Teoman Mültecilerle İlgili Bir Şeyler Saçmalamış


Beast Incarnate

#uncensored☝️
Katılım
27 Haz 2023
Konular
6,210
Mesajlar
15,931
Beğeni sayısı
4,053
PG Nakit
3,280
Konum
İzmir
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Son cümleye kadar bayağı saçmalamış ama son cümlede inanılmaz haklı.
Son cümleden önceki kısmı da biraz açayım. Şu “Suriyeliler değil de ‘herhangi beyaz ırktan bir Avrupalı’ gelse onlara böyle yapmazsınız” argümanının yıllardır hala bayatlamamış olması çok can sıkıcı. Bunlar Norveç’ten aynı sebeple göç aldığımız takdirde Norveçlilerin de Suriyeliler gibi kadınları taciz edeceklerini, sokakta ilk gördükleri insanı gasp edip bıçaklayacaklarını, ülkenin demografik yapısını bu denli bozacağını falan zannediyor herhalde. Hadi diyelim gerçekten de Norveç’te bir şeyler oldu ve sığınmacı göçü aldık, oradan gelen sığınmacılar da Suriyeliler gibi birçok suça karışıp insanımıza rahatsızlık verdi; onları bu senaryoda da bağrımıza basıp savunacağımızı düşünmeleri de çok komik. Kaldı ki Norveç’ten alacağımız göçün demografik yapımızı bozması da oldukça imkansız. Çünkü Suriye’den bugüne kadar aldığımız göç, Norveç’in toplam nüfusundan 2-3 kat daha fazla en az. Ülkenin sağı da solu da merkezi de 3 boyutlu düşünmekten çok uzak, sonra vay efendim neden sosyal medya insanları kanaat önderi gibi takılıyor. E takılmasın mı abi hal böyleyken?
 

Huma

huma
Katılım
9 May 2024
Konular
36
Mesajlar
410
Beğeni sayısı
103
PG Nakit
150
Yo saçmalamamış adam haklı. Mültecilere ırkçılık yapıp başka ülkenin mültecisi olmak istiyorlar.
Başka ülkeye gitmek isteyenlerin en büyük sebebi en temel hakkı olan yaşama hakkının her an kelimenin tam anlamıyla kimliği belirsiz, ceketini tellerin üstüne atıp ülkesine gelen 10 MİLYON Ortadoğu vatandaşının elinde olması. İkinci sebebi ise ekonomi. Bu insanlara verilen destek kesildiği anda ekonomiye yapacağı katkıyı da anlamak için ekonomist olmaya gerek yok.
 

Hülya Avşmaz

Haftanın Üyesi
Katılım
2 Tem 2023
Konular
7
Mesajlar
1,518
Beğeni sayısı
197
PG Nakit
90
RPG Karakteri
Taylor Rotunda
Favori Güreşçi
Will Ospreay
Yarı yarıya haklı. Mülteci olmamasını isteyenler şahsen saçmalıyor bizim derdimiz mülteci olması değil kontrolsüz göç alınmasıdır. Düzgün bir sınır denetimiyle başından beri kimliği belli kişileri şartlı şekilde yerleştirmeliydik ve belli bir sınır belirlemeliydik ama bunun yapılmaması mültecilerin değil devletin hatasıdır. Son cümleye de sonuna kadar katılıyorum Londra’nın son hali zaten ortadayken özellikle, hiçbir vasfı olmayan, İngilizce bile bilmeyen insanların kendisini Avrupa hayalleri ile avutması çok gülünç.
 
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: