Esenyurt'ta da olaylar yaşanıyordu twde gördüğüm kadarıyla.
Çok değil 2 hafta önce Bahçeli Öcalan Meclis'te konuşsun diyor, TUSAŞ'a saldırı oluyor en sonunda da kayyumlar atanıyor.
Kayyum atanan belediye başkanlarının terör ile ilişkili olduklarını ben de düşünüyorum bu arada ama konu o değil. Ahmet Türk örneğin 3 kere kayyum yemiş. Ya bu adam ilk kayyumu yedikten sonra neden 2 kere daha seçime girmesine izin veriyorsun? Bir de tüm bu yaşananlar bir düğmeye basılmış gibi. Terörle mücadelemizi verelim ancak bu kayyumlar terör ile mücadele için değil yeni anayasa için atılıyor.
Ayrıca Bahçeli'nin Öcalan çıkışı sonrası ona gelmesi gereken tepkiler CHP'ye kanalize olmuş durumda. Bunun için seçmeni %100 suçlayamam. Dem Parti ile miting yaparsan ve yapılan o mitingde Dem Parti eş genel başkanı Sakine Cansız'ı falan anarsa seçmen de elbette CHP'ye tepkisini gösterir. Tarihi gafı da unutturmuş olursun.
Aslında Bahçeli'nin gafı ne zaman gündemden düştü biliyor musunuz? ÖÖ'nün "El Yükseltme" çıkışından sonra. ÖÖ kendisini "ya ben aslında Kürtler'e de ülkemizde eşit hissedebilecekleri bir ortam sunmak istiyorum" diye savundu da bu halka böyle yansımadı. Yanlış bir iletişim gaf diyelim iyi niyetli bir şekilde. Ya da kasten böyle gaflarda bulunup üzerine düşen rolü de oynuyor olabilir. Bilirsiniz KK da zamanında iktidara ne zaman tepki oluşsa saçma gaflarla okları üstüne çekiyordu.
Özetle tüm bunlar yeni anayasa için yapılıyor. Sonumuz hayrolsun ancak ben maalesef parlak görmüyorum.