O'Reilly'nin her ne kadar yakışsa da bitmek bilmeyen stable aksiyonundan çıkıp bireysel bir süreç yürütmesi kariyeri açısından bir dönüm noktası olabilir, yeteneğine şüphe yok.
Finish the story mevzudu var ya heh işte O'Reilly'de o yarım kalıyor. Bu adamı 2014-2017 arsı ROH'de takip ettim tam şampiyon oldu derken WWE ile anlaştı ve yine tag team oldu. Orada da tam bireysel bir şeyler yapıyor derken ayrıldı. Yani adam tam bireysel bir olaya giriyor ve hikayesini tamamlamadan şirketten ayrılıyor. Güncel AEW izlemiyorum bir tek EVP olayına yarım yamalak hakimim ancak ben 2 senelik bir sakatlıktan sonra kendisini doğru dürüst bireysel izletememiş O'Reilly'nin bireysel şans bulamamasına çok da bir şey demem. Yani Castagnoli bile şu an boşta geziyor üstelik. Yine tag team stable olmamalı ama gimmick ve hikaye bulunması farz yani. Aslında ROH efektif kullanılsa bu adamlar kendilerini orada iyi gösterip Dynamite'te fişek olabilirlerdi. Fakat güncel ROH bir kara delik gibi.
Yani geçmişte çok PWG ve ROH izlemediğimden yüksek atmak istemiyorum da O Reilly'de garip bir durum var. O'Reilly güreş stilini ve kendisini insan olarak sevsem de bookingi beni kendinden soğuttu. Kabataslak O'Reilly booking'i şu değil mi ben mi yanlış biliyorum:
1) PWG'de Adam Cole ile takım ol, Cole seni satsın intikam al.
2) ROH'da Adam Cole ile takım ol, Cole seni satsın intikam al.
3) NXT'de Adam Cole ile takım ol, Cole seni satsın intikam al.
4) Adam Cole ile takım ol, Cole seni sat- amadan sakatlansın boş kal.
Bu adam 3 şirkette neredeyse tamamen aynı şekilde booklandı. Dördüncüde de oraya gidiyordu. Karakteri ne yazık ki hep Adam Cole'dan kazık yiyen adamdı. Galiba PWG'deki maçlarının başında Cole O'Reilly'e sonsuza kadar onun hayat kadını olacağını söylemişti ve ne yazık ki bookingi bunu doğrular nitelikte. Cidden kendi karakterini kendi başına ve tüm bu stable olaylarından -özellikle Adam Cole'dan- uzak bir şekilde yaratması lazım.