Bu muhabbetin önünü kesmek adına artık bu saatten sonra kendim insiyatif alma kararı aldım. Burada herkese açık platform sunup kendi fikirlerini düşüncelerini belirtmesi için belli şartlar sunuluyor. Kimse kimsenin abisi kardeşi olmak zorunda değil belli başlı şeyleri kazanmak için. Bir internet sitesinde bir sosyal ortam oluşturmaya çalıştığımız, arkadaşlıklar kazanmaya çalıştığımız yerde insanların kazandığı arkadaşlıklarından ötürü ithamlarda bulunulması kadar saçma bir konu görmedim.
Demokrasi ile yönetilen bir ülkede demokrasi ile bir forum idare ediyoruz ve belli bir maddi, manevi geliri olmayacak bir jpeg görüntüsü için bir anket oluşturuyoruz. İnsanlarda ister arkadaşına arkadaşlığından atar, isteyen hak ettiğini düşündüğüne atar. İsteyen hepinizden nefret ediyorum der konuya oy atmaz, konuya giriş yapmaz. İnsanların demokratik hakkını sorgulamak hiç kimseye kalmaz.
Müdahale etmeyeyim kendiliğinden tatlıya bağlansın dedim ama saatlerce uzadı bu mevzu. Zaten dün gece bitmişti bu anketin sonucu. Kimsenin de bu muhabbeti uzatmasına izin verilmeyecek, iki taraftanda. Başka bir konuda veya bir sonraki ayda gerçekleşecek “Ayın Üyesi Anketi” konusunda bu tür konuşmalar, ithamlar devam ederse gerçekten daha farklı bir şekilde yakalaşılması gerektiğini düşüneceğim ve artık böyle bir rank veya ranklara gerek olmaması, insanlarda bölünme yarattığı yönünde bir düşünceye yönelip bu işten çıkılması konusunda kendimce bir konuşma yapacağım yönetim içerisinde. Umarım gerek kalmaz.