçin Kararlılık

Yota Tsuji için bu mücadele, geleceğe atılan büyük bir adım. ''Öncelikle önümdeki David Finlay'i yenmek birinci önceliğim. Bunun ardından bu kemerin değerini kendi tarzımla inşa ederek, New Japan Pro-Wrestling’in yeni bir tarihini yazmak istiyorum.” diyerek kararlılığını dile getirdi. IWGP Global Heavyweight Championship maçında zafere ulaşmayı hedefleyen Yota Tsuji'nin bu mücadelesi ve geleceğe yönelik vizyonu, 4 Ocak'ta, Tokyo Dome'de nasıl bir sonuca ulaşacak? 4 Ocak'ta, Tokyo Dome'de; Yota Tsuji ile David Finlay karşılaşacak. Bu maçın galibi, ertesi gün IWGP Global Heavyweight Championship maçında mücadele etme hakkı kazanacak. Bu önemli mücadeleye hazırlanan Yota Tsuji, ''Geleceğe derinlemesine düşünmüyorum ama şu anki mücadelemin gelecekte bir değere dönüşeceğine inanıyorum,” diyerek güçlü bir şekilde konuştu.

70ee504a5a9aeb2399cb9ddcc787f7d5.jpg

Jack Perry ile Hesaplaşma

5 Ocak'ta, All Elite Wrestling'den Jack Perry ile bire bir karşılaşacak olan Yota Tsuji, ''Özellikle bir husumet hissetmiyorum.'' derken, bunun arkasında yatan durumu şu sözlerle açıkladı: ''Jack Perry'nin, Kazuchika Okada tarafından gönderilen bir suikastçı olduğunu düşünüyorum.''. Yota Tsuji, ''All Elite Wrestling'in yaklaşımı Japonya'yı küçümsüyor.'' diyerek eleştiride bulundu ve şunlar ekledi: ''Kazuchika Okada'nın, New Japan Pro-Wrestling'de parlamasının sebebi, karşısında en iyi rakiplerin olmasıydı.''. Yota Tsuji, Kazuchika Okada hakkında ise sert ifadeler kullanarak; ''Şu anki Kazuchika Okada, gururunu kaybetmiş ve paraya kapılmış bir güreşçi.'' dedi.

New Japan Pro-Wrestling'e Duyulan Gurur ve Gelecek İçin Vizyon

Yota Tsuji, ''New Japan Pro-Wrestling'in geleceği için endişeliyim.'' diyerek mevcut duruma ilişkin rahatsızlığını dile getirdi. ''New Japan Pro-Wrestling'in, dünyanın en iyi güreş organizasyonu olacağına dair inanç taşımak önemlidir.'' diyen Yota Tsuji, "Eğer bu farkı kapatma çabası gösterilmezse, New Japan Pro-Wrestling gerilemeye başlar." diyerek uyarıda bulundu. Yota Tsuji ayrıca, ''New Japan Pro-Wrestling'de yapmak istediğim şeyler var ve bunları tek tek gerçekleştirmek için güreş yapıyorum.'' diyerek, New Japan Pro-Wrestling'in gururunu omuzlarında taşıdığını ve dünyanın en iyisi olma hedefini vurguladı.

51a5f06f53d7641e433a2bd3951304e7.jpg

Jack Perry ile Mücadelenin Gösterdiği Anlam

Yota Tsuji, ''Jack Perry'nin neden beni hedef aldığını tam olarak bilmiyorum.'' bunu şu şekilde yorumladı: "Bu, Kazuchika Okada’dan gelen bir yardım çağrısı (SOS).". Yota Tsuji, ''Eğer Kazuchika Okada, bir güreşçi olarak hâlâ gurur taşıyorsa, 5 Ocak'taki maçın sonucuna bir şekilde tepki verecektir.'' diye ekledi. Bu karşılaşma, New Japan Pro-Wrestling'in geleceğini etkileme potansiyeline sahip önemli bir mücadele olabilir. Yota Tsuji'nin tutkulu açıklamaları, onun New Japan Pro-Wrestling'in gelişimini tüm kalbiyle istediğini açıkça ortaya koyuyor.

Wrestle Kingdom 19'da, Tokyo Dome’de yapılacak mücadele; New Japan Pro-Wrestling’in gururunu ve onurunu ortaya koyacağı bir karşılaşma olacak. Yota Tsuji’nin burada neler göstereceği ve New Japan Pro-Wrestling’in geleceği nasıl şekillendireceği büyük bir merak konusu.

Tokyo Sports Puroresu Büyük Ödülü – En İyi Maç (Best Bout) Kazanmanın Anlamı

Yota Tsuji, 20 Mart 2024 tarihinde Niigata'daki Aore Nagaoka'da düzenlenen New Japan Cup 2024 finalinde; Hirooki Goto ile kıyasıya bir mücadele vererek kupayı kazanmıştı. Bu maç, “New Japan Pro-Wrestling tarihinin bir dönüm noktası” olarak değerlendirilerek seçim komitesi tarafından yüksek bir takdir topladı ve Tokyo Sports Puroresu Büyük Ödülleri’nde; En İyi Maç (Best Bout) ödülüne layık görüldü.
Yota Tsuji, bu ödül hakkında şunları söyledi: “Seçim komitesinin beni değerlendirmesi ve bu başarının insanlara ulaşması beni gerçekten çok mutlu etti.”.

f7b98ec1e8b377f1038df8066e27c437.jpg

Ayrıca mütevazı ama kararlı bir şekilde duygularını şu sözlerle dile getirdi: ''Mart ayındaki maç benim için son derece önemli olan bir dönüm noktasıydı. Hirooki Goto gibi mevcut nesli temsil eden bir güreşçiyle karşı karşıya gelerek, yeni neslin bir üyesi olarak sorumluluğumu yerine getirdim. Bu maçla birlikte yeni bir kapı açtığımı düşünüyorum, ancak o kapının ardındaki dünyayı henüz tam anlamıyla göremedim. Bundan sonra da meydan okumaya devam etmek istiyorum.''.

d94a2524b4ba4a939d8a05c7230fdfc5.jpg

2025 Vizyonu

Yota Tsuji, New Japan Pro-Wrestling'in yeni neslini temsil eden bir figür olarak 2025 hedeflerinden de bahsetti. ''Biz yeni nesil güreşçilerin, New Japan Pro-Wrestling'i yeni boyuta taşıması gerektiğine inanıyorum. Bu noktada kemeri kazanmak ve sonrasında neler göstereceğimizin sorgulanacağı bir yıl olacak.'', diyerek bu sözleriyle gelecek neslin lideri olma bilincini açıkça ortaya koydu. Ayrıca şunlar ekledi: ''2025 yılı, yeni neslin gerçekten bu devri devralabilecek kapasitede olup olmadığının sınanacağı bir yıl olacak. Ana etkinliklerde yer almak ve büyük sahnelerde istikrarlı bir şekilde sonuç almak, New Japan Pro-Wrestling'in geleceğini şekillendiren anahtar olacaktır.'' Yota Tsuji, kendi zayıf noktalarına da değinerek dayanıklılığının geliştirilmesi gerektiğini söyledi: “David Finlay ile olan maçta, maçın ilerleyen bölümlerinde temponun düştüğünü hissettim. Bunu aşmak için kardiyo egzersizlerini artırarak daha üst düzey bir dayanıklılık seviyesine ulaşacağım.” Yota Tsuji, bu eksikliği gidermek adına yapacağı çalışmaların detaylarını da paylaşarak kararlılığını ortaya koydu.

468c40c8608564eaf18e5e38450e0b95.jpg

Hayranlara Mesaj

Son olarak, 4 Ocak'taki Tokyo Dome etkinliği öncesinde hayranlara bir mesaj vermesi istendiğinde, Yota Tsuji şu sözleri söyledi: "Bu etkinlik, yeni neslin kapıları açacağı ve bir sonraki dönüm noktasına ulaşacağı önemli bir etkinlik olacak. Burada kemeri kazanmam, 2025'te New Japan Pro-Wrestling'in geleceğini büyük ölçüde değiştirecek. Bunun için çok iyi hazırlandım, bu yüzden beni destekleyen herkes gönül rahatlığıyla arkamdan gelebilir. Hep birlikte yeni bir çağ inşa edelim.''. Tokyo Dome etkinliğinde yeni neslin lideri olarak mücadele edecek Yota Tsuji'nin sözleri, New Japan Pro-Wrestling'i omuzlarında taşıma kararlılığı ve geleceğe olan umuduyla doluydu. Bu etkinliğin nasıl bir sonuç doğuracağı, tüm güreş dünyası tarafından merakla bekleniyor.

Kaynak

Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: