RPG PAYBACK #31'e Puanınız ve Değerlendirmeniz

PAYBACK #31'e Puanınız ve Değerlendirmeniz

  • 5

  • 4

  • 3

  • 2

  • 1


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Boss

𝐓𝐡𝐞 𝐅𝐢𝐧𝐚𝐥 𝐁𝐨𝐬𝐬
Katılım
21 Tem 2023
Konular
177
Mesajlar
593
Beğeni sayısı
1,397
PG Nakit
0
234foz5.jpg
 

jaques

çlk
Katılım
2 Tem 2023
Konular
33
Mesajlar
3,135
Beğeni sayısı
915
PG Nakit
80
Konum
Antalya
Royal Rumble'a gitme süreci her açıdan şirketin peak şovlarını ortaya çıkartıyor. Özellikle Television kemeri için konuşmam gerekirse Dream vs. Hobbs feudundan beri feci geride kalmıştı. Goldust-Gacy-Dream üçlüsü kemeri tekrardan en zirveye çıkarttı. Bu yılın en iyi feudlarına gireceğine eminim. 5 verdim şova.
 

keka

🍓
Katılım
2 Tem 2023
Konular
33
Mesajlar
2,187
Beğeni sayısı
840
PG Nakit
225
Normalde anlaşılmamış şeyleri anlatmak haricinde şovlara pek değerlendirme yapmam çünkü şov zaten bizim zihindeki fabrikanın ürünü olarak ortaya çıkan bir şey o yüzden ben daha çok yorumları değerlendirmeleri okumayı seviyorum ama bu şovu geçemedim artık #31 olmasından dolayı mıdır yeni eranın başlangıç şovu olarak sayılmasından mıdır bilemedim. Ama bu şov fena içe sindi ve bunun sebebi kesinlikle main event. PGW en başından beri benim için ve şu an ekipteki diğer yazarlar için çok ayrı ve bunun sebebini Goldust-Gacy-Velveteen üçgeninde çok daha iyi anladım. Ben bu evrende karakterlerin iç dünyasını tamamen hissedebiliyorum ve bu üçgende garip şekilde herkes haklı. Goldust sanata aşık bir sanatçı ve sırf bir Slammy ödülünün ilgisini çekip onu cezbetmesi üzerine belki de Velveteen'in Daniels ile olan hikayesini bile uzun solukta sollayacak bir senaryonun açılışını yaptı. Bu arada Main Event'i de inanılmaz şekilde kaldırdı bu karakter. Karşısındaki rakip Velveteen Dream olmasına rağmen bunu yaptı bir de. Hani Goldust'ın sünnet olduğu senaryo, Sef'in neredeyse bir senelik koca oyunda kendini ilk bulduğu hikaye oldu bu. Onu sırf oyuna kazandırdığı için bile Goldust ayrı bir önem taşıyor artık. Bu işi ilk düşünürken aslında Joe Gacy ve Velveteen Dream'in ne kadar benzer karakterler olduğunu kendi içimde analiz etmiştim. VD'nin nasıl Velveteen'i ve Dream'i ayrıysa, JG'nin de "Sevgi Dili Temsilcisi" Gacy'si ayrı, o dilden çıktığında gösterdiği Gacy ayrıydı. Ama ikisi de diğer karakterlerini istemeyerek, onları zorlayan koşullar sonucunda gösteriyordu. Öyle de oldu. Sonuç olarak Velveteen için çok büyük öneme sahip olan bir şey yok edildi. Bunu Gacy ve Goldust yaptırdı veya yaptırmadı, Velveteen onların sebep olduğunu düşündü. Kim olsa da aynı şeyi yapar çünkü bizim için önemli olan şeylerin bizden alınması sonucunda etrafa saldırma isteği elbet doğar. VD bundan, Drowning in Dreams diye bir submission yarattı. O ödülün, o sanatın Goldust'ın bir rüyası olduğunu anlatmak için onu rüyalarında boğdu. JG için ise Goldust bu zamana kadar en önemli şeydi. Nathan Jones ve Charlie Dempsey ile bulamadığı şeyi Goldust ile buldu. O yüzden Gacy'de One Night Stand'de zorunluluktan dolayı gösterdiği diğer Gacy'i ikinci kez burada gösterdi. "Dokunma", tek kelimeyle muhteşemdi. Son zamanlarda en çok içime sinen iş şahsen.

Yan hikayeler dönem dönem bir anda karşımıza çıkabiliyor. Patron-Jeff'de bu tarz bir şeydi. Patron bir nevi kendisiyle hemen hemen aynı merdiven basamaklarını çıkan, benzer kariyere sahip olan ve Champ vs. Champ'da yenildiği Jeff'den onu bu RR'a #1 sokarak intikam aldı. Bir yerden sonra Ricardo ile artık bağlanması gerekiyordu ve tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanıdır diye boşuna dememişler. Mr. Berto çok oturdu. Güreşçiden dönme GM'ler her zaman ilgi çekici oluyor. PURE'daki Pat McAfee'ye benzetiyorum şu anda Berto'yu. Cody, Samantha'dan aynı anonsu alabilecek mi bakacağız. Bir yandan dominantlık olarak buranın Roman Reigns'i rakibi.

Mayhem'i 10 sene önceki Drew McIntyre'a benzetiyorum. Kariyer oraya doğru gidiyor. YouTube'da "Buried Alive - Drew McIntyre Story" adındaki bir videonun konsepti konulu bir ivme yakalayacak gibi görünüyor. Oyuncular dönem dönem inaktife girebiliyor günlük hayattaki yoğunluk stresten dolayı, bunun da oyundaki karaktere ister istemez etkisi oluyor. Bryan - Venis & Bate tam bir klasik face-heel feudu. Ama Bryan'ın son konuşmasında olabildiğince klasik bir face'den fazlası olabileceğini anlatmaya çalışmıştım. İşe de yaramış gibi. Öte yandan Tyler Bate büyük bir potansiyel gibi görünüyor şimdilik. Tekke'de ilk kez segment aldım bu zamana kadar arkadaşım çok iyi yazmıştı bense biraz daha iç yapıyı daha iyi anlatmayı hedefledim. Hasan Sabbah'ın Haşhaşiliği gibi insanların Hristiyanlık adı altında beynini yıkayan bir tarz düşünce örgütü denebilir. Sonuç olarak her güreşçi aynı zamanda birer insan olduğu için ve Tekke adındaki bu örgüt evrensel bir örgüt olduğu için orada birkaç güreşçiyle karşılaşmamız normal olurdu. Royal Rumble 2024'e Tekke'den girenler olacak ve onların alacağı reaksiyon da şimdiden merak konusu oldu. Yine genel olarak baktığımda çok içe sinen bir şov gördüm. Dediğim gibi kesinlikle #31'in büyüsü. Takip eden, değerlendiren herkesin emeğine sağlık.
 
Üst
Click here to login using your socials account