GoT dizisi ile LOTR üçlemesi arasında hangisini tercih edersiniz? Dilerseniz sadece sinema/televizyon olarak değil, edebi çerçevede değerlendirip kitapları da göz önünde bulundurabilirsiniz.
Bu çok doğru bir yorum ki bence temel fark bu. O sebeple ben buradaki seçimi yine yüksek oranda kişisel tercih olarak değerlendiriyorum senin gibi. Belirttiğin öncül, benim için çok elzem değil; aksine LOTR'deki fantastik tarafa daha yakın olan seçenek bana daha cazip geliyor. Komplikelik hususunda da yüzde yüz haklısın.ASOIAF’ın gerçek dünya ile örtüşen karakter yapısı
GoT, dramatik açıdan çok daha ileride.
Demek istedigim sey Lotr'un daha basit bir hikaye dili olmasi. Herkesçe ilk seferde anlaşılabiliyor. Karakterler daha keskin. Ya iyiler ya kotu. GoT'taki diyaloglar, olaylar sonradan ve biraz daha uzerine dusunerek ulasilabilen seyler. Cok daha katmanli. Evet ikisi farkli amacli seyler ama soru da ikisini kiyaslamaya yonelik. GoT dizi olmanin avantajinin hakkini vermis. Karakterler daha gercekci.Bu çok doğru bir yorum ki bence temel fark bu. O sebeple ben buradaki seçimi yine yüksek oranda kişisel tercih olarak değerlendiriyorum senin gibi. Belirttiğin öncül, benim için çok elzem değil; aksine LOTR'deki fantastik tarafa daha yakın olan seçenek bana daha cazip geliyor. Komplikelik hususunda da yüzde yüz haklısın.
Şuna pek katılamadım kral ya. Bence iki işte güdülen temel yol farklı. En basitinden bunu sinema filmi olarak kurgulamak ile dizi olarak kurgulamak bambaşka şeyler. GoT, içinde daha fazla dramatik öge barındırsa da LOTR'de yüksek seviyede keskinliğe sahip mesela görsellik ve aksiyon anlamında. Diyalog kısmında bence de GoT'tur. Bu sebeplerle işlerin amacı da bir o kadar farklıyken çok daha ileride demek, benim çok katıldığım bir şey değil naçizane.
Eyvallah Özer’im şimdi daha iyi anladım kastını. Zaten kıyaslama hususundaki görüşüm direkt olarak senin dediklerine değil, kıyasın aslında daha derinlik barındıran noktalarıydı; farkları net olarak çizmek istedim.Demek istedigim sey Lotr'un daha basit bir hikaye dili olmasi. Herkesçe ilk seferde anlaşılabiliyor. Karakterler daha keskin. Ya iyiler ya kotu. GoT'taki diyaloglar, olaylar sonradan ve biraz daha uzerine dusunerek ulasilabilen seyler. Cok daha katmanli. Evet ikisi farkli amacli seyler ama soru da ikisini kiyaslamaya yonelik. GoT dizi olmanin avantajinin hakkini vermis. Karakterler daha gercekci.