"Profesyonel Güreşin Yüz Karasısın, Tommy!" | Promo Çeviri


Başlık: "Profesyonel güreşin yüz karasısın, Tommy!"
Promoda Olan(lar): Cactus Jack
Tarih: 03.10.1995
Şirket: Extreme Championship Wrestling
Şov: ECW Hardcore TV #128
Feud: Raven vs. Dreamer​


"1985'te 20/20'de güreş endüstrisine meydan okuyan bir program vardı, bir tür olumsuz ışık altında tasvir ediyordu. Tommy, eğer dinliyorsan anlamaya çalış, ben dünyanın en büyük güreş hayranıydım. Televizyonun karşısına geçip, hakkında çok az şey bilmeme rağmen sevdiğim ve değer verdiğim bir işi kötüleyen insanları görmek, dahası arkadaşlarımın bana gülerek "Bu işe mi bulaşmak istiyorsun?" dediklerini görmek benim için kolay değildi.

O gece yatağa girdiğimde kafamda dans eden şeker kırıntıları değil; kırık kemikler, hırpalanmış bedenler, kanlı cesetler vardı ve kendi kendime şöyle dedim: "Eğer bu yaptığım son şeyse, kendimi kurban etmek zorunda kalırsam, dünya profesyonel güreşe saygı duyacak." Geçtiğimiz on yıl boyunca kendimi feda ettiğim ve Afrika'dan Asya'ya, Güney Amerika'dan ECW Arena'nın tam ortasına kadar geçmişimin en iyi kısmını beton zeminlerde bıraktığım için bu rüya gerçek oldu.

Gerçekten ne oldu? Almanya'nın Münih kentinde bir hastane yatağında yatarken, kulağımın çöp tenekesine atılmasını izlerken, formaldehitin Almancasını bilmediğim için onu eve geri götüremezken, gerçekten nereye geldik? Ve hemşirenin odama girip çöp kutusunun dibinde duran vücudumun o parçasına bakarak "Das ist doch alles gespielt.", yani "Hepsi büyük bir şaka." demesi. Affedersiniz, sigara içen birinin ciğerlerini açıp "Aman Tanrım, sigaranın sizin için iyi olduğunu sanıyordum" dediğinizi bilmiyordum. Terry Funk'ın çalışmayan karaciğerini açıp "Kırk yıllık ağır içkinin bu kadar zarar verdiğini bilmiyordum" diyebilir misiniz? Eğer bir hastaya bu tür bir saygı gösteriyorlarsa, beni farklı kılan neydi?

Çünkü ben bir güreşçiydim ve ne kadar diş kaybedersem kaybedeyim, ne kadar kulak kaybedersem kaybedeyim, ne kadar beyin hücresi ölmek zorunda kalırsa kalsın profesyonel güreşçilere ve profesyonel güreşe asla saygı duyulmayacak. Ve öyle bir noktaya geldim ki, artık buna değmiyor. Buna değmez. Tommy Dreamer, güreşe gerçekçi bir şekilde hayatını kazanmanın bir yolu olarak bakmaya başlamalısın, ne eksik ne fazla. Ve bu sadece iş olduğu sürece, World Championship Wrestling'in sıcak kollarına sarılsan iyi olur çünkü ECW hayranları senin ölümün olacak. Görüyorsunuz, onlar ECW güreşini bizim değil kendilerinin yönettiğinin farkındalar ve hepimizden daha akıllılar.

Ne oldu Tommy, All Japan Wrestling'den şortun ve çizmelerinle döndün ve "Vallahi güreşeceğim" dedin. Giant Baba sana bir düzine yumurta verip "Bunları Jumbo Tsuruta'nın kafasına çak" mı dedi? Profesyonel güreşin yüz karasısın, Tommy. Lanet bir aptala dönüşüyorsun ve ben orada oturup bunu kabul edemem. Ahlaki bir yükümlülüğüm var!

Profesyonel güreşin çorak topraklarını incelediğimde, Tommy, anlamaya çalış, ben insan sosyolojisinde başarısız bir deneyden başka bir şey değilim. Ve bunu kabul edebilirim. Ama en hastalıklı hayallerimde bile beton zemine atlayan, benim adıma intihar eden başka insanlar olacağını düşünmemiştim, sanki ben o hasta orospu çocuklarının koruyucu aziziymişim gibi. Savunduğum tek şey bu mu, Tommy? J.T. Smith'in betona kafa üstü düştüğü bir arenada oturup taraftarların "You F'ed Up" tezahüratını duymak için mi duruyorum? Öyleyse, siktir git! Biz artık bir güreş organizasyonu değiliz. Dünyanın en büyük kukla gösterilerinden biriyiz. Arenada oturup maçımı senin yönetmene izin verirsem kendimi öldürürüm. "1, 2, 3 zıpla, 1, 2, 3 zıpla." Tabii ki bu ben değilim çünkü ben kimsenin yardakçısı değilim.


Birazcık gururun ya da sağduyun olsaydı, o insanların seni sevmediğini, sana güldüklerini fark ederdin. Bu sporun gördüğü en kötü mağlubiyeti aldın ve hala suratına doğru gülüyorlar. Altı ay önce kolumu sana dolamıştım ve "O çok sert, o çok sert" diyerek seni destekledim. Bunun için korkunç, acı dolu bir ölümü hak ediyorum Tommy, çünkü kendimi sorumlu hissediyorum. Geceleri yatağa giriyorum ve sonsuzluğumu nerede geçireceğimden emin değilim. Ve sen, Tommy, sen benim kurtuluşumsun çünkü seni Turner ailesi içinde takdir edilebileceğin, sevilebileceğin ve en ufak bir saygı görebileceğin daha iyi bir organizasyona teslim ederek belki benim için de bir şans doğabilir.

Bunu bir daha düşünün, çünkü Cactus Jack'e evet demeniz benim için çok şey ifade eder. Ve hayır dersen, bunu ebedi azabıma onay damgası vurman olarak kabul etmek zorundayım. Sana güveniyorum, seni küçük bencil pislik. Seni incitmeme neden olma, çünkü yapabilirim. Bana bunu yaptırma ve eğer Tanrı şahidim olsun ki bunu yaparsam, ECW Arena'daki o küçük pisliklerin önünde olmayacak. Sadece sen ve ben olacağız Tommy, ne zaman ve nerede olacağını bilmiyorsun. Beni cehennemin dibine göndermek istemiyorsan, çağrıma cevap ver ve de ki, "Tamam Cactus, sen kazandın, pantalon askılarımı takacağım, bıyığımı düzelteceğim ve Eric Amca'yı arayıp 'Beni de say' diyeceğim."

Çünkü sadece kendine iyilik yapmakla kalmayacaksın, sadece kendi hayatına yardım etmekle kalmayacaksın, benimkini de kurtaracaksın. Benimkini kurtarmış olacaksın. Benimkini kurtarmış olacaksın."

 

Sikiru

PG.com Kullanıcısı
Katılım
2 Tem 2023
Konular
47
Mesajlar
1,625
Beğeni sayısı
644
PG Nakit
250
Bundan 2 hafta önceki Cane Dewey promosu hala tüylerimi diken diken eder. Foley'in promolarındaki duygu derinliğinin profesyonel güreş tarihinde hiçkimse tarafından ulaşılamıyan bir eşik olduğuna inanıyorum ve bu yeterince takdir edilmiyor. Çok çok kıymetli bir çeviri, eline sağlık.
 

Doktor Hektör

The Irish Ace
Katılım
2 Tem 2023
Konular
124
Mesajlar
561
Beğeni sayısı
158
PG Nakit
475
Konum
Konya
Hektör bu nasıl bir return böyle, bana kaçak network çözdürüp random ECW bölümü açtıracaksın.
Sitenin database'ini genişletmek lazım, yakın zamanda daha fazla paylaşmayı düşünüyorum. Önceden bi kaç tane salayım dedim. Teşekkürler övgüleriniz için.
 
Katılım
2 Tem 2023
Konular
141
Mesajlar
6,452
Beğeni sayısı
1,445
PG Nakit
1,115
RPG Karakteri
"starboy" Wes Lee
Favori Güreşçi
CM Punk
Okuduğum en iyi promo. İnanılmazmış, Mick Foley’in bu işin en iyilerinden birisi olduğunu biliyordum da bu kadarını beklemiyordum. Vallahi müthiş, eline sağlık.
 

Hacken

Joe Hendry
Katılım
2 Tem 2023
Konular
10
Mesajlar
3,954
Beğeni sayısı
1,087
PG Nakit
280
RPG Karakteri
Bryan Danielson
Favori Güreşçi
Joe Hendry
Bundan 2 hafta önceki Cane Dewey promosu hala tüylerimi diken diken eder. Foley'in promolarındaki duygu derinliğinin profesyonel güreş tarihinde hiçkimse tarafından ulaşılamıyan bir eşik olduğuna inanıyorum ve bu yeterince takdir edilmiyor. Çok çok kıymetli bir çeviri, eline sağlık.
Muhteşem bir nokta şurası çok katıldım. Hatta arttırıyorum, karakter gelişimlerinde de bu duygu derinliğinin temelini en iyi atan kişi.

Eline sağlık Hektor, hoş geldin tekrar.
 
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: