Yeniden Yazım: Batista'nın 2014 Dönüşü

Deeppy

BANKER
Konular
433
Beğeni sayısı
798
PG Nakit
1,120
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
Merhaba arkadaşlar, ben Deeppy. Bugünkü yazımda Batista'nın 2014 dönüşünü yeniden kaleme alacağız. Kısa bir yazı olacak. İçimde ukte kalan bir senaryoyu yazıya dökeceğim belki de... Öncelikle bu benim instagram'da fawrasslin nickli kullanıcıdan gördüğüm bir post. Kendimce eklemeler yapacağım sadece.

8cazpty.png

Başlamadan önce Batista'nın benim için öneminden bahsetmek istiyorum. 2007 yılında WWE'yi ilk izlemeye başladığımda ilk gördüğüm güreşçilerden biriydi. Batista kaslıydı, facedi, şampiyondu. Çocuk olduğumu da düşünürsek sevmemem için bir neden yoktu. Prime zamanlarıydı desek yanlış olmaz. Gel zaman git zaman WWE, FOX TV'ye geldi. Batista heel turn yaptı. Okulda çocuklara Rey Mysterio'nun maç içinde Batista'yı sattığını, Batista'nın haklı olduğunu anlatmaya çalıştık. Daha sonra bildiğiniz gibi. John Cena ile I Quit maçına giden bir süreç yaşandı. Batista veda etti. Onunla beraber ben de veda ettim. WWE'yi full olarak takip etmeyi bırakmıştım. Ara ara bakıyordum sadece. Yaklaşık 4 yıl sonra, 2014 yılının Ocak ayıydı. Okuldan geldim. Aklıma WWE geldi. "Bir bakayım şu keratalar ne yapmış." dedim ve WWE.com'a girdim. Girer girmez ne görsem mutlu olurum? Ana sayfada ilk resimde Batista, WrestleMania logosunu gösteriyordu. Evet. O Gün Royal Rumble 2014'ün sabahıydı. Batista dönüp Royal Rumble'ı kazanmıştı. Çok heyecanlandım. Hemen eski şovlardan kesitlere, facebook gruplarına baktım. Batista'nın WrestleMania'da Main Event yapıp yeni WWE World Heavyweight Şampiyonu olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Fakat bir sorun vardı. "Yes Movement" Evet. Batista'nın direkt dönüp Royal Rumble kazanması o dönem büyük momentum toplayan Daniel Bryan'ı silip atınca hayranlar bu durumdan hiç memnun olmadı. Buraları zaten biliyorsunuz. Akabinde Daniel Bryan'nın WM30 Main Event kazandığı bir yola girildi. Batista o maçta pin oldu. Hayranlar tarafından nefretle bakılıyordu. Ben ise bu durumdan çok rahatsızdım. Hayal kırıklığına uğramıştım. Shield yenilgilerinin ardından Batista tekrar WWE'den ayrıldı. Peki bu senaryo daha düzgün yazılabilir miydi? Batista bodoslama değil de yavaş yavaş ana kemer potasına girebilir miydi? Hayranlardan eski desteğini görebilir miydi? Bakalım beğenecek misiniz...

kfvuto8.png

1- Batista normal şartlarda son sıralardan girip Royal Rumble 2014'ü kazanmıştı. Bizim senaryomuzda, orta sıralardan girip Brock Lesnar'ı eliyor. Daha Sonra Brock Lesnar gelip Batista'yı ringden atıyor ve feud'un temel taşları atılıyor.

4d08kfi.png

2- Batista, Royal Rumble 2014 sonrası SmackDown şovunda promo kesmek üzere ringe geliyor. Hayranlar tarafından iyi karşılanıyor çünkü bu efsane 4 yıl sonra ilk kez SmackDown'da yer alıyor. Herkes ne yapacağını merakla bekliyor. Batista, Brock Lesnar'a sesleniyor ve gelmesini bekliyor ama Lesnar gelmiyor. Paul Heyman, Ryback'i getirtiyor ve Batista'ya arkadan saldırtıyor.

2w8fzho.png

3- Elimination Chamber'da Batista vs. Ryback maçı izliyoruz. Batista silindir gibi üzerinden geçiyor Ryback'ın.

d33x9ba.png

4- Heyman "bu iş Ryback ile olmayacak" diyor ve salıyor canavarı. Lesnar geliyor! O zamana kadar rüya maç kartlarda yer alan maç, WrestleMania 30 için resmiyete dökülüyor. Diğer önemli maç Cena vs. Taker oluyor aynı gece.

fqfuur3.png

5- Batista, o dönem hayranlar tarafından çok da sevilmeyen Lesnar'a karşı rüya maçın kazananı oluyor ve büyük bir zafer elde ediyor. Daha sonra Triple H ve Randy Orton'a yardım ederek Evolution'u geri döndürüyor.

oas3r5v.png

6- İlk roundu The Shield kazanıyor. Evolution günah çıkarıyor. Triple H inanılmaz sinirli. Rövanş maçını kazanması durumunda Batista'ya istediği kemer şansını vereceğini söylüyor.

h8wfnx3.png

7- Yaşlı kurtlar bu sefer The Shield'ı affetmiyor. Yalnız bu maçta Roman Reigns'in The Shield'ı sattığını atlamamak lazım. Keza The Shield devri bu maçla beraber son buluyor. Triple H sözünü tutuyor ve Batista'yı 6 kişinin bulunduğu şampiyonluk maçına ekliyor. Daniel Bryan'ın WM30'da Randy Orton'ı yenip şampiyon olduğunu ve sakatlanarak kemeri bıraktığını ekleyelim.

shmjyhi.png

8- 1vs1 çıkmadığı için serzenişte bulunan Batista, "Ben The Animal'ım ulan! Hepsini üst üste koyup yenerim." diyor ve dediğini yapıyor! Maçta John Cena'yı tuş ederek 2010'dan kalma hesabı kapatıyor. Üstelik seyircilerden gayet iyi reaksiyon alıyor. Karşınızda WWE World Heavyweight Champion Batista!

sf81qoo.png

9- Bu esnada kemerini kaybeden ve The Shield'a karşı varlık gösteremeyen Randy Orton, Batista'yı arkadan bıçaklıyor. Triple H olaya müdahele etmek isterken Batista suçu ona atıyor. Battleground PPV'sinde Evolution'un iç hesaplaşmasını izliyoruz. Bu maçtan Batista büyük hasarla da olsa çıkmayı başarıyor.

fpko3yi.png

10- Batista, 2010'daki kötü vedanın ardından kariyerine yakışır bir süreç işliyor fakat yeni bir veda zamanı... 2.5 aylık saltanatın ardından, WrestleMania 31'de Undertaker'ın serisini bitirecek olan Brock Lesnar'a SummerSlam'de kaybediyor. Lesnar hem rövanşı, hem de yıllarca süreceği dominantlığı kazanıyor. Batista ertesi RAW'da konuşmasında "Yapacağımı yaptım ama bir şey hariç. Hunter, seninle hesaplaşacağız. Senin için tekrar döneceğim." diyor ve Hollywood'un yolunu tutuyor.

es3cz0a.png

are4qz0.png

Son düzenleme:
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: