Üniversite Hocalarının Ders Anlatımı İşlevsiz ve Verimsiz!

Prophet

kafaya taktığına değmez
Katılım
2 Tem 2023
Konular
19
Mesajlar
488
Beğeni sayısı
128
PG Nakit
0
Konum
Ankara
Eğer sorun ders içeriği ise katılmıyorum kesinlikle. Bilginin değerlisi değersizi olmaz üniversitelerde. Ama verimsizlik konusunda ise hemfikirim, öğretmenlerin üniversitedeki otoriteleri, ortaöğretimdekine benzemiyor. Ne diyorlarsa o cidden haftalarca ders işlemeyenler, 2 saatlik atanan dersi, 1 saatte bitirenler vs. Özel üniversitelerde nasıl olarak işliyor düzen tam bilmiyorum ama bildiğim kesin bir şey varsa öğrencileri "müşteri" olarak görüyorlar.
 

KALKTI!!!!

Jayden Atatürk
Katılım
2 Tem 2023
Konular
45
Mesajlar
6,736
Beğeni sayısı
1,840
PG Nakit
865
Bizde Hukukun Temel Kavramları hocası vardı bir tek adamakıllı ders işleyen. Diğerleri ezberciydi daha ziyade. Dersin içeriği de çok önemli ama öğretmenlerin çoğu nasıl öğreteceğini bilmiyor bana kalırsa. Öğrenciyi derse katmak için sorgulatmak lazım. Ters köşe, antik kuntik sorular lazım. Birçoğu, dömelinmiş hevessiz gelin gibi ders anlatıyor.
 

OhMyMind

FRESHLY SQUEEZED OHH
Katılım
27 Eki 2023
Konular
46
Mesajlar
632
Beğeni sayısı
101
PG Nakit
50
Yani benim bölümümde asistanlar dışında bu kalıba uyan yalnızca 1-2 hoca vardı onlar da önemsiz derslerdi zaten. Genelleme olarak katılmıyorum, okula bağlı biraz.
 

RiseGen

Go Further
Katılım
2 Tem 2023
Konular
5
Mesajlar
303
Beğeni sayısı
65
PG Nakit
0
Konum
Lesmo, Lombardiya
Üniversite sayısının artmasıyla beraber yetkin olmayan insanlar üniversite hocası oldular, bunların büyük bir çoğunluğu derslerine hazırlık bir kenarda dursun ders verdikleri alanda yeterli yetkinliğe dahi sahip değiller. Bazı hocalarımız da çok kaliteli kıymetli insanlar olmasına rağmen 4-5 yıldır aynı ders notunu çevirip duruyorlar, yazık açıkçası. İki tip başarılı hoca modeli var, ilki haftası haftasına gerçekten iyi hazırlık yapıp dersini anlatanlar ve ders hakkında derya deniz bilgiye sahip olup anlatsa 10 saat dinleyebileceğin hocalar. Tüm hoca tiplerini tanıdık ettik. Maalesef kalite değişkeni yüksek bir alan burası.
 

Heartbroken Kid

real lies
Katılım
5 Tem 2023
Konular
192
Mesajlar
3,629
Beğeni sayısı
1,009
PG Nakit
380
1
Ne diyorlarsa o cidden haftalarca ders işlemeyenler, 2 saatlik atanan dersi, 1 saatte bitirenler vs. Özel üniversitelerde nasıl olarak işliyor düzen tam bilmiyorum ama bildiğim kesin bir şey varsa öğrencileri "müşteri" olarak görüyorlar.
Bu kısıma katılıyorum kesinlike. Normalde haftanın üç günü üçer saat dersim var ama hocaların keyfine göre oluyor saatler genelde. Şikayetçi değilim ama düzenleme gelmesi gerek.
 
Üst
Click here to login using your socials account