WWE: Backlash France | PPV İncelemesi


Beast Incarnate

#uncensored☝️
Katılım
27 Haz 2023
Konular
4,964
Mesajlar
13,194
Beğeni sayısı
3,425
PG Nakit
3,015
Konum
İzmir
RPG Karakteri
Brock Lesnar w/ Paul Heyman
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Hazırlayan: Doğan "Beast Incarnate" Yavuzer

CS-037181_LVE_Backlash-Key-Art-1920x1080--ef56e2990e0b2c7de3f631f041bde489.jpg


Şirket: WWE
Şov: Backlash France
Yer: Décines-Charpieu, Lyon, Fransa
Arena-Kapasite: LDLC Arena - 11.500
Tarih: 4 Mayıs 2024

WWE: Backlash France - Maç Kartı

Sırası
Maç
Maçın Türü / Ortada Olan Kemer
Süre
1
Kevin Owens & Randy Orton vs. The Bloodline (Solo Sikoa & "MFT" Tama Tonga)
Tag Team Street Fight
19:38
2
Bayley (ş) vs. Tiffany Stratton vs. Naomi
WWE Kadınlar Şampiyonluğu
13:34
3
Damian Priest (ş) vs. Jey Uso
Dünya Ağırsiklet Şampiyonluğu
15:47
4
Kabuki Warriors (Asuka & Kairi Sane) (ş) vs. Bianca Belair & Jade Cargill
WWE Kadınlar Tag Team Şampiyonluğu
17:22
5
Cody Rhodes (ş) vs. AJ Styles
"Tartışmasız" WWE Şampiyonluğu
27:18

WWE: Backlash France - Şov İncelemesi

Şov açılışını gerçekleştiriyor promonun ardından. Muazzam bir atmosfer var cidden ya, inanılmaz keyifli kılacak şovu bu atmosfer. Fransa seyircisine aşık olduk.

Gecenin açılış maçı için ilk olarak Kevin Owens ve Randy Orton, ardından Bloodline ikilisi geliyor. İki ekip ringde yüz yüze geliyorlar şimdi. Laf dalaşındalar derken Owens ve Tonga dip dibe geliyor ve zil çalmadan kavgaya girişiyorlar! Ortalık karışıverdi birden! Dışarıya kadar gidiyor dört isim de. Owens, Tonga'yı yarınları yokmuşçasına dövüyor, Orton da Sikoa'ya saldırıyor ve kafasını masaya vuruyor. Hakemler araya girmeye çalışıyor güç bela ama nafile! Güvenlikler de geldi şimdi ve zapt etmeye çalışıyorlar ama Owens'tan peş peşe Stunner'lar! Bitmiyor asla bu dalaş! Derken Nick Aldis burada!

Nick Aldis: Bu kadar yeter! Bu kadar yeter! Kesin dedim size! Hakemler, güvenlikler sizi kesmeyecek belli! (Birkaç kelime Fransızca konuşuyor) Ama tahmin edin ne oldu? Bu maçta an itibariyle diskalifiye yok ve Street Fight maçı olacak!

Seyirciden muazzam bir reaksiyon geliyor ve zil hemen çaldı!

Tag Team Street Fight Maçı
Kevin Owens & Randy Orton vs. The Bloodline


Maç zaten çoktan başlamıştı diyebiliriz ve inanılmaz bir kavga var şu an! Orton, Solo'yu alıp seyircilerin oraya kadar götürdü; Owens ise Tonga ile beraber daha aşağıda ama onlar da seyircilerin arasında. Prime şişesiyle dövüyor Owens, Tonga'yı puhahahahahahahahaha. Orton da bu sırada seyircilerin arasında şovunu yapıyor. Face ekip iki kademede de üstün durumda şu an. Orton ringe dönmüş durumda. Owens ise Solo'yu alıyor bu sırada ve sandalyede yumruklarken Tonga kurtarıyor onu! Bloodline 2'ye 1 üstünlük kurdu seyircilerin arasında şu an için de Owens'ı ringe doğru götürüyorlar derken Orton intikal ediyor oraya ve ikisine de dalıyor. Orton'a aparkat geliyor Solo'dan bu sırada. Şimdi Owens döndü ve Tonga'yı bariyerlerden arka tarafa atıyor. Solo'ya Superkick! Owens çıkıyor şimdi bariyerin üstüne ve Tonga'ya Frog Splash! Maç sonunda ringe yakın bir yere taşındı ve face ekibin üstünlüğü devam ediyor hala. Orton alıyor Tonga'yı ve anonsör masasına doğru Side Slam! Kaldırıyor ve diğer masaya da geldi! Muhteşem başlayan maç muhteşem ilerlemeye devam ediyor! Owens da bu sırada Solo'ya çelik merdivenlere doğru DDT vuruyor! Orton ringin altın açıyor şimdi ve çöp kovası kapıyorlar bir tane! Kovanın kapağı Owens'ta, Orton ise elindeki kovayı Tonga'nın kafasında yamultuyor! Owens da elindeki kapağı Solo'ya fırlatıyor. Orton şimdi Owens'a bir kendo stick veriyor ve Owens onunla Solo'ya birkaç defa vurduktan sonra yerden o da bir çöp kovası alıyor ve Solo'ya geçiriyor çöp kovasıyla! Owens şimdi Tonga'yı masaya yatırıp tutuyor ve Orton da bir kendo alıp Tonga'ya iki defa arka arkaya vuruyor. Face ekibin şovu devam ediyor. VE ORTON VE OWENS BİRER MASA ÇIKARIYOR! GET THE TABLESSSS! Owens masayı ringin dışına kuruyor, Orton ise diğer masayı ringe sokuyor. Şimdi Owens, Tonga'yı alıp dışarıdaki masaya doğru yatırıyor. Tonga'dan ufak bir karşı atak denemesi gelse de Owens onu savuşturup masaya yatırıyor ve birkaç yumruk vurduktan sonra aprona çıkıyor. SUCK IT ÇEKİYOR VE FROG SPLASH! MASAYA DOĞRU! TONGA PERT! Şimdi ringdeyiz Orton masayı ringe kurup Solo'yu alıyor ama Solo'dan bir aparkat! Orton'ı omuzluyor hemen ve MASAYA DOĞRU SAMOAN DROP! ORTON BAŞARAMADI, SOLO KIRIYOR MASAYI!

Orton yerde şimdi, Solo ringde ahkam keserken Owens ringe girip Solo'ya dalıyor. Ve Stunner!? Hayır, Solo kurtuluyor ve Clothesline! Owens yerde! Bloodline bu aşamada biraz toparlanmaya başlıyor gibi. Tonga da dönüyor ringe şimdi ve Owens'a saldırısını sürdürüyor. Bu sırada Solo ringden iniyor ve bir kendo stick sallıyor ringe. Kendo şimdi Tonga'da ve onunla vuruyor Owens'a. Solo aldı şimdi kendo sticki ve o da Owens'ın karnına vuruyor. Köşede saldırısını sürdürüyor Solo. Tonga eline çöp kovasının kapağını alıyor şimdi. Solo da karşı köşede ve Owens'a Hip Attack! Tonga da kapakla Owens'ın kafasına vuruyor peş peşe! Dışarıda yamulan kovayı da alıp geliyor Tonga şimdi ama Owens onu aniden indirip yumrukluyor derken Solo kovayı alıp Owens'a geçiriyor bu sefer! Bir de kafasına! Şimdi kovayı ringin ortasına koyuyor Solo ve kendo ile Owens'a saldırısını sürdürüyor. Tonga ringden inip alttan bir masa çıkarıyor ve ringe alıyor şimdi. Solo masayı köşeye yaslıyor. Bu sırada Owens, Tonga'ya saldırıp onu ringin dışına atıyor. Solo da hemen Owens'ın üzerine üşüşüyor ve ona köşede peş peşe Headbutt'lar vuruyor. Şimdi tutuyor Owens'ı ve masaya doğru götürüyor AMA OWENS BUNU TERSİNE ÇEVİRİYOR YOLUN ORTASINDA VE SOLO MASAYI YARIP GEÇİYOR! SOLO YERLE BİR! O esnada Tonga ringe girip Owens'ı Clothesline ile indiriyor! Şimdi alttan birkaç adet sandalye çıkarıp ringe sokuyor Tonga ve hemen ringe dönüp bir tanesini eline alıyor. Owens doğrulmaya yelteniyor, Tonga onu beklerken arkasında birisi var.

Randy Orton! Sonunda kalktı be! Tonga onu fark edip arkasını dönüyor, aralarında ufak bir mesafe var şimdi. Tonga elindeki sandalyeyle vuruyor ama Orton çekiliyor ve Clothesline! Bir tane daha! Hemen ardından Powerslam! Şimdi iplerin oraya alıyor Tonga'yı ve bir de Elevated DDT! Şimdi RKO zamanııııııı! Tonga kalkıyor ve R-K-O! KOYDU GEÇTİ! TUŞ GELİYOR 1---2--- SOLO SON ANDA! SOLO SON ANDA BOZDU TUŞU! Şimdi Orton'a peş peşe Headbutt'lar vuruyor ve Orton düşüyor dışarı. Solo da iniyor ve Orton'ın kafasını anonsör masasına vuruyor. Ardından masanın üzerini boşaltıp Orton'ı masaya çıkarıyor ve kendi de çıkıyor şimdi. Samoan Spike gelecek! Samoan Spike gelecek! HAYIR ORTON O ELİ ÇEKİYOR ÜZERİNDEN VE BİR RKO DA DSOLO'YA! RKOUTTTA NOWHERE ULAN! Şimdi Owens kalkıyor ringde ve elinde sandalye var. Tonga'ya vuruyor yerdeki dört sandalyeyle arka arkaya ve o sandalyeleri şimdi dip dibe açıyor ve orada ufak masamsı bir sistem kuruyor. Owens'tan şov var! Tonga'yı yatırıyor sandalyelerin üzerine ve köşeye çıkıyor ama Tonga çabuk toparlanıp Owens'a yumruklar vuruyor. Şimdi o da çıktı köşeye ve Owens'a peş peşe Headbutt vuruyor. Superplex deneyecek! AMA OWENS NAPTI LAN ÖYLE! İNANILMAZ BİR TOP ROPE BRAINBUSTER! SANDALYELER YAMULUYOR! OWENS TUŞA GİDİYOR ŞİMDİ 1---2--- BİRİ HAKEMİ AŞAĞI ÇEKİYOR! TANGA LOA! WTFFFFFFFF TANGA LOA BURADA LAN! OHA NE ALAKA LAN ALLAAAAAAAHHHHHHHHHHH! JACOB FATU BEKLİYORDUK BİZ GELENE BAK! TANGA LOA ŞİMDİ YERDEKİ ÇELİK MERDİVENİ ALIP ORTON'A VURUYOR ONUNLA! OWENS'A DA VURUYOR! SOLO RİNGDE VE OWENS'A SANDALYEYE DOĞRU URANAGE VURUYOR! ARDINDAN KALDIRIYOR VE SAMOAN SPIKE! TUŞA GİDİYOR SIKOA 1---2---3! BİTİYOR MAÇ!

Kazananlar: The Bloodline (Solo Sikoa & Tama Tonga) (19:38)

035_BL_05042024AT_11441t--15b4c623b6164d228458cbd6661ff43e.jpg


Şahane, inanılmaz, harika bir maç! Muazzam bir sürpriz debut! Seyircinin katılım zaten hayvanlar gibi iyi, daha ne isteyelim bir maçtan? Şahaneydi her şeyiyle, Street Fight hamlesi muazzam derecede iyi oldu. | ****1/2

Owens'ın suratı kanlar içinde. Bloodline üçlüsü klasik tauntlarını yapıyor, Heyman yerdeki Owens'a bakıyor ama Solo'nun azarlaması üzerine kalkıp korka korka o da pozlamaya katılıyor.

5950


Ve gecenin sıradaki maçı için ringdeyiz. IT'S TIFFY TIME! Yavrumuz, güzelliğimiz geliyor. Gecenin sıradaki maçı WWE Kadınlar Şampiyonluğu! Tiffany'nin ardından Naomi ile WWE Kadınlar Şampiyonu Bayley de ringdeki yerini alıyor ve anonsların ardından maça geçiyoruz.

WWE Kadınlar Şampiyonluğu Maçı
Bayley (ş) vs. Tiffany Stratton vs. Naomi


Seyircinin muazzam Bayley desteğiyle başlıyor maç. Bayley'nin seyirciyle ufak ufak bütünleşmelerinin ardından Tiffany direkt Naomi'ye dalıyor. Bayley'e de dalıyor ama Bayley'den Arm Drag! Naomi'den de ona geliyor şimdi! Hemen Tiffany'e gidiyor Naomi ama Tiff ufak tefek takla şovlarla Naomi'yi dodgeluyor. Şimdi Bayley ve Tiff itekleşiyorlar, bu sırada peş peşe roll-up sekansları yaşanıyor üçlü arasında ama bu çok sürmüyor. Şimdi Bayley'den Tiff'e Sliding Clothesline! Naomi'ye de aynı tarifeden gelecek derken Naomi'den roll-up! Bayley terse çeviriyor ama Naomi de bunu atıyor. Tiff'ten bu sırada ikisine birden roll-up! 1---2, atıyor iki isim de! Şimdi üçlü yeniden ayakta. Tiffany'e karşı ortak çalışıyor face ikili bir an için. Ama Tiff bu oyunu bozup Bayley'i köşeye fırlatıyor. Naomi'ye de Clothesline deniyor ama Naomi Drogba gibi kayarak savuşturuyor bunu sjkdfjskdfslkjs. Şimdi de Bayley'e Clothesline! Bu sırada Tiff, Naomi'yi köşeye alıp Aghahowa muhteşem taklalardan sonra Back Elbow! İplerden sekerken Bayley onu Clothesline ile karşılıyor! Şimdi Naomi'ye Sunset Flip deniyor, Naomi direnirken Tiff'ten Double Stomp! Bayley'e tuş ediyor Tiff derken hemen tuşu Double Knee ile bozuyor. İki isim üzerinde de tuş deniyor ama başarılı olamıyor. Tiff şimdi Naomi'yi dışarı alıyor ve ringde Bayley'i hırpalıyor. Ringdeki üstünlük Tiffany'de şu an. Bayley birkaç yumrukla ayaklanmayı başarıyor şimdi ve iplerden sekiyor ama Tiff'ten Clothesline! Tuş deniyor 1---2 olamadan Bayley atıyor. Tiff rakibini hırpalamaya devam ediyor, şimdi köşeye alıyor Bayley'i ama Bayley köşeye ufaktan çıkıp atlayarak roll-up deniyor ama yine başarısız. Tiff kalktığı gibi yine indiriyor Bayley'i. Bir daha köşeye alıyor ve taklasını atıp Back Elbow'u koyuyo- hayır Bayley onu karnında yakalayıp German deniyor derken Tiff şimdi yakalıyor ve Alabama Slam! Tuşa gidiyor Tiff, 1---2- Naomi bozuyor! Naomi, Tiff'i iplere yolluyor ama Tiff orada kalıyor ve bir tekme. Naomi geriniyor ve Spear geldi Tiff'e! İki isim de dışarıda şimdi ve Naomi, Tiff'i yumruklayıp bariyerlere atıyor derken Tiff bunu terse çevirdi. Geriniyor şimdi ve parendelerini atıp Back Elbow vuruyor! Seyircilere şeklini yapıyor Tiff ama bu sırada Bayley'den Suicide Dive! Ardından birkaç da yumruk vuruyor ve Naomi'ye yöneliyor. Naomi bariyerlerin arkasından tekmeyi vuruyor Bayley'e ve bariyerin üstüne çıkıp Blockbuster'ı koyuyor! Şimdi yerdeki Tiff'i ringe sokuyor Naomi ve apronda twerk yaparak dövüyor Tiff'i fsdşllşskfddslkşfdsşkl.

Şimdi ringde Tiff ve Naomi de köşeye çıkarak Split-Legged Moonsault vuruyor! Tuş deniyor hemen 1---2-- Bayley bozuyor! Naomi onu alıyor şimdi ve köşeye doğru Bulldog geldi! Hemen köşeye çıkarıyor rakibini Naomi. Bu sırada Tiff, Naomi'yi ayağından çekip düşürüyor ve kendisi çıkıyor. Bayley direniyor Tiff'e. O esnada Naomi kalkıp Tiff'i alıyor Powerbomb pozisyonunda. Ve yaptı! Tuşa gidiyor 1---2--- Tiff atıyor. Anaconda Vise bağlıyor hemen Naomi! Bayley hala köşede derken Diving Elbow Drop ile bozdu kilidi! Naomi üzerinden tuş deniyor şampiyon 1---2-- olmadı, bir de Tiff'te deniyor 1---2- bu da olmuyor! İki isim de doğrulmaya çalışıyor. Bayley'den Naomi'ye köşeye doğru Sunset Flip! Bir de Tiff'e deniyor ama Tiff yemiyor ve roll-up 1---2-- Bayley atıyor. Hemen kalkıyorlar ve Bayley'den ani bir Bayley-to-Belly geliyor! Tuşa gidiyor hemen Bayley 1---2--- Tiff atıyor! Şimdi köşeye doğru gidiyorlar, Bayley Tiff'e yumruklar atarken Tiff aniden Bayley'i köşeye çakozluyor! Ardından omuzluyor ve Rolling Fireman's Carry Slam! Tam köşeye çıkacakken Naomi ayaklarından tutup onu ringin dışına çekiyor ve yumrukluyor. Tiff ayaklarıyla Naomi'yi bariyerlere itiyor bu sırada ve Alabama Slam için kaldırıyor hemen. Naomi taklayla bunu reverselemek istiyor ama Tiff izin vermiyor ve masaya Alabama Slam! Bayley'i de çekiyor şimdi diğer masaya ona da Alabama Slam! İkisini de ringe sokuyor Tiff hemen ve köşeye geçiyor. Prettiest Moonsault Ever ikisine birden! Çekiliyor iki isim de ama Tiff kıvrak bir taklayla ayakta kalıp onlara doğru koşuyor. Ama Bayley ve Naomi'den ekip işi bir Neckbreaker geliyor! Tiff ringin dışına yuvarlanıyor şimdi. Bayley ve Naomi doğruluyor ve birbirleriyle yüz yüzeler. Peş peşe forearmlar birbirlerine. Naomi seriye bağlıyor ve Step-Up Enzuigiri! Ardından roll-up'a alıyor Bayley'i, 1---2-- Bayley terse çeviriyor 1---2---3! Oha lan bitti maç! Puhahahahahahahaha

Kazanan ve hala WWE Kadınlar Şampiyonu: Bayley (13:34)

072_BL_05042024RF_59753t--6e93ea8fec1e9b74e8a67b71afd417ef.jpg


Çok güzel bir tempo ve uyum yakaladı bu üç isim, bayağı memnun kaldım maçın aksiyonundan. Roll-up işi biraz can sıksa da anlayabiliyoruz maçın booking bakımından. İyi maç iyi. | ***3/4

Bayley oturur halde kemerine sarılıyor, Naomi kalkıp onun omzuna dokunuyor ve "ulan seni seni" dercesine gülümseyip Bayley'i kaldırıyor ve galibiyetini onore etmek için elini kaldırıp alanı terk ediyor. Bayley ise ringde kutlamaya devam ediyor.

5950


Gecenin sıradaki maçı Dünya Ağırsiklet Şampiyonluğu için! Jey Uso inanılmaz muazzam bir destekle ringe giriyor, YEET işi seyircinin inanılmaz hoşuna gitti ya. Main Event Jey Uso'ya biz de bayılıyoruz yalan söylemeyelim. Jey'in ardından şampiyon Damian Priest de girişini gerçekleştiriyor ve anonsların ardından maç başlıyor.

Dünya Ağırsiklet Şampiyonluğu Maçı
Damian Priest (ş) vs. Jey Uso


Seyircinin YEET coşkusu bitmiyor zil çalmasına rağmen. Jey seyirciye YEET çektirmeye devam ediyor. En sonuncusunu daha coşkulu çektirecekken Priest dalıyor Jey'e! Şimdi köşedeler. Jey, Priest'i yumrukluyor burada. Priest, Jey'i karşı köşeye alıp vuruyor ama Jey çekiliyor ve son YEET'i çektirdi fdşsdfşsldfkşsdfşkl. Priest dalıyor ona ama Jey savuşturup dışarı alıyor rakibini. Şimdi Suicide Dive için koşuyor ama Priest çekiliyor. Jey de duraksayıp aprona doğru geçiyor ve buradan atlıyor Priest'e ama Priest onu kucağında yakalayıp bariyerlere çarptırıyor. Şimdi bir yumrukla Jey'i ringe sokuyor ve kendi de dönüyor. Jey, Priest'in karnına yumruklar vursa da Priest'ten sağlam bir forearm! Jey yine yerde. Priest köşede, Jey karşı köşede toplanmaya çalışırken Jey'den Back Elbow! İplerden sekiyor ve bir de Jumping Forearm vuruyor Priest ve tuşa gidiyor 1---2, Jey atıyor hemen. Priest kilidiyle üstünlüğünü sürdürmeye çalışırken Jey ona yumruklar vuruyor ama Priest'ten sağlam bir tokat daha! Priest üstünlüğü devam ediyor. Bir de Discus Elbow deniyor ama Jey çekiliyor ve Back Suplex geldi Priest'e. Şimdi doğrulduğu gibi Priest'e karşı atağa geçiyor. İplere yolluyor onu Priest ve Spinebuster! Ama Jey sıyrılıyor ve karnına doğru Superkick! Yerden bir aparkat! Superkick geliyor derken Priest bacağı yakalıyor ama Jey'den diğer bacakla Step-Up Enzugiri! Priest köşede şimdi ve Hip Attack! Ama Priest onu aprona alıyor. Jey'den burada bir Enzuigiri daha ve köşeye çıkıyor hemen. Diving Crossbody! Tuş denemesi Jey'den hareketle beraber 1---2, Priest atıyor. Priest dışarı bırakıyor kendini. Jey'den Suicide Dive! Jey, Priest'i ringe alıyor. Hakem onla ilgileniyor, Jey ringe girerken JD McDonagh burada! Jey bacaklarının arasıyla ipteyken JD'den burada çaktırmadan bir hamle geliyor ve Priest'ten Spear! Tuşa gidiyor hemen 1---2- Jey atıyor. Priest kenardaki JD'i fark edince onu azarlıyor. Sana ihtiyacım olmadığını söylemiştim ne işin var burada falan yapıyor.

O esnada Jey kalkıyor ve Superkick! Priest çekiliyor ve hareket JD'de patlıyor! Bir Superkick'de Priest'e! Hemen köşeye çıkıyor Jey ve Uso Splash! Tuşa gidiyor 1---2-- Priest atıyor! İki isim de yavaş yavaş doğrulurken birbirine yumruklar vuruyor. Şimdi ayaklandılar ve birbirlerine vurmaya devam ediyorlar. Jey'den ani bir Superkick! Priest gerinip sağlam bir forearm koyuyor, Jey'den akabinde Enzuigiri! Priest'ten de cevaben Jumping Corkscrew Roundhouse Kick! Sekans bu tekmeyle beraber son buluyor. Şimdi iki isim yine ayakta ve Jey'den Superkick gelecekken Priest yakalıyor ayağını ve kaldırıp Razor's Edge vuruyor! Tuşa gidiyor 1---2-- Jey atıyor! Priest, Jey'i South of Heaven için bekliyor şimdi. Jey kalktığı gibi boğazlıyor onu ama Jey sıyrılıyor ve iplerden sekip Spear'ı koyuyor! Tuş deniyor hemen 1---2--- Priest son anda atıyor! Jey şimdi köşeye çıkıyor Uso Splash için ama Finn Balor burada! Jey onu görünce inip Superkick'i vuruyor ve Priest kalktığı gibi ona doğru koşuyor ama Priest'ten Clothesline! Ardından kaldırıyor ve South of Heaven! Priest hızlıca tuşa gidiyor, 1---2--- JEY USO SON ANDA ATIYOR ÜZERİNDEN! Priest şok, seyirciler yeniden coşuyor! Jey kalkınca Priest bir Jumping Roundhouse Kick daha vuruyor Priest ona. Kalktığı gibi bir tane daha! Üçüncüde geliyor derken Jey'den Superkick! Bir tane daha! Ve bir tane daha! Priest köşede ve bir tane de orada. İplerden sekiyor Jey ve Spear! Köşeye çıkıyor Jey hemen ve Uso Splash! Tuşa gidiyor Jey, 1---2--- JD MCDONAGH SON ANDA PRIEST'İN AYAĞINI İPE KOYUYOR! MUAZZAM BİR HAMLE! O kadar azara rağmen görevini yapıyor oğlan deliririz köleliğe ya... Jey kalkıp iplerden sekiyor ve JD'e Suicide Dive! Balor ona doğru koşuyor ve Balor'a da bir Spear! Yine köşeye çıkıyor Jey ama Priest iplere doğru yönelip bir hamleyle ekarte ediyor onu. Şimdi kendisi de köşeye çıkıyor ve TOP ROPE SOUTH OF HEAVEN! TUŞA GİDİYOR 1---2---3! Bitti!

Kazanan ve hala Dünya Ağırsiklet Şampiyonu: Damian Priest (15:47)

122_BL_05042024RF_50324t--65487e6dc4821ca76a637ed81fd359a9.jpg


Maç biter bitmez JD ile Balor yerdeki Jey'e saldırıyor ama Priest ikisini de fırlatıyor sinirle! Balor saldırıya devam ederken Priest yine itiyor onu köşeye sıkıştırıyor şimdi, JD'de gerilim var! Ama çabuk sakinleşiyorlar ve Priest kemerini kaldırırken JD ile Balor da taunta eşlik ediyor.

Yani keyif düzeyi ortalama üstü olan bir maç izledik, tuş denemeleri heyecanlı olan kısımlar vardı ama bu Judgment Day'in devamlı salça olma işleri bir tık bıktırdı gibi ya. Onun dışında maçın süresi tam tadında kalmış, bir 5 dakika daha sürse sıkıcılaşacakmış gibi bir hissiyat verdi. Güzel anda, en azından iyi hatırlanacak şekilde bitti maç. | ***1/2

5950


Gecenin sıradaki maçı için Kadınlar TTC sahipleri Kabuki Warriors geliyor. Ardından Bianca Belair ve son olarak Jade Cargill de geliyor ve main event öncesi son maça geçiyoruz.

WWE Kadınlar Tag Team Şampiyonluğu Maçı
Kabuki Warriors (ş) vs. Bianca Belair & Jade Cargill


Asuka ve Bianca başlıyor maça. İki taraf da asabi başlıyor maça. Asuka iplerden sekiyor şimdi ve Bianca da peşinden gelip Shoulder Block ile indiriyor Asuka'yı. İplere yolluyor ama dönüşte Asuka'dan roll-up denemesi derken Bianca hemen atıyor. Asuka onu kilide alıyor hızlıca ama Bianca da çok geçmeden savuşturuyor. Asuka'dan tekme ama Bianca sıyrılıyor, fakat Asuka bu sefer de iplere alarak indiriyor Bianca'yı. Kairi, Bianca'ya hamle yapsa da Bianca çok geçmeden savuşturuyor ve kendisine dalan Asuka'dan da sıyrılıp Vertical Suplex'i koyuyor! Asuka köşesine doğru gidip Kairi'ye tag veriyor, Bianca da Jade'i tagliyor! Kairi kilitle başlamayı denese de Jade onu savuşturuyor, Kairi'den peş peşe denemeler gelse de Jade onu her seferinde savuşturuyor. En sonunda iplerden sekiyor Kairi ama Jade onu yakalayıp iki defa arka arkaya Backbreaker'ı koyuyor ve Bianca'ya tag veriyor. İplere yolluyorlar Kairi'yi şimdi ve aralarında yakalayıp yere alıyorlar. Bianca iplerden takla ile sekerek Moonsault'u koyuyor ve tuş deniyor 1---2, Kairi atıyor. Bianca üstünlüğü bir süre daha devam ediyor. Köşede Kairi'yi yumruklarken Kairi çekilip saçından tutuyor Bianca'yı ama Bianca muazzam bir şekilde kurtularak tekmeyle indiriyor Kairi'yi ve Kairi dışarıda. Bianca'dan Slingshot Crossbody gelecekken Kairi çekiliyor ve Asuka'dan Roundhouse Kick! Kairi ringe dönüp köşeye çıkıyor ve Diving Crossbody! Şampiyonlar üstünlüğü alıyor bu hamleyle. Kairi tuş deniyor şimdi 1---2, Bianca atıyor. Asuka tag alıyor şimdi. Bianca bir an için ikisine direnmeye çalışsa da Kabuki bu direnişi hızlıca bastırıyor.

Kabuki üstünlüğü bir müddet daha devam ediyor bu şekilde. Bianca bu üstünlüğü savuşturmak için ufak ufak çaba sarf ediyor ve en sonunda Asuka'nın Crossbody'sinden kurtulup Jawbreaker vuruyor ve tuş deniyor ama Asuka tuşu bozup hemen tekmeyi koyuyor. Ardından tutuyor Bianca'yı ama Bianca'dan Suplex! İki isim de yerde, birkaç saniye içinde Kairi tag alıyor ama Bianca yetişemeden Kairi kenardaki Jade'e hamlesini yapıyor. Ardından Bianca'yı tutuyor ama Bianca'dan tokat! Kairi'yi iplere yolluyor ama Kairi iplerde kalıyor ve Asuka tag alıyor. Ekip işiyle Bianca'yı alaşağı ediyorlar ve Asuka'dan tuş denemesi 1---2, Bianca atıyor. Asuka yerdeki Bianca'ya Arm Bar bağlıyor. Ama Bianca, Asuka'yı omzuna alıyor KOD pozisyonunda! Kairi tag alıyor bu sırada ve Asuka'yı kurtarıyor. Asuka'dan Roundhouse Kick! Kairi köşede ama Bianca ikisini birden çok zor da olsa savuşturmayı başarıyor ve tag verdi! Jade ringe bir Springboard Crossbody ile dalıyor! İki isme birden hem de! Şimdi Asuka ve Kairi ayrı köşedeler. Jade'den iki isme peş peşe Corner Splash'ler! Şimdi Asuka'yı dışarı alıp Kairi'ye One-Armed Spinebuster vuruyor! Tuş denemesi 1---2-- Asuka bozuyor tuşu! Jade hemen onu dışarı alıp Kairi'yi omzuna alıyor ve bir One-Armed Spinebuster daha! Kairi yaslanırken Jade ona koşuyor ama Kairi'den tekme ve Asuka'ya tag veriyor. İkili yine ortak çalışıp Jade'i indirmeyi başarıyor. Kairi ringde tuş deniyor ama Asuka tag almıştı, hakem tuşu saymıyor. Jade şimdi Kairi'yi bir dirsekle yere alıyor ve iplere yolluyor. Asuka yine tag alıyor??? Tuhaf tuhaf işler oldu burada ya. Asuka, Jade'e tekme vuruyor ama Jade'den Superkick! Kaldırıyor şimdi Asuka'yı ve kilide alıyor, iplerin oradayken bu defa da Kairi tag alıp Jade'e sırtından sarılıyor ve dirsekler vuruyor. O sırada Jade boğazlıyor onu ve Chokeslam! Kairi yerdeyken Jade onu alıyor derken Kairi ona Arm Bar bağlıyor! Asuka da ringe giren Bianca'yı yakalıyor Arm Bar ile! Ama iki isim de güçlerini kaldırıp Kabuki'leri kaldırıyorlar ve aynı anda One-Armed Powerbomb! Jade şimdi iki rakibini de boğazlıyor ama ikisi de savuşturup Jade'i iplere yolluyorlar ve Bianca burada tag alıp ringe dönüyor. Kairi'ye Bianca DDT+Jade German Suplex kombinasyonu! Şahane bir komboydu valla. Bianca tuş deniyor hemen 1---2-- Kairi atıyor! Asuka dışarıda Jade'i ayaklarından aşağı çekiyor ve merdivenlere çarptırıyor. Bianca oraya bakarken Kairi'den roll-up geliyor ama Bianca bozuyor ve kalktığı gibi Spinebuster! Kairi köşedeyken Bianca'dan Corner Spear geliyor ama Kairi çekiliyor ve Asuka'ya tag veriyor. Asuka tutuyor Bianca'yı ve Kairi köşede. Diving Elbow Drop! Kairi hemen tuşa gidiyor 1---2--- Jade bozuyor son anda! Asuka peş peşe tekmeler vuruyor Jade'e ama Jade'den Superkick! Kairi köşeden atlıyor Jade'e ama Jade havada kapıyor Kairi'yi ve adeta havada peş peşe çeviriyor, napıyorsun ulan kadın??? Ve Jaded! Şimdi de Bianca, Asuka'yı omuzluyor ve Kairi'nin üzerine doğru KOD! Tuşa gidiyor Bianca hemen 1---2---3! Sona eriyor maç! Yeni şampiyonlarımız var artık!

Kazananlar ve yeni WWE Kadınlar Tag Team Şampiyonları: Bianca Belair & Jade Cargill (17:22)

157_BL_05042024AT_14184t--af66e1651e4cc7ec0080965115549410.jpg


Saçma sapan teknik botchlar vardı ama yine de keyif aldığım, aksiyonu bol bir maç oldu. Kabuki'ler çok iyi bir maç çıkardı cidden ama Bianca & Jade gibi mutant bir duoyu nasıl yeneceksin ki abi yenemezsin… Bitiş de çok iyi kurgulanmış bu arada beğendik. | ***1/2

Yeni şampiyonlar seyirciyle bütünleşerek bu zaferi kutluyorlar.

5950


Veeee geldik gecenin ana olayına... İlk olarak AJ Styles geliyor, ardından şampiyonumuz Cody Rhodes muazzam bir atmosfer eşliğinde girişini gerçekleştiriyor ve anonsların ardından maça geçiyoruz.

"Tartışmasız" WWE Şampiyonluğu Maçı
Cody Rhodes (ş) vs. AJ Styles


Muazzam bir coşku var seyircide! Ufak ufak lock-uplar ile başlıyor ikili. Yerde kilit denemeleri de oluyor ama yine net üstün çıkan birisi olmuyor. Net bir soğuk savaş ile başlıyor mücadele. İlerleyen süreçte ufak tefek kilit savaşları devam ediyor yine. Şimdi ayakta yüz yüzeler ve ooooo! Cody'den sert ve ani bir tokat Styles'a! Styles kendini yerde buluyor ve hayli ayar oluyor. Şimdi ayaklanınca yine birbirlerine giriyorlar, Styles'tan bir diz darbesi ve şimdi köşedeler. İki isim de birbirine art arda choplar vuruyor. Cody, Styles'ı iplere yolluyor ve dönüşte Dropkick'i koyuyor! Ardından parende atıp Stardust tauntu yapıyor puhahahahahahahaha şahane bir referans. İkili yeniden ayakta ve Styles, Cody'nin karnına tekmeyi vurduktan sonra birkaç defa chop vuruyor ve iplere yolluyor Cody'i; dönüşte de Dropkick'i çakıyor! Cody yerde. Cody kalktığı gibi onu iplere yolluyor ama Cody terse çeviriyor ve Styles'ı dönüşte Back Body Drop ile karşılıyor! Şimdi alıyor Styles'ı ve Vertical Blockbuster! Cody, Styles'ı kaldırıyor ama Styles birden onu köşeye doğru ittiriyor ve bir de köşeye çarptırıyor şimdi. Cody ani bir tekmeyle Styles'ı savuşturmak istese de Styles'tan Cody'nin omzuna doğru bir DDT! Şimdi koluna bir kilit uyguluyor Cody'nin, Cody kısa sürede tekmelerle bunu savuşturup iplerden sekiyor ama Styles bir tekme ile karşılıyor Cody'i! Bu bölümde Styles üstünlüğü hakim maça. Peş peşe tekmeler vuruyor Styles ama Cody birini yakalıyor, iki isim de yerdeyken Styles'ın tuşuna dönüşüyor bu ama Cody hemen çeviriyor 1---2, Styles atıyor. Kalkar kalkmaz Cody karşı atağa geçse de Styles'tan tekme geliyor yine. Styles ayaklanıp Cody'e doğru koşuyor ama Cody çekilip Styles'i alt ipe doğru itiyor ve Styles bunun etkisiyle kendini ringin dışında buluyor. Cody kalkıyor ve Suicide Dive için koşuyor ama Styles onu atlayamadan karşılayıp ringin dışına alıyor ve anonsör masasına çarptırıyor. Bir kere daha yapıyor bunu ve Fransız spikerlerin olduğu masanın üstünü boşaltıp Cody'i oraya doğru götürüyor ama Cody aniden onu çelik merdivenlere doğru ittirip kendini ringe alıyor.

Styles dışarıda yerde, Cody iplerden destek alıp kalkıyor ve Styles aprona çıktığı sırada forearm vuruyor. Styles de karşılık veriyor ama Cody bir kere daha vurup Styles'ın kafasını turnbuckla çarptırıyor ve köşeye çıkıp Styles'ı da oraya doğru alıyor. İki isim de köşede şimdi, Styles bir direniş göstermeyi denese de Cody, Styles'ı orada kaldırıyor ama Styles ringden inip Cody'i de karnından çekerek yere düşürüyor! Cody köşeye yaslanıp kendine gelmeye çalışırken Styles onu kaldırıyor ve Electric Chair Drop! Ardından Springboard Moonsault! Styles ayaklanıyor ve Cody de kalkınca ona vuruyor ama Cody savuşturup yumruğu koyuyor. Peş peşe birkaç yumruk daha ve şimdi iplerden sekip köşedeyken üzerine gelen Styles'tan kurtuluyor ve Powerslam! Styles kalktığı gibi Disaster Kick! Tuşa gidiyor 1---2- Styles atıyor. Cody doğrulmaya çalışan Styles'a bir forearm vurup şimdi Cody Cutter yapıyor ama Styles onu Electric Chair pozisyonunda yakalıyor derken Cody'den ani bir roll-up denemesi 1---2- Styles atıyor ve Cody'i omuzluyor. Ushi-goroshi! Tuşa gidiyor Styles, 1---2-- Cody atıyor. Cody kendini köşeye doğru bırakıyor ve Styles ona doğru koşuyor ama Cody çekiliyor ve One-Armed Bulldog! Styles yerde, apronun orada. Cody de aprona doğru geçiyor şimdi ve Styles'ı alıyor orada. Ama Styles'tan ani bir hamle ve Cody'i aprona doğru Brainbusterlıyor! Cody ringin dışına düşüyor, Styles da dışarıda ve ayaklanıp aprona çıkıyor, Sliding Knee geliyor ama CODY YAKALIYOR STYLES'I ANİDEN VE MASAYA DOĞRU POWERBOMB! MASA KIRILIYOR VE STYLES KENDİ TUZAĞINA DÜŞÜYOR!

İki isim de dışarıda yerde şimdi. Hakem sayıyor 1...2...3...4..5..6..7..8..9.. iki isim de son anda giriyor ringe! Ayaklanıyorlar ve aynı anda Clothesline vuruyorlar birbirlerine. Şimdi de bir Cody'den bir Styles'tan yumruk! Cody seriye bağlıyor forearmlarla, şimdi aynı anda vuruyorlar ve son olarak aynı anda birbirlerine Roundhouse Kick! Yine iki isim aynı anda yerde. Karşı köşelerde toparlanıp ayaklanıyorlar ve birbirlerine sözlü olarak bağırıp çağırdıktan sonra amansızca dalıyorlar! Styles'tan Phenomenal Blitz Combo gelecekken Cody bunu savuşturuyor ve peş peşe yumrukların ardından kafasına dirseği koyuyor Styles'ın ve tuşa gidiyor 1---2- Styles atıyor. Cody ringe vura vura temposunu tutup Cody Cutter deniyor ama Styles onu yakalıyor ve Cross Rho- hayır Tombstone?? Yok o da gelmiyor ve Cody Styles'ı kucağında yakalıyor ama Styles da iniyor ve köşeye yakın bir yerde Cody'i yakalayıp köşeye doğru Suplexliyor! Şimdi kaldırıyor Cody'i ve Backbreaker vurduktan sonra aprona geçiyor. Springboard 450 Splash! Springboard 450 geliyor Styles'tan! Bayılıyoruz şu harekete ya... Tuş denemesi Styles'tan 1---2--- Cody atıyor! Styles, Cody'i omuzluyor şimdi ve Burning Hammer! Ne alaka lan bu hareket oyyyyy! Styles tuşa gidiyor 1--- CODY 1'DE ATIYOR! BU HAYVANATLIK ŞAKA MI LAN! CODY ÇILDIRIYOR RESMEN! Styles ona peş peşe tekmeler vuruyor ama Cody birini yakalayıp Styles'ı savuşturuyor ve kalktığı gibi Cody Cutter! Tuşa gidiyor Cody, 1---2--- Styles atıyor! Styles köşeye doğru bırakıyor kendini, Cody ayaklanıyor ve Styles ona doğru bağırarak koşarken Cody'den Clothesline! Styles'ı tutup Cross Rhodes'a alıyor şimdi ama Styles onu savuşturuyor ve Pele Kick! Cody darbenin etkisiyle köşeye bırakıyor kendini. Styles ona doğru koşuyor ama Cody onu aprona alıyor, Styles'tan ani bir forearm. Styles apronda, DİRSEKLİĞİ ÇIKARDI. PHENOMENAL FOREARM GELİYOR AMA CODY KARNINA DOĞRU SUPERKICK İLE SAVUŞTURDU STYLES'I! Ve Kimura Lock bağlıyor şimdi rakibine Cody! Styles bayağı direniyor harekete ve tek koluyla kaldırıp Spinebuster ile Cody'i indiriyor. Şimdi Styles Clash deniyor ama Cody bunu savuşturuyor ve Cross Rhodes deniyor ama Styles da bunu savuşturuyor ve yine Styles Clash'e alıyor ama Cody çekiliyor ve roll-up, 1---2- Styles atıyor. Cody kalkar kalkmaz top rope'a çıkıyor ve buradan muazzam bir Cody Cutter! Styles bir adım önde kaldı ama yine de çok iyi sattı hareketi! Kaldırıyor şimdi Cody rakibini hızlıca ve Cross Rhodes! Tuşa gidiyor hemen 1---2---3! Bitiyor maç!

Kazanan ve hala Tartışmasız WWE Şampiyonu: Cody Rhodes (27:18)

188_BL_05042024AT_15541t--ec35c2ef655f79ae506d8fa82d3ca411.jpg


Şu uzunluğa rağmen yağ gibi akıp gitti maç, bayılıyoruz böyle kaliteli bookinglere. Açılış maçı bir tık daha iyiydi ama bu maç da muhteşemdi. 2-3 haftalık altyapı da çok iyi oluşturuldu, bu altyapıya da güzel bir maç yazılmış gayet memnun kaldık. Cody ilk sınavında muazzam bir performans verdi gerçekten, tebrik ediyoruz kendisini. | ****1/4

Cody Fransa seyircisiyle bütünleşerek zaferini kutluyor ve şov bu görüntülerle sona eriyor.

WWE: Backlash France: Şov Değerlendirmesi

Şovun En İyi Maçı: Kevin Owens & Randy Orton vs. The Bloodline - 4,50

Şovun En Kötü Maçı: -

Şovun Olayı: Tanga Loa'nın şok debutu.

Şovun En Saçma Anı: Women's TTC maçında bazı tag anlarının gözden kaçarak legal olmayan pinlerin kabul görmesi...

Şovun Hareketi: Cody Rhodes'un top rope'tan yaptığı muazzam Cody Cutter.

Şovun Adamı: Cody Rhodes

Şovun Kadını: Jade Cargill.

Şovun Takımı: The Bloodline

Şova Puanım: 10/10. Basit bir geçiş şovu olduğu için beklentiler çok yoktu, ama Fransa seyircisinin etkisini öyle bir gördük ki... Üstüne üstlük maçlar da titizlikle ve kaliteyle booklanmış, açılış ve main event maçları çok çok kaliteli geçti özellikle. Açılışta sürpriz debutumuzu da aldık. Yani bir şovdan daha ne isteyebilirim ki?

Seyirciye Puanım: 10/10. En fazla 10 verebildiğimiz için böyle he yanlış anlaşılmasın. Nick Khan baba Fransa'ya çok acil stadyum şovu isterik, vallahi Fransa seyircisine aşık oldum ya.
 

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Katılım
27 Haz 2023
Konular
4,964
Mesajlar
13,194
Beğeni sayısı
3,425
PG Nakit
3,015
Konum
İzmir
RPG Karakteri
Brock Lesnar w/ Paul Heyman
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Katılım
27 Haz 2023
Konular
4,964
Mesajlar
13,194
Beğeni sayısı
3,425
PG Nakit
3,015
Konum
İzmir
RPG Karakteri
Brock Lesnar w/ Paul Heyman
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Güzel değerlendirme. Biraz daha az botchlu olsa benim için iyiye yakın değil de direkt iyi bir şov olarak hatırlanırdı, ama yine de keyif verdi. Eline sağlık abi.
1-2 Naomi ve WTTC maçındaki idarisel botchlar harici öyle sakat bir şey yoktu şovda genel olarak ya. Bence hala iyi bir şov olarak hatırlanabilir.
 

Cigaretta

PG.com Kullanıcısı
Katılım
29 Nis 2024
Konular
4
Mesajlar
98
Beğeni sayısı
37
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Edge
Maçların muazzam booklanması bi yana seyircinin bir şovu ne derece güzelleştirebileceğini de kanlı canlı gördük. Çok iyi şovdu ya her şeyiyle. Eline sağlık kardeşim inceleme için, maç sonu yorumlarınla birlikte çok keyifli olmuş. Uzun zaman sonra baştan sona kendini okutan bir incelemeye denk geldim.
 

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Katılım
27 Haz 2023
Konular
4,964
Mesajlar
13,194
Beğeni sayısı
3,425
PG Nakit
3,015
Konum
İzmir
RPG Karakteri
Brock Lesnar w/ Paul Heyman
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Maçların muazzam booklanması bi yana seyircinin bir şovu ne derece güzelleştirebileceğini de kanlı canlı gördük. Çok iyi şovdu ya her şeyiyle. Eline sağlık kardeşim inceleme için, maç sonu yorumlarınla birlikte çok keyifli olmuş. Uzun zaman sonra baştan sona kendini okutan bir incelemeye denk geldim.
Ben buna cevap vermeyi unutmuşum ya yoğunluktan. Ben de gerçekten çok etkilendim şovun büyüsünden, öyle ki bu incelemenin de vesilesiyle 2 gün üst üste full izlemiş oldum şovu. Ve ayrıca ben de uzun zaman sonra bir incelemeyi baştan sona okuyan bir üyeye denk geldim, bu da beni ayrıca mutlu etti. Çok teşekkür ediyorum yorumların için.
 
Katılım
2 Tem 2023
Konular
140
Mesajlar
5,681
Beğeni sayısı
1,253
PG Nakit
1,000
RPG Karakteri
"starboy" Wes Lee
Favori Güreşçi
CM Punk
Maç kalitesi anlamında muhteşeme yakın bir şov oldu, birazını canlı birazını banttan izledim. Açılış maçı olay zaten, her saniyesi keyif veriyor. Tama Tonga'nın yumruk atmak dışında WWE'ye geldiğinden beri pek bir eylemi olmaması can sıkıyor. Bu herifin move-set'i sinirlenip arka arkaya yumruk atmak mı? Daha güzel kullanılabilir. Kevin Owens galiba tarihin en iyi 10 güreşçisi listesine yürüyor ya.. müthiş bir iş ahlakı ve yıllardır bir gram düşmeyen performans. Her rolde, her maçta. Çok büyük saygı. Kadınlar güreşi eskiden hiç ilgimi çekmiyordu ama son zamanlardaki olaylar bence güzel işleniyor. Gerek Becky-Liv olayları, gerek Nia Jax ve diğer adaylar etrafında dönen SmackDown olayları. Şovda en keyifle izlediğim yerler, fena ısındık. Maçlar da güzeldi, Tiffany çok iyi güreşçi. En kısa sürede zirveye çıkması lazım, böyle iyi debut son zamanlarda da olmuş muydu hatırlamıyorum. Jade'in finisher deli manyak bir şeymiş.. bayıldık. Çok yorum yok o maça, içine giremedik. Jey Uso'nun giriş.. böyle tüylerim diken diken olmamıştı The Rock'ın dönüşünden beri. İnanılmaz bir seyirci, inanılmaz bir karakter, inanılmaz bir şarkı. Şovun en iyi anıydı benim için tüm güzel maçlara, spotlara rağmen. Keza Cody Rhodes'un girişinin devamında müziksiz şarkı söylendiği kısım da. Seyirci çok keyif verdi.

Sonuçları ve olacaklar belli bir şov olsa da bazı hikayeler güzel işlenmeye devam etti. Tanga Loa'nın gelmesiyle Bloodline hikayesi, Judgment Day hikayesinin aldığı yol az çok tatmin etti. Ortalamanın çok çok üstünde, bayağı güzel şovdu. Eline sağlık.
 
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: