- Konular
- 205
- Beğeni sayısı
- 444
- PG Nakit
- 1,085
- RPG Karakteri
- Chris Jericho
- Favori Güreşçi
- Yota Tsuji
1
IWGP Junior Heavyweight Şampiyonu DOUKI (32), önümüzdeki yıl 4 Ocak'ta; Tokyo Dome'de El Desperado ile yapacağı 'V5' karşılaşmasında, yıllık en büyük organizasyonun maç sıralamasına karşı çıktı.
Bu yıl Temmuz ayında Tokyo Budokan'da, El Desperado'dan kemeri aldıktan sonra yıl içerisinde dört kez unvanını korudu. Uzun bir şampiyonluk dönemi oluşturarak eski şampiyonu karşılamaya hazır olduğunu ifade etti. ''Suzuki-gun döneminden döneminden gelen ilişkiler sebebiyle, önceki mücadelemizde beni meydan okuyucu olarak çağırdıkları bir durum mevcuttu. Bu durum sevdiğim bir ifade olmasa da, duygusal bir açıdan bakanlar olabilir. Ancak bu sefer kesinlikle öyle bir şey yok. Altı aydır şampiyon olarak kemerimi başarıyla koruyorum ve artık Desperado'yu aşmak gibi bir amacım yok. Şimdi sadece en güçlü meydan okuyucuyu karşılamak istiyorum'' diyerek kendisine olan güvenini dile getirdi.
2010 yılında Meksika'da profesyonel güreş kariyerine başlayan ve 2019'dan beri New Japan Pro-Wrestling'de mücadele eden DOUKI, Tokyo Dome'nin ana kartında ilk kez yer alacak. Güreş dünyasında ''alttan gelen'' birisi olarak bilinse de, bu durumun kendisi için özel bir anlam ifade etmediğini belirtti. ''Etrafımdakiler bunu anlamlı bulabilir ama ben şu anda şampiyonum ve Junior divizyonunun yüzüyüm. Bu pozisyonda olup, ana kartta olmaktan mutlu olduğumu söylemek istemiyorum. Aksine, maç sıralaması hakkında konuşması gereken kişi olduğumu düşünüyorum. Altıncı maçta yer almak bence yanlış bir karar.'' diyerek şova yönelik memnuniyetsizliğini ifade etti.
Etkinlikte IWGP World Heavyweight Championship maçı (şampiyon Zack Sabre Jr. vs. meydan okuyucu Shota Umino) ana maç olarak olarak belirlenmiş durumda ve toplam dokuz maç bulunuyor. DOUKI, Junior kategorisindeki en prestijli unvan mücadelesinin altıncı sırada yer almasının kabul edilemez olduğunu düşünüyor. ''Maç kartıyla ilgili şikayetim yok. Her bir maçın, New Japan Pro-Wrestling'in sunabileceği en iyi kartlardan biri olduğunu düşünüyorum. Ancak dünyanın her yerinde güreştim ve New Japan Pro-Wrestling'in Junior güreşinin dünyada en iyisi olduğunu düşünüyorum. Her maçın bir anlamı olduğunu anlıyorum ama IWGP Junior Heavyweight Tag Team Championship maçının birinci sırada olması da bana göre garip. Açıkçası Junior kategorisinin küçümsendiğini hissediyorum.'' dedi.
Tetsuya Naito ve Hiromu Takahashi'nin Singles Match'inin yarı finalde (CO-Main Event) yer alması hakkında da konuşan DOUKI, unvanların değerlerinin göz ardı edildiğini ifade etti. ''Bu maçın neden yarı finalde yer aldığını anlıyorum. Bunun sebebini ve hayranların bu maça olan ilgisini de biliyorum. Ancak mesele şu: Kemer nedir? İkisinin de kemeri yok. Etkileyici güreşçiler olduklarını kabul edelim ama şirketin bir unvan maçını bu maçın altına koyması bana göre yanlış. Kemer, yeteneğin ve başarının bir sembolüdür." diyerek düşüncelerini dile getirdi.
DOUKI, şikayet etmekle yetinmeyeceğini belirtti. ''Açıkçası hiçbir maça yenilmeye niyetim yok. İçimde bir rahatsızlık var ama Junior divizyonu olarak bu etkinliği yıkıp geçecek bir maç sergilemek istiyorum. Öyle ki, bir sonraki yıl Tokyo Dome'un ana maçında Junior unvan maçının yer almasını sağlayacak bir performans sergilemek istiyorum.'' iyerek kararlılığını vurguladı. Zorluklara karşı koyarak en büyük sahnede gerçek gücünü göstermeyi hedefliyor.
Kaynak